Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Felsökning > Tidsangivelse för klubbaktivitet ändras felaktigt i redigeraläge

  • Niklas Wrane, SOFT
    fredag 18 mars 2016 klockan 16:11

    När det gäller felet med tidszoner i Eventor så finns en nyhet på SOFTs hemsida:
    http://www.orientering.se/Nyheter/Forbundsnytt/FelistartlistoriEventor/ 

    /mvh Niklas

  • Niklas Wrane, SOFT
    fredag 18 mars 2016 klockan 16:10

    Hej Patrik,

    Nästa version av OLA är under utveckling. Mer information kommer förhoppningsvis i en nyhet på SOFTs hemsida under nästa vecka.

    Trevlig helg!

    /mvh Niklas

  • Patrik Brorsson
    måndag 7 mars 2016 klockan 21:45

    Nån som kan svara på när nästa Ola- version kommer?

  • Niklas Wrane, SOFT
    måndag 7 mars 2016 klockan 20:41

    Hej,

    Rapportera gärna fel till Eventor-supporten på eventorsupport@orientering.se. Eventor-forumet är bara tänkt som forum, dvs för diskussion.

    Felet med klubbaktiviteter är känt och är rättat i morgondagens produktionssättning. Däremot känner vi inte till att det ska vara fel för tävlingsarrangemang. Återskapa gärna felet och rapportera det med skärmdumpar till Eventor-supporten.

    Tack på förhand!

    /mvh Niklas

  • Pär Westblad
    måndag 7 mars 2016 klockan 19:35

    Det verkar vara samma fel Staffan. Om det är i adminstrationen av en tävling kan följderna bli ännu mer förödande än som i mitt fall med en klubbaktivitet. Många är inte medvetna om den här buggen utan får kännas vid den när det är försent. Och du och jag som känner till den ska inte behöva komma ihåg att korrigera tiderna varje gång vi ska ändra något annat.

  • Staffan Törnros
    onsdag 2 mars 2016 klockan 20:15

    Jag har sett något liknande i administrationen av en tävling. Här ökades tiderna för start och slut samt ordinarie anmälningsstopp och efteranmälningsstopp. Tiderna ökade med 2 timmar. Jag kan ha sparat data flera gånger. När jag rättade starttiden blev de andra också rätt automatiskt.

  • Pär Westblad
    måndag 22 februari 2016 klockan 11:55

    När man går in i redigeraläge för en tidigare skapad klubbaktivitet där man angivit datum och tid för fälten "Visas från", "Anmälningsstopp", "Starttid" och "Visas till", ändras tidigare sparade värden automatiskt utan att man själv aktivt ändrat dessa.

    1. Tidsangivelserna "Visas från" och "Anmälningsstopp" minskas automatiskt med 1 timme. Exempelvis, om det tidigare sparade värdet var 23:59 ändras det till 22:59.

    2. Tidsangivelserna "Starttid" och "Visas till"  minskas automatiskt med 2 timmar.

    Detta är ett nytillkommet fel och bör fixas. För om man går in i redigeraläge för att ändra något annat, exempelvis informationstexten, utan att vara medveten om detta så ändras tidsangivelserna och kan ställa till problem vid t.ex. anmälningsstopp.

    MVH Pär Westblad

    ps. man borde kunna få skicka med skärmdumpar i det här gränssnittet, det skulle underlätta både för de som rapporterar fel och de som tar emot...

     

Annonser

Bagheera