Forum

Välkommen till Eventors forum! Här kan du diskutera Eventor tillsammans med SOFT:s Eventor-ansvariga, utvecklare och andra Eventor-användare. Forumet består av ett antal kategorier, som i sin tur innehåller ämnesbaserade trådar. Du behöver vara inloggad för att skapa trådar och skriva inlägg i forumet.

Supporthjälp

Forumet är i första hand avsett för diskussion mellan användare. Har du en supportfråga, besök vår frågor och svar-sida eller kontakta supporten.

Kategorier

 • Trådar för allmän diskussion om Eventor.
 • Trådar som handlar om felsökning. Kom ihåg att bifoga en noggrann beskrivning av felet inklusive hur man går tillväga för att upprepa det samt relevanta felmeddelanden, så ökar chansen att du får hjälp!
 • Trådar som beskriver funktioner som du saknar i Eventor.
 • Trådar för diskussion om OLA, Svenska Orienteringsförbundets tävlingsadministrativa system.
 • Trådar för diskussion om Sverigelistan.

Senaste 10 inläggen

10 | 20 | 50 | 100

 • Sune Andersson
  söndag 16 april 2017 klockan 13:39

  Skickat: 2017-04-14 21:32:30

  Fråga; Swedish League, #1, lång (WRE), med Vårracet, medel resp lång är felrapporterad på Sverigelistan; lång som medel och vice versa!

  Svar; På lördagen hade elitklasserna lång och övriga medel. På söndagen var det tvärt om där eliten hade medel och övriga lång. Men Eventor och Sverigelistan kan bara hantera en distans på tävling. Då har vi valt att att sätta distansen som eliten hade. / Henrik Skoglund

  Fråga; Det känns väl inte riktigt ok! Dela upp tävlingen till två. WRE en och Vårracet en. Det kan ni göra i efterhand.

  Svar; Det är möjligt att göra men det är en insats på ganska många timmar då även ekonomin är knuten till en viss tävling med tävlingsrapport och fakturering. Så det är inget vi kommer att tvinga arrangören att göra.

  Sedan kan man fungera på om det egentligen finns någon vits med att ha separata listor för medel och lång över en viss ålder. Har tittat lite i H70 och där brukar en segrartid på medel vara runt 30 minuter och på lång runt 40 minuter. Men på vissa tävlingar så kryper det närmare varandra så på ett år kan det säkert finnas medeldistanser som har längre segrartid än den snabbaste långdistansen.

  Hela poängsystemet blir lite konstigt när det från början är gjort för endast elitklasser och en konsekvens av det blir att äldre klasser hela tiden går mot en allt lägre poäng. För det görs en årlig justering. / Henrik Skoglund

  Fråga; Jag tillhör de som tävlade på allvar på 70-talet.

  Jag la av när rankingsystemet infördes. För att kunna konkurrera om poäng så var jag tvungen att resa till Mellansverige i tid o otid för där fanns de låga poängen. Det gick inte med yrkeskarriär och familj. Slutade helt vid 33års ålder och kom tbx vid pension för att det är en fin motionsform.

  Efter att nu ha läst in mig på hur systemet fungerar i ålders-/klass-jämförelser så är det bara att avskaffa den. Det duger gott med de mästerskap som finns från klubbnivå och uppåt.

  Ranka den som vill betala i H/D jun & sen, låt oss andra vara ifred.

  Svar; Sverigelistan infördes efter ett stort önskemål från deltagare som passerat seniorålder. Trots bristerna är det många som uppskattar det och som du sett så finns det många förslag på förändringar men ingen som vi har sett löser det och gör det helt rättvist. Sverigelistan tillför en dimension till i eftersnack och analys precis som sträcktider, vägvalsanalyser och bommar. 

  Så vi har inga planer på att avveckla Sverigelistan.

  Kommentar; Imponerad att Skoglund svarar på studs i påsktid.

 • Gustaf Scheja
  lördag 15 april 2017 klockan 19:46

  Någon uppdatering?

 • Gustaf Scheja
  måndag 10 april 2017 klockan 21:25

  Tydligen skapades låsningen av att anmälningstiderna ändrades efter att tävlingen hämtas till OLA-servern första gången. Detta gjorde att anmälningsavgifterna fick nya id-nummer och inte kunde accepteras av Eventor på nytt.

  Lösningen var att radera id;et för avgifterna i xml-exporten så går Eventor på namn istället för ID vid resultatimport. 

 • Stefan Månsson
  måndag 10 april 2017 klockan 18:21

  Efter att kontrollerat databasen efter gårdagens test noterades följande:

  I nya versionen finns ett nytt(?) fält under Före tävling / Anmälningar / Anmälningskontroll / #Välj en löpare# / Anmälningsavgifter.
  På varje anmälningsavgift som är kopplad till en löpare finns det ett fält "Betalt belopp".
  När man kryssar i "Betald" i direktanmälan så sätts det beloppet lika med anmälningsavgiften, men lik förbannat syns det inte i dialogen...

  Får väl se vad OLA supporten svarar.

 • Stefan Månsson
  måndag 10 april 2017 klockan 18:03

  Noterade också att felet kvar står när vi gjorde sista testerna för påskens tävling i helgen. Blir till att felanmäla det igen helt enkelt.

  Vi har valt att köra förra årets version på påskens tävling, för att slippa pappershantering för kontanta betalningar. 

 • Gustaf Scheja
  måndag 10 april 2017 klockan 15:30

  Tänkte felrapportera här så att det blir dokumenterat på något vis. 

  Vi hade tävling igår och på grund av något strul med anmälningsavgifterna så låstes vår tävling i eventor så att vi inte kunde få upp resultaten.

  • Avgifterna hämnades via automatiska funktionen i OLA
  • Vi körde OLA 5.4.1-2
  • Databasversion 560

  Inväntar mer info från Eventorsupporten om vad som gjorde att det låste sig och om det är något vi behöver se upp med.

 • Gustaf Scheja
  måndag 10 april 2017 klockan 15:23

  Vi körde tävling i helgen och hade felet - vi noterade alla kontanta betalningar på papper för att lägga in i efterhand. 

  Vi körde ola 5.4.1-2 med databas 560

  Felet är med andra ord inte löst!

 • Bo Karlsson Skogsfalken
  torsdag 6 april 2017 klockan 13:03

  Jag har samma problem med att avgifter inte kommer med på fakturan även när vi kör en individuell tävling. Det är bara brickhyra som kommer med. Det hjälper heller inte att lägga till en transaktion på resp. löpare i OLA. Transaktionen kommer inte med på fakturan, Däremot kan man lägga till en rad när man skapar fakturorna i Eventor och på det sättet komma runt problemet.

 • Peter Asp
  onsdag 5 april 2017 klockan 13:07

  Vad jag kan se när jag kollar på XML filerna för uppladdning av stafettresultat så ligger inte anmälningsavgifterna med. Elementet <AssignedFee> finns inte med på löpare/lag som det finns i resultatuppladdningen för löppna banor.

  Däremot kommer hyrbrickor med i uppladdningen för stafett.

 • Peter Asp
  onsdag 5 april 2017 klockan 10:30

  Jag har testat ett antal sätt för att få fakturering i Evento att fungera med stafetter i OLA. Senast nu i helgen testade jag att inte ändra några avgifter i OLA . 

  När jag efter tävlingen sulle skapa fakturor så fanns inga avgifter på några klubba, endast hyrbrickor.

  Finns det ett bra sätt att lösa detta på stafetter?

  Även finns det något sätt att lösa detta nu i efterhand, kan man lägga på avgifter på lagen och ladda uup dem till Eventor?

Annonser