Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Felsökning > E-postadresser i Eventor

  • Mats Troeng
    tisdag 8 juni 2010 klockan 12:41

    Den tidigare nämnda buggen är löst, men detta verkar vara en ny. Hur det än är med den saken har jag plockat bort de felaktiga telefonnumren ur databasen, så nu ska det gå bra att lägga till SI-nummer.

  • Lasse Forsberg
    tisdag 8 juni 2010 klockan 9:42

    Hur gick det med detta? Jag har ovalida telefonnummer på ett flertal medlemmar i Eventor. I KO använde vi ett telefonfält för en grej i textform. När det överfördes till IO kan man inte spara ändring på en medlem utan att ta bort detta. Bra så långt. Men det som redan överförts till Eventor verkar inte ändras. Telefonnummer på Lukas Hellgren OK Ravinen är alltså t.ex fortfarande fam2008. Nu har jag labbat med att lägga till och ta bort lite telefonnummer i IO men det verkar inte hjälpa. (Mitt mål är att kunna ändra SI-nummer på Lukas, vilket alltså inte går nu eftersom hans uppgifter inte är valida och går inte att spara.) Tack på förhand!

  • Markus B
    onsdag 17 mars 2010 klockan 13:24

    Jag har sedan en tid ändrat telnr samt e-post i idrott online men det slår inte i Eventor. Ser att Mats nämner en ev bugg i Eventor....

  • Mats Troeng
    tisdag 16 mars 2010 klockan 22:48

    Vid närmare efterforskning har det visat sig att det kan vara en bugg i Eventor. Vi undersöker vidare!

  • Karl-Anders Larsson
    måndag 15 mars 2010 klockan 13:42

    Jag vet inte om det här är samma problem, jag plockade bort ett telefonnummer i IO förra veckan men det försvinner inte i Eventor. Jag var även in i gamla KO och där fanns inte telefonnummret?

  • Björn Holmgren
    söndag 14 mars 2010 klockan 20:22

    Jag känner till kryssrutan, och det är inte samma mejladress i IO som i Eventor. Personerna hade ingen synlig mejladress när jag skulle skicka inloggningsuppgifter. Jag la in deras önskade mejladress och aktiverade dem med "Interna sidor". När jag sedan går in i Eventor anges en annan, äldre adress. Adressen kan ha varit inskriven i gamla KO, men den har aldrig visats i IO. Ligger gamla KO kvar och "spökar"?

  • Mats Troeng
    lördag 13 mars 2010 klockan 15:49

    Eventor hämtar e-postadresser från IdrottOnline. Dock är dessa e-postadresser lömskt undangömda i IdrottOnline. Man måste kryssa i rutan "Uppdatera uppgifter avseende kommunikation" när man går in på en persons kontaktuppgifter i IO för att se den e-postadress som läses över till Eventor. Se IdrottOnline/Eventor-guiden, sidan 4.

    Eventor lagrar inte vilka personer som har inloggningskonto ("blivit aktiverade"), utan frågar IdrottOnline vid varje inloggningstillfälle. Därför kan man tyvärr i dagsläget inte lista dem i Eventor, men vi ska undersöka om det kan lösas framöver.

  • Björn Holmgren
    lördag 13 mars 2010 klockan 11:40

    Var hämtar Eventor de e-postadresser som syns på medlemmar under Administration-Medlemmar? Jag har upptäckt flera medlemmar som i Eventor har en e-postadress som inte finns i IdrottOnline!

    Skulle man i listan över medlemmar kunna få en liten ikon eller liknande som indikerar vilka som har blivit aktiverade?

Annonser

Bagheera