Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Felsökning > Sträcktider överförs fel från Eventor till WinSplits vid användande av MeOS

  • Peter Rydesäter
    tisdag 21 april 2015 klockan 22:28

    Det verkar just nu vara just detta problem där sträcktider saknas i WinSplits, igen eller har problemet aldrig fixats.Har klarar fortfarande inte Eventor-Winsplits kopplingen XML 3.0 ?

     

  • Anders Runander
    lördag 17 augusti 2013 klockan 18:57

    Felet uppstår när man ska exportera resultat och sträcktider till XML-format för inläggning i Eventor, och väljer den förhandsmarkerade filtypen IOF Resultat version 3.0. Välj i stället IOF Resultat version 2.0.3 så blir allt rätt i Winsplit (ett kanske enklare sätt att komma runt problemet t.v.).

  • Mats Troeng
    torsdag 4 juli 2013 klockan 13:49

    Detta fel kan även förekomma med OE2010.

  • Mats Troeng
    torsdag 4 juli 2013 klockan 9:28

    Det har uppdagats att sträcktiderna inte överförs korrekt från Eventor till WinSplits om man använder MeOS som tävlingsadministrativt system. I WinSplits visas följande meddelande för alla klasser där löpare stämplat fel eller brutit:

    Löparna har sprungit olika banor. Endast gemensamma kontroller visas.

    Detta beror på en bugg i Eventor som kommer att lösas framöver. Dock kan det komma att dröja något så här i semestertider. Tills vidare löser man detta problem genom att ladda upp en XML-fil med sträcktider direkt i WinSplits. Gör så här:

    1. Skapa en XML-fil med sträcktider (IOF XML 3.0-format) i MeOS.
    2. Gå in på tävlingens administrationssida i Eventor. Där finns en länk WinSplits bland alla andra länkar högst upp på sidan. Klicka på länken, och en sida med tävlingsnummer och lösenord i WinSplits visas.
    3. Gå till http://www.obasen.nu/winsplits/online/sv/upload. Välj IOF XML som filformat i steg 1 och skriv in tävlingens nummer och lösenord som du tog reda på under punkt 2 ovan i steg 2. Gå sedan igenom resten av stegen i uppladdningsproceduren.

Annonser

Bagheera