Svenska Orienteringsförbundet

Aktivitet: Jukola 2020

Anmälan är stängd.

Aktivitet Jukola 2020
Arrangör Södertälje-Nykvarn OF
Information

Jukola – Upplev världens största orienteringsstafett i midnattssolens sken

2020 års upplaga av Jukola avgörs den 13–14 juni i tomtes hemtrakter, närmare bestämt i Rovaniemi. Napapiiri är namnet på året Jukola och betyder polcirkeln, vilket är passande då arenan kommer vara ca 5 km söder om Polcirkeln. Detta innebär att det blir ett lite speciellt Jukola nästa år, ur flera aspekter.  Bl.a. blir det ju av naturliga skäl inga nattsträckor på Jukolastafetten. Även resan blir annorlunda, då den traditionsenliga båtresan blir allt för långt.  Resplanen just nu är att flyga från Arlanda till Luleå under fredagen. Övernattning i Luleå, för vindare transport i hyrbil (ca 3 timmar) till Rovaniemi under lördagen. Med anledning av flygbiljetterna kan ta slut, priset ökar och anmälan ska ske senast 30 januari, behöver vi redan innan jul veta vilka som vill springa Jukola. Vi vill även göra en riktad satsning på de äldre ungdomarna och juniorer som ej blir uttagna till elitlagen. Se mer information om detta samt vår preliminära resplan och kostnad på nästa sida.

 Resplan (preliminär): Avresa fredag 12 juni kl. 17.45 alt.19.35 med från Arlanda, ankommer Luleå kl. 19.05 alt. 20.55.Övernattning (vandrarhem/hotell) i Luleå, mellan fredag och lördag.  Hyrbil/minibuss från Luleå till Rovaniemi – ca 3 timmars resa under lördagen. Hemresa söndag 14 juni. Flyget avgår från Luleå kl. 15.15/18.50/20.05, ankommer Arlanda kl. 16.35/20.10/23.25

Kostnad (preliminär): Flyg ca 1 500 kr, del i hyrbil + bensin ca 500 kr. Hotell 1 000 kr, Logi i tält ca 300 kr. Totalt ca 3 000–4000 kr. Obs! att detta är preliminära kostnader som framför allt är beroende av kostnaden för flygbiljetter. Då bokning av flygbiljetter behöver göras i ett så pass tidigt skede kommer vi göra en gruppbokning. Detta skapar en större flexibilitet att ändra resenär på biljetten. Klubben står för anmälningskostnaden för lagen.  

Äldre ungdom/Juniorer:  Då detta är ett unikt tillfälle att få springa i en terräng som vi sällan får möjlighet att tävla i. Har styrelsen beslutat att erbjuda möjligheten för äldre ungdomar och juniorer (födda 2000 t.o.m. 2005) att få resan subventionerad med 1 000 kr. Förhoppningsvis kan vi ställa upp med ett juniorlag till Jukolastafetten och ett juniorlag i Venlastafetten.

Anmäla: För att vi ska kunna komma få bästa möjliga pris på flygbiljetter behöver vi få in anmälan till resan och deltagande i Jukola senast måndag 16 december. Anmälan gör du under klubbaktiviteter i Eventor https://eventor.orientering.se/Activities?organisationId=187 .

Anmälan är bindande, vilket innebär att du förbinder dig att delta om du blir uttagen till ett lag. Finns det ersättare/reserv som inte medför någon extra kostnad kommer vi givetvis möjliggöra detta byte.  Vi kommer göra en gruppbokning som innebär viss flexibilitet i att ändra namn på resenär.

Avhopp som medför eventuella merkostnader och som belastar klubben kommer faktureras löparen.

Undantag görs om du blir skadad eller sjuk och stärker det med ett läkarintyg. Vi förstår att det finns löpare som i nuläget inte vet om de kommer ta en plats i något av elitlagen (herr- respektive damlaget) och gärna vill delta oavsett om de tar en plats eller inte. Detta är förutsättningar som breddgruppen inte kan råda över, då anmälan av lag och bokning av flygbiljetter måste göras innan laguttagning.

Egen resa: Det är givetvis möjligt att ordna med resa själv men ändå delta i ett SNO-lag på stafetten. Du behöver ändock anmäla ditt intresse att delta i ett SNO-lag senast söndag 26 januari. Dock tror och hoppas vi på att resan med klubbkompisar är en del av den totala upplevelsen! 

Eliten: Klubbens elitgrupp kommer ställa upp med ett herrlag + en reserv och ett damlag + en reserv. Som arrangerar en egen resa och logi.

Laguttagning: Kommer göras av UK utifrån resultat presterade under våren och tidigare år. Skulle de bli så att någon eller några inte får plats i ett SNO-lag kommer de hänvisas till ”Kavelbanken”.

Frågor/Mer info: Tomas Fagerstedt, tomas.fagerstedt@hotmail.com Tel 070–992670   https://www.jukola.com/2020/sv/

Anmälningsstopp söndag 26 januari 2020 klockan 0:00
Kontaktperson Tomas Fagerstedt
Antal anmälda deltagare 15

Anmälningar

Namn Klubbresa Stafett
David Borg Ja Jukola
Klara Borg Ja Venla
Martin Bygdén Ja Jukola
Johan Ek-Larsson Ja Jukola
Johan Giberg Ja Jukola
Martin Jansson Ja Jukola
Jeanette Jönsson Hellstadius Ja Venla
Viktor Löfgren Ja Jukola
Sven-Anders Melin Ja Jukola
Erik Månsson Ja Jukola
Sofie Ohlsson Nej Venla
Jesper Sjöblom Nej Jukola
Silvan Ullmann Nej Jukola
Erik Wigle Ja Jukola
Sofia Wigle Ja Venla

Annonser

Orienteringsmagasinet 1 kr
Skåne OF