Svenska Orienteringsförbundet

Tävlingsinformation: Kolmårdsdubbeln, medel

Exportera till kalender Tillbaka

Vi hoppas fortfarande att vi ska kunna arrangera Kolmårdsdubbeln 2021. Även om det inte blir på traditionellt sätt och givetvis med hänsynstagande till smittspridningen av Covid 19 samt lagar och rekommendationer från myndigheter.

Med nuvarande ordningslag och polisens tolkning av offentlig sammankomst med max 8 deltagare samtidigt inom ett tävlingsområde är det omöjligt att arrangera en orienteringstävling. Den nya pandemilagen skulle dock kunna öppna upp för nya möjligheter för åtminstone mindre tävlingar i utomhusidrotter, där risken för smittspridning måste anses vara mycket liten. Idrottsarrangemang hamnar då inte under ordningslagen utan särskilda föreskrifter genom pandemilagen. Tyvärr har det hittills inte skett någon förändring och Folkhälsomyndigheten kommer eventuellt inte att ge några nya besked förrän den 20 mars. Vi har ännu inte gett upp hoppet om att kunna arrangera en medeldistanstävling med sedvanliga tävlingsklasser och en Kolmårdskavel och planerar för lite olika scenarier beroende på vilka restriktioner som kommer att gälla. Vi har tillgång till en mycket stor Arena, där det kommer att vara möjligt att helt undvika trängsel.
För att undvika trängsel kommer sannolikt startdjupet på Medeldistanstävlingen att vara flera timmar och eventuellt också med begränsat antal deltagare. Antalet sträckor på Kolmårdskaveln begränsas till tre i samtliga klasser och även här behövs ett större startdjup med klasserna fördelade över dagen och andra anpassningar.

Vi avvaktar utvecklingen. Vi publicerar nu en mycket preliminär Inbjudan och definitiv Inbjudan kommer först den 21 mars. Anmälan kommer att öppnas den 22 mars med sista ordinarie anmälningstid den 28 mars.

Vi kommer hur som helst att erbjuda Träningspaket i vår fina Kolmårdsterräng från mitten av mars (exakt tidpunkt beroende på snöläget).

Välkomna till Kolmården 2021!

Allmän information
Tävling Kolmårdsdubbeln, medel
Arrangörsorganisation OK Kolmården
Distrikt Östergötland
Status godkänd
Datum söndag 4 april 2021
Arrangemangsform individuell
Arrangemangstyp nationell tävling
Tävlingsdistans medel
Tävlingstidpunkt dag
Gren orienteringslöpning
Tävlingsattribut Orientering Terräng
Stämplingssystem Sportident
Klassinformation
Elitklasser D21 Elit, H21 Elit 1, H21 Elit 2*, D20 Elit, H20 Elit, D18 Elit, H18 Elit
Tävlingsklasser D21, H21, D20, H20, D18, H18, D16, H16, D14, H14, D12, H12, D10, H10, D35, H35, D40, H40, D45, H45, D50, H50, D55, H55, D60, H60, D65, H65, D70, H70, D75, H75, D80, H80, D85, H85
Öppna klasser Inskolning 2 km, Mycket lätt 2 km, Lätt 2,5 km, Lätt 5 km, Medelsvår 3 km, Svår 3 km, Svår 5 km
* Förhandsanmälan ej möjlig.
Kontaktinformation och huvudfunktionärer
Hemsideadress http://www.kolmardsdubbeln.se/
Kontaktperson Maria Nordwall
Kontakttelefon 0730976925
Kontakt-e-post
Tävlingsledare Gunnar Melin
Maria Nordwall
Banläggare Magnus Blomgren
Henrik Vuorinen
Tävlingskontrollant Håkan Träff
Bankontrollant Håkan Träff

Anmälan

Anmälan har ännu inte öppnats.

Dokument och länkar

World Maze Race

Arena och tävlingsområde

Tänk på att du som tävlande inte får skaffa dig kännedom om tävlingsområdet genom avsiktlig rekognosering, om det inte tydligt har tillåtits av arrangören. För detaljer, se regelverket.

Vägbeskrivning från Google Maps (Följ alltid arrangörens väganvisning i tävlings-PM i första hand.)

Skapa kml-fil med arenans position

Annonser

Orienteringsmagasinet 1 kr
World Maze Race
Hallands 3 dagars