Svenska Orienteringsförbundet

Forum

Välkommen till Eventors forum! Här kan du diskutera Eventor tillsammans med SOFT:s Eventor-ansvariga, utvecklare och andra Eventor-användare. Forumet består av ett antal kategorier, som i sin tur innehåller ämnesbaserade trådar. Du behöver vara inloggad för att skapa trådar och skriva inlägg i forumet.

Supporthjälp

Forumet är i första hand avsett för diskussion mellan användare. Har du en supportfråga, besök vår frågor och svar-sida eller kontakta supporten.

Kategorier

 • Trådar för allmän diskussion om Eventor.
 • Trådar som handlar om felsökning. Kom ihåg att bifoga en noggrann beskrivning av felet inklusive hur man går tillväga för att upprepa det samt relevanta felmeddelanden, så ökar chansen att du får hjälp!
 • Trådar som beskriver funktioner som du saknar i Eventor.
 • Trådar för diskussion om OLA, Svenska Orienteringsförbundets tävlingsadministrativa system.
 • Trådar för diskussion om Sverigelistan.

Senaste 100 inläggen

10 | 20 | 50 | 100

 • Björn Norrliden
  i onsdags klockan 21:55

  Råkade också ut för detta.

  Förutom att alla hade efteranmälningsavgift, så föll vissa löpare helt bort från fakturorna, som Susanna skrev. I OLA hade de bara efteranmälningsprocenten satta på sig, men ingen ordinarie avgift. Tror dock inte det var någon särskild klass som var drabbad. Det fanns säkert någon logik i vilka löpare det gällde, men för mig såg det slumpartat ut.

  OLA hade dessutom fel brytpunkt för vuxen/ungdom.

  Och slutligen kom inga hyrbrickor med i fakturorna heller, trots att de fanns listade i OLA.

  Allt utom hyrbrickorna gick att lösa genom att ändra anmälningarna i OLA och sen ladda upp en ny resultatfil. Mycket tråkigt mixtrande med OLA:s tabeller dock. :)

 • Eventor-supporten
  i måndags klockan 9:53

  Om man går in på "Ändra sökningen" så kan man gåra en anpassad sökning som sedan också går att spara.  

 • Örjan Sahl
  söndag 20 maj 2018 klockan 19:29

  Jag har också samma fråga/kommentar som Felix och Lennart.

  Skitirriterande...

 • Peter Joelsson
  söndag 20 maj 2018 klockan 9:37

  Väljer man tex att filtrera på alla tävlingar och mitt+ angränsande distrikt. Det hade varit fint om det valet stod kvar nästa gång man loggar in

 • Fredric Johansson
  onsdag 16 maj 2018 klockan 18:05

  En del i problemet är väl att i OLA så är inskolning i de förinställda klasserna markerat med "Ingen tidsredovisning" men när du hämtar tävlingsklasserna för en tävling från eventor så läggs de till utan "Ingen tidsredovisning"

 • Eventor-supporten
  tisdag 15 maj 2018 klockan 9:16

  Det finns en funktion i Eventor där arrangören kan skicka mail till samtliga anmälda. Tanken är att den funktionen ska användas om man tvingas ställa in tävlingen eller om det är annan viktig information som måste ut till deltagarna.

 • Robert Jerkstrand
  tisdag 15 maj 2018 klockan 0:09

  På vår tävling var det korrekt i OLA och korrekt på resultatutskrifter på tävlingen. (För inskolning var "Ingen tidsredovisning" ibockad)
  Det är endast i Eventor som resultat visas för inskolning.

  Detta har fungerat tidigare så det måste vara en bugg.
  Ser att det är fel på många tävlingar, dock inte alla.
  Kanske kan det beror på om de använt OLA eller Meos.

 • Roland Salomonsson
  måndag 14 maj 2018 klockan 16:39

  Till dem det vederbör!

  De flesta tävlingar har en sista normal anmälningsdag ca 7 dagar före tävlingen. För en tävling som av något skäl kan behöva ställas in bör då annonseras (kompl med e-post)  2 dygn innan sista anmälningsdag. Då ges de anmälda möjlighet att anmäla sig i rätt tid till annan tävling.

  I synnerhet om skälet är av typ "för få anmälda". Skäl av typ 1 m snö dagen innan tävlingsdag, ovanlig storm med extrema vindfällen etc, är inget att göra åt.

  Beslut om tävlings inställande skall tas senast 2 dygn före sista anmälningsdag, annars skall tävlingen genomföras med de anmälda som finns vid den dagen.

   

 • Stefan Månsson
  fredag 11 maj 2018 klockan 8:40

  Jag misstänker att arrangerande klubb har missat att ställa in i OLA att klassen skall ha "Ingen tidsredovisning" i dialogen "Registrera tävlingsklasser".

 • Mats Lundman
  måndag 7 maj 2018 klockan 23:34

  Under tävling/ Tävlingsexpedition/ Löparhantering/ Ändra uppgifter för deltagare. Sedan när du sökt fram personen så finns fältet "Löparstatus" där du ändrar till "Godkänd".

 • Lennart Andersson
  måndag 7 maj 2018 klockan 23:05

  Hade en mailkontakt med supporten om detta för drygt ett år sedan. Fick då till svar att eventuellt skulle det skapas en funktion som plockade bort icke medlemmar, men det verkar som detta har gått i stå.
  Håller med om att det är ganska irriterande

 • Anders Persson
  måndag 7 maj 2018 klockan 23:04

  Om man råkar sätta en deltagare till "Deltar ej", efter tävlingen, hur får man tillbaka honom till "Godkänd" igen? Det står att man ska göra det i anmälningsdialogen, med där kommer man inte åt statusfältet.

 • Susanna Caleklint
  torsdag 3 maj 2018 klockan 18:53

  Har precis suttit och uppdaterat alla fakturor manuellt i Eventor eftersom det är strul med avgifterna mellan Eventor och OLA. På den ena tävlingen som jag importerade sent fick alla anmälda efteranmälningsavgift. På den andra hade Öppna klasser någon skum avgift på 90 för vuxna och 50 för barn och av någon anledning 135 istället för 130 för vuxna i tävlingsklasser. Dessutom hade klasserna HD18 helt fallit bort från fakturorna.

  Satt men anmäldafliken i ett fönster och fakturorna i ett annat och uppdaterade manuellt i flera timmar.

  Roliga timmar framför datorn, NOT!

 • Mats Lundman
  torsdag 3 maj 2018 klockan 17:16

  Det är nya Eventor som inte för över de rätta avgifterna till OLA. Jag har haft mycket jobb med att rätta till detta i OLA.

 • Bo Karlsson
  torsdag 3 maj 2018 klockan 10:54

  Detta är anmält till supporten efter Skogsfalkens tävlingar den 24-25/3. Problemet följde tydligen med från 5.4 till 5.5

 • Torbjörn Wikström
  onsdag 2 maj 2018 klockan 17:44

  Jag ändrade idag 2/5, stoppdatum för ordinarie anmälan till 3/5, i morgon alltså, och då försvann stoppdatum för efteranmälan helt på sidan för tävlingen.

 • Staffan Törnros
  tisdag 1 maj 2018 klockan 21:30

  Eventor kan inte hantera nerladdning av patruller på rätt sätt. Om två löpare anmält sig som patrull, skapas bara poster med klass, men inte löparnamn eller klubb. Det leder till att importen av anmälningar i OLA misslyckas. För att få det att fungera måste man ta bort de felaktiga posterna i .xml ffilen, och sedan skapa patrullen manuellt i OLA,

  .

 • Lars-Ove Skogh
  tisdag 1 maj 2018 klockan 20:59

  Störigt javisst, jag råkade också ut för det i vår tävling, men om du markerar alla först räcker det med att du tar bort efteranmälningsavgiften en gång. 

 • Robert Jerkstrand
  tisdag 1 maj 2018 klockan 17:34

  Ser att tävlingar i år har tider i inskolningsklassen.
  Trodde att inksolningsklassen inte skulle ha några tider utan bara godkänt och Ej godkänt.

  Är dett a en bug?

 • Robert Jerkstrand
  tisdag 1 maj 2018 klockan 16:32

  Saknar faktureringsfunktionen i OLA 5.5.0.
  Är den borttagen?
  I så fall varför?

 • Gustaf Scheja
  måndag 30 april 2018 klockan 21:17

  I OLA 5.5.0-13

  Istället för att endast sätta de som inte var checkade till ejstart sattes alla som var ute i skogen till ej start. Blev lite gissning när vi kunde börja plocka in kontroller!

 • Gustaf Scheja
  måndag 30 april 2018 klockan 21:14

  ...i senaste OLA 5.5.0-13

  Sjukt störigt.. sitter nu och manuellt tar bort efteranmälningsavgift en och en på de som anmält sig i tid..

 • Cathrine Davidson
  måndag 30 april 2018 klockan 15:47

  Vår tävling har definierat egna avgifter i eventor, men när jag laddar ner tävlingen i OLA kommer dessa avgifter ej med. Vad är det för fel? 

  Tidigare kunde man skapa fakturaunderlag i OLA men nu i OLA 5.5.0-13 kan jag inte se detta längre. Jag vill kunna dubbelkolla så att avgifterna blir rätt nu när jag inte får med avgifterna från eventor. Hur göra?

 • Gunnar Svanberg
  torsdag 26 april 2018 klockan 7:33

  Jag kan fortfarande inte hämta leveransbeskrivningen.

  Någon som kan?

 • Pär Moqvist
  söndag 22 april 2018 klockan 21:02

  Testade inläsning från checkenhet i 5.5.0 och det gick bra, funktionen verkar ha blivit uppdaterad. Dock hade jag inte tömt backupminnet på checkenheten före tävlingen, OLA ställer då en fråga om tider före nolltid verkligen ska läsas in. Tyvärr hade jag många hundra sådana tider så det hade hjälpt med ett "Nej för alla" alternativ i den dialogen. Nu fick det bli SI config, excelfiltrering och inläsning av fil i alla fall.

 • Pär Moqvist
  söndag 22 april 2018 klockan 20:58

  Fick liknande problem innan jag uppgraderade till 5.5.0. Trevligt om någon kunde ta bort 5.4.1-10 eller informera om detta.

 • Fredric Johansson
  söndag 22 april 2018 klockan 20:57

  Det är bäst att rapportera in det till supporten. Kollade på flera tävlingar och de flesta jag kollade visade tider så tror inte det är kopplat till uppladdningsmetoden.

 • Pär Moqvist
  söndag 22 april 2018 klockan 19:30

  Får samma fel när jag laddar upp OLA-resultat manuellt (via fil) till Eventor. Trots att resultatlistor producerade i OLA döljer tiden så kommer den med i Eventorresultaten. Kan det vara så att man glömt att testa manuell uppladdning efter att direktuppladdning från OLA infördes?

 • Gunnar Svanberg
  torsdag 19 april 2018 klockan 15:04

  Någon som lyckats läsa leveransbeskrivningen?
  Jag får bara "404 - File or directory not found."

   

 • Fredric Johansson
  tisdag 17 april 2018 klockan 18:37

  Leveransbeskrivningen är på väg var svaret när jag mailade och frågade.

 • Gustaf Scheja
  måndag 16 april 2018 klockan 21:56

  Hej!

  readme-filen (a.k.a. leverensbeskrivningen) saknas för version 5.5.0. Någon som har kört med den? Någon som har några problem? är problemen med den interna databasen fixad sedan v 5.4.1-10?

  /G

 • Mats Lundman
  måndag 9 april 2018 klockan 17:15

  Om man använder "Anmälningsöversikt" så finns det en knapp "Avancerad" där man kan ange anmälningstidpunkt.

 • Mattias Wahlberg
  måndag 9 april 2018 klockan 13:36

  Igår på vår tävlings sista ordinarie anmälningsdag så strulade Eeventor så pass mycket att ett dussintal hörde av sig via mejl och sms och bad oss lägga in anmälningarna manuellt. Går det att i Eventor lägga in dem på söndagens datum så att de kommer in som ordinarie anmälda (med rätt avgift) och inte efteranmälda?

   

 • Per Damberg
  söndag 8 april 2018 klockan 16:44

  När jag skapar en ny tävling med lokal databas (lokal eller från Eventor) får jag följande logg:

  2018-04-08 16:34:32: OLA 5.4.1-10 started
  Windows 7
  org.h2.jdbc.JdbcSQLException: User or role "LIVE" not found; SQL statement:
  GRANT READONLY TO live [90071-176]
   at org.h2.message.DbException.getJdbcSQLException(DbException.java:344)
   at org.h2.message.DbException.get(DbException.java:178)
   at org.h2.message.DbException.get(DbException.java:154)
   at org.h2.command.ddl.GrantRevoke.setGranteeName(GrantRevoke.java:72)
   at org.h2.command.Parser.parseGrantRevoke(Parser.java:4239)
   at org.h2.command.Parser.parsePrepared(Parser.java:390)
   at org.h2.command.Parser.parse(Parser.java:306)
   at org.h2.command.Parser.parse(Parser.java:278)
   at org.h2.command.Parser.prepareCommand(Parser.java:243)
   at org.h2.engine.Session.prepareLocal(Session.java:442)
   at org.h2.engine.Session.prepareCommand(Session.java:384)
   at org.h2.jdbc.JdbcConnection.prepareCommand(JdbcConnection.java:1188)
   at org.h2.jdbc.JdbcStatement.executeInternal(JdbcStatement.java:172)
   at org.h2.jdbc.JdbcStatement.execute(JdbcStatement.java:160)
   at soft.ola.gui.wizard.CreateEventUtil.createEmbeddedDatabase(CreateEventUtil.java:111)
   at soft.ola.gui.wizard.CreateEventUtil.createEvent(CreateEventUtil.java:46)
   at soft.ola.gui.wizard.newevent.CreateEventLocalStatusDescriptor$1.run(CreateEventLocalStatusDescriptor.java:60)
  2018-04-08 16:35:28: OLA stopped

  Det säger mig tyvärr inte om det har med den felaktiga databasversionen att göra, men kanske någon annan?

  Angående problem med att sedan uppgradera databasen står på Eventors välkomstsida under "Meddelanden":

  "Det går fortfarande inte att uppgradera den inbyggda databasen i OLA till en nyare. Nya tävlingar kan utan problem skapas i den senaste versionen."

   

 • Fredric Johansson
  fredag 6 april 2018 klockan 11:52

  När jag skapar ny tävling med inbyggda databasen så händer samma sak att den har version 559. Jag tror det beror på att filen som den interna databasen skapas ifrån inte är uppdaterad till 560.

  Uppdateringen ska fungera bra. Kolla logg-filerna (C:\ProgramData\OLA5\log) om det står något där

 • Per Damberg
  torsdag 5 april 2018 klockan 17:52

  Jag såg nu att det är ett känt faktum att det inte går att uppgradera databasen men frågan varför nya tävlingar som jag skapar får den gamla versionen kvarstår.

 • Per Damberg
  torsdag 5 april 2018 klockan 16:41

  Jag försöker skapa en tävling med den inbyggda databasen och har installerat 5.4.1-10 på server-PCn. Oavsett om jag skapar en lokal tävling eller importerar från Eventor får tävlingen databasversion 559 men OLA kräver 560.

  Som jag läst i en annan tråd skall jag då gå in i OLAserver och gå till Databasverktyg-->Databasinställningar-->Markera databasen och trycka "Uppdatera".

  När jag gör detta hamnar stapeln på 96% direkt och sedan händer inget mer. Jag har låtit programmet stå på över natten utan något mer resultat.

  Jag har avinstallerat, raderat alla tänkbara berörda filer och ominstallerat OLA, utan att det hjälper.

  Vad gör jag för fel?

 • Fredric Johansson
  onsdag 4 april 2018 klockan 10:11

  Det beror på att resurs-filerna saknar vissa entries. Är du säker på att du kör senaste versionen för det ser korrekt ut här

 • Anders Persson
  tisdag 3 april 2018 klockan 22:24

  Jag får *OLA resource not found* för flera av funktionerna under Ekonomi, både före och efter tävling. Har provat att avinstallera och göra om det, med samma resultat?

  Någon som vet vad detta kan bero på?

 • Staffan Törnros
  måndag 26 mars 2018 klockan 17:50

  Jag tror inte att det har med Eventor-ID att göra. Jag får upp klubb när jag registrerar via masterenhet.

 • Stefan Månsson
  måndag 26 mars 2018 klockan 10:00

  Bo Karlsson >> Testade snabbt att skriva in bricknumret manuellt, då kommer klubb. Testade ni det? (Skall testa ikväll när jag kommer hem från jobbet om jag får det att fungera vid inläsning via master.)

 • Bo Karlsson
  måndag 26 mars 2018 klockan 8:20

  Vid direktanmälan kommer inte klubben upp vid inläsning med SI-pinne som det har gjort tidigare. Beror det också på ID-bytet?

 • Staffan Törnros
  söndag 4 mars 2018 klockan 16:37

  Det verkar som om någon har ändrat Eventor-ID för alla sveriges distrikt till 2018. T ex hade Stockholm förut 15, nu har det 18. Tyvär kan inte OLA hantera de nya ID:na. Det leder till att alla klubbar kopplas till fel distrikt i OLA när man hämtar distriktsregistret.

  Jag har felanmält saken. Jag vet inte vilka konsekvenser felet ger, enligt uppgift ska tävlingsrapporten ändå bli rätt.

 • Eventor-supporten
  onsdag 24 januari 2018 klockan 21:27

  Om du går in på avancerad sökning så har du alla de valen du efterfrågar. 

 • Anders Spånér
  onsdag 24 januari 2018 klockan 14:43

  Jag saknar under sökfunktionen gren en vidaresökning på vanlig orientering. Där borde det finnas med några rubriker till; stafett, natt, lång, medel sprint. Detta för att möjliggöra en specifik sökning. Vill jag t.ex springa natttävlingar måste jag leta igenom alla tävlingar. Tycker det borde vara lätt att lägga till funktierna då tävlingarna redai kalnedern har definierats som olika slags tävlingar såsom natttävling t.ex.

 • Johan Jacobsson
  måndag 22 januari 2018 klockan 19:56

  Nu har jag lagt ut de anteckningarna jag har i mitt Github för diverse OLA-prylar.
  https://github.com/epkjoja/OLA-Utils/tree/master/Anteckningar

  Hoppas att de kan vara någon till hjälp.

 • Malte Lennerstedt
  måndag 22 januari 2018 klockan 15:16

  Absolut.
  Och eftersom det är så få tävlingar i MtbO så hade det varit bra om även de danska tävlingarna och träningstävlingarna fanns med men det är ju utanför Sverige... Men det hade visat att det är mycket aktivitet runt Köpenhamn. Vi från Lund är där nästan varje lördag under vintern.

 • Gustav Träff
  måndag 22 januari 2018 klockan 14:09

  Hej Johan! Ja skulle också gärna ta del av det som du har nerskrivet. 

  bmwgt01[at]gmail.com

 • Gustav Träff
  måndag 22 januari 2018 klockan 14:07

  Bra idé!

 • Oskar Molarin
  måndag 22 januari 2018 klockan 13:03

  Det låter som ett bra förslag.

  Detta skulle göra MTBO event mer synliga för oss som utövar det.

  //Oskar Molarin

 • Per Gustavsson
  måndag 22 januari 2018 klockan 13:03

  Självklart!   Jättebra!

 • Magnus Blåudd
  måndag 22 januari 2018 klockan 12:32

  Hej,

  skulle det vara möjligt att ändra så att närtävlingar kommer upp automatiskt när man väljer MTBO? Som det är nu måste man först välja gren MTBO och sedan välja Visa närtävlingar.

  Motiveringen till att det vore lämpligt att ändra det här för MTBO(och troligen även SkidO) är att det fortfarande är relativt få MTBO tävlingar så listan blir inte full iallafall. Dessutom läggs det stora flertalet MTBO tävlingar in som Närtävlingar eftersom framförhållningen i planeringen ännu inte är på samma nivå som för OL.

  Det borde vara en relativt enkel förändring som skulle göra det enklar både för nya och rutinerade orienterare att hitta de MTBO akriviteter som finns.

   

  Hälsningar

  Magnus Blåudd

   

   

 • Robert Jerkstrand
  fredag 15 december 2017 klockan 22:57

  Jag tar också gärna emot det.
  robert.jerkstrand@toleredutby.se

 • Mattias
  tisdag 12 december 2017 klockan 13:51

  Hej,

  Skulle gärna önska mig en funktion där man får ett mail (eller liknande) när någon har anmält sig till en klubb-/distriktsaktivitet. Det gäller väl i första hand aktiviteter som kanske inte har så många deltagare. Kanske kan funka för vissa mindre tävlingar också.

  Antingen som ett menyalternativ "Prenumerera" för aktiviteten (kan  placeras bredvid "Anmäl"-länken). Eller om man väljer att lägga till det i admin-läget för aktiviteten...

 • Felix Alnervik
  fredag 17 november 2017 klockan 10:28

  Jag tar gärna emot det.

  felix@hsok.se

 • Johan Jacobsson
  torsdag 16 november 2017 klockan 22:56

  Jag har en del nerskrivet från Stafett-SM 2016 om det kan vara till hjälp.

 • Felix Alnervik
  torsdag 16 november 2017 klockan 9:40

  Finns det någon som har skrivit ner någon slags dokumentation på hur man ska hantera OLA vid stafetter?

 • Felix Alnervik
  tisdag 17 oktober 2017 klockan 21:42

  Kan vara det som jag felanmälde i juni, men ännu ej fått någon kommentar på :/

  Lyckades inte ladda ner beställningarna från Eventor till OLA.

  "Ett fel har inträffat vid läsning av XML-fil. Lyckades inte lägga till tjänster för personer i databasen. Fortsätt inläsning?"

 • Fredric Johansson
  tisdag 17 oktober 2017 klockan 19:12

  Vad är fixat i 5.4.1-10? Det står bara "Åtgärdar problem med tjänster" men säger inget om vad problemet skulle ha varit.

 • Henrik Persson
  måndag 16 oktober 2017 klockan 13:30

  Ja buggen kvarstår när man kör faktureringen i OLA.

  Det skapas ingen transaktion när man kryssar i betalt utan det är bara tabellen ola.entriesentryfees som uppdateras med ett värde i payedAmount-fältet.

  Det måste köras någonting efter det som även uppdaterar värden i ola.transactions-tabellen för att faktureringen ska bli korrekt.

  Detsamma gäller till viss del även betalning av hyrbrickor som hålls i en annan tabell, ola.servicerequests. Där uppdateras inte heller beloppet korrekt men det finns dock info där om hyrbrickor. Även där måste det även till en transaktion efteråt för att det ska räknas korrekt.

  Jag har kommit runt detta med att skriva egna script för tävlingarna  vid 25mannahelgen men det är knappast jag rekommenderar någon annan arrangör.

 • Stefan Månsson
  onsdag 27 september 2017 klockan 10:36

  Testade så klart även med "Mål", även då kommer ej godkända löpare med även om man väljer att de inte skall visas.

 • HS
  lördag 23 september 2017 klockan 22:54

  Längst ner på anmälningsöversikten finns en rad med det.

 • Fredric Johansson
  lördag 23 september 2017 klockan 21:07

  Går det att se direkt i eventor hur många som inte anmält bricknummer vid anmälan? Har för mig att jag sett det tidigare men hittar inte det nu.

 • Mats L
  fredag 22 september 2017 klockan 14:41

  Men de blir ju inte underkända förrän vid målgång, så vid radion är de fortfarande godkända.

 • Stefan Månsson
  fredag 22 september 2017 klockan 10:14

  Det finns en inställning för att inkludera eller exkludera "ej godkänd". Klicka på "Inställningar" högst upp i fönstret "Visa aktuell ställning". Längst ner i den meny som visas finns "Inkludera ej godk.".

  När jag testade upplever jag dock att listan fortfarande innehåller ej godkända även när man kryssar ur det valet. Så den funktionen behöver nog felanmälas. (Eller så gjorde jag fel.)

 • Mats L
  fredag 15 september 2017 klockan 22:36

  Man kan använda "Radera felaktiga radiotider" för att rensa bort ej godkända löpare.

 • Johan Tinnert
  fredag 15 september 2017 klockan 20:36

  När vi under tävling bevakar en klass har vi valt att använda tre "fönster" för speaker:

  "Radio" - med "Start" som förvarning,

  "Förvarning" - med "Radio" som förvarning,

  "Mål" - med "Förvarning" som förvarning.

  Bilder som visar hur det ser ut på skärmen kan man se här: Drive-mapp

  Allt fungerar som vi vill förutom en sak. Om en tävlande efter målgång registreras som diskvalificerad eller ej godkänd uppdateras resultatet för "Mål" och personen placeras i botten av resultatlistan. Men detta händer inte för "Förvarning" och "Radio", istället är den tävlande fortfarande kvar som godkänd och behåller sin placering.

  Detta skapar problem för speaker när en ej godkänd tävlande som startat tidigt placerar sig högt i resultatlistan och då ger fel uppgifter om hur löpare som kommer efter placerar sig.

  Finns det någon lösning på detta problem?

 • Mats L
  måndag 11 september 2017 klockan 13:09

  Om man kör fakturor via Eventor så kommer kontantbetalningarna från direktanmälan med. I Ola så syns det i "Anmälningskontroll / Anmälningsavgifter / Betalt belopp".

 • Stefan Håkansson
  måndag 11 september 2017 klockan 8:15

  Har kört tävling för någon vecka sedan. Felet kvarstår även vid senaste fixen. Det blir fortsatt helt fel i fakturorna. Tur dock att det finns listat under anmälningskontrollen.

  En korrigering är akut!

 • Gunnar Svanberg
  torsdag 31 augusti 2017 klockan 15:38

  Som rubriken lyder, vad använder man fältet "Resultatuttag" till vid registrering av direktanmälan?

   

 • Lars Arneborg
  lördag 26 augusti 2017 klockan 20:24

  Jag föreslår att anmälningstidpunkten för en tjänst är när den tjänsten beställs första gången. Om det sedan tillkommer anmälningar av nya tjänster eller förändringar av redan bokade tjänster från samma klubb eller person är det bara dessa nya tjänster samt förändringar som får nytt anmälningstidpunkt. Om man t.ex. vill ha en campingruta mindre får detta stå som minus en campingruta på nya datumet. Som systemet ser ut idag är det mycket svårt att se vad som är nytt och gammalt eftersom alla tjänster tilldelas nytt datum om man gör en liten förändring i bokningen. Jag hade ansvaret för campingen på U10mila i år och detta orsakade mycket onödigt jobb med att kolla upp vilka bokningar som var nya.

 • Anders Persson
  torsdag 24 augusti 2017 klockan 23:07

  Tack för den. Han som gjorde tävlingen i OLA är lite grön, och hade råkat skriva in tiden som 00:09:00, istället för 09:00:00.

  Bra, det förklarar saken.

 • Mats L
  onsdag 23 augusti 2017 klockan 13:36

  Vad var nolltiden satt till? Äldre SI-brickor har bara 12-timmarsklocka.

 • Anders Persson
  tisdag 22 augusti 2017 klockan 22:37

  Var med i datavagnen på en tävling i helgen. När klockan passerat lunch började vi få negativa sluttider på folk.

  Tittade jag på rådata från stämplingen visade det sig att alla stämplingar, både vid kontroller och mål, gjorda efter lunch inte hade tiden 12:xx:xx utan 00:xx:xx. Tiden när brickan lästes av var dock rätt, 12:xx:xx.

  Koll av loggen i avläsningsenheterna visar att vissa brickor har stämplingarna efter lunch som 00:xx:xx, andra som 12:xx:xx. Men även de som har 12:xx:xx visar 00:xx:xx när jag tittar i OLA.

  Brickorna som hade rätt tid i avläsningsenhetens logg hade alla nummer >700000.

  På den här tävlingen användes OLA 5.3.0-23, vilket inte är nyast. Men jag har aldrig sett det här med den versionen tidigare.

  Jag kan inte kolla loggen i inläsningsdatorerna, för de hade de lånat in, och de datorerna är återlämnade.

  Vi fick lösa det här så att vi sorterade på tiderna och ändrade måltiden på alla som hade en negativ tid. Då fick vi ut resultat på tävlingen. Sen fick alla kontrollstämplingar som började med 00 ändras till 12, för att sträcktiderna skulle bli rätt.

  Någon som sett detta eller rent av vet vad det beror på?

 • Torbjörn Ottosson
  tisdag 22 augusti 2017 klockan 19:34

  Merd andra ord, jag kan inte ladda ner Närtävlingar.

 • Magnus Jonasson
  måndag 21 augusti 2017 klockan 21:59

  Ja, det har jag också funderat på varför man inte kan, det är dit jag oftast vill. Får alltid klicka på visa anmälda i min klubb eller klass och sedan kan jag välja tävlingsinformation.

 • Jan-Erik Larsson
  måndag 21 augusti 2017 klockan 11:26

  När kommer resultaten från O-ringen under 'Mina Tävlingar" i Eventor att rättas till? Sparang H70M (eget upplägg) och resultat redovisningen i Eventor är helt obegriplig.

 • Jan-Erik Larsson
  måndag 21 augusti 2017 klockan 11:23

  När kommer resultatredovisningen från O-ringen under "Mina Tävlingar" att rättas till ? Sprang H70M (eget uppölägg) och vad som står som resultat i Eventor är helt obegripligt.

 • Magnus Asplund
  söndag 20 augusti 2017 klockan 23:56

  Se där... faran över, körde inloggad som klient direkt mot databasen eftersom det är så man skapar en ny tävling. Iaf, tydligen visas banor-kontrollerkopplingen efter utloggning/inloggning via OLA-klienten /ringrostig John Blund.

 • Magnus Asplund
  söndag 20 augusti 2017 klockan 23:42

  OLA 5.4.1-2 och banfil IOF XML 3.0.

  Är det mig det är fel på eller är det olämpliga programversioner vår dator har installerade?

  Funktionen "Importera kontroller och banor" vill inte koppla ihop kontroller med banor i samband med import och jag orkar inte sitta och koppla ihop dessa manuellt. Har någon annan noterat liknande?

  Vi har följande (äldre) programversioner installerade (5.4.1-2 installerades pga 5,3 inte var i synk med fakturering via Eventor)

  - JRE 8 (1.8.0.45)
  - OLA 5.4.1-2
  - Java connector för MySQL, version 5.1.38
  - MySQL Community Server 5.5.46 (nej, den är inte av senaste snitt... men den funkade bra ihop med OLA 5.3)
  - MySQL Workbench 5.2.47 (nåja, inte väsentligt här...)

 • Torbjörn Ottosson
  torsdag 17 augusti 2017 klockan 22:03

  Har precis uppgraderat till senaste OLA 5.4.1-2. Skulle därefter importera en närtävling/motionstävling ifrån Eventor, Den kommer inte upp i min lista bland valbara tälvingar, de som syns är bara de tävlingar som är nationella. Gör jag samma importförsök från en dator med OLA 5.4.0-10 så kommer alla tävlingar upp. Använder MYSQL med connector 5.4.1.43. Någon idé om var felet är? 

 • Felix Alnervik
  måndag 14 augusti 2017 klockan 9:49

  När jag klickat mig igenom en anmälan, så får jag inte möjlighet att enkelt komma tillbaka till informationssidan för tävlingen.

  Hade varit smidigt

 • Felix Alnervik
  fredag 11 augusti 2017 klockan 22:09

  min rekommenation är att du direkt börjar knappa in allt manuellt. felmeddelade detta till supporten för 2 månader sedan, men har ännu inte fått någon feedback, mer än att de bekräftade att de såg problemet.

 • Ola Söderblom
  torsdag 10 augusti 2017 klockan 8:11

  Hej, jag sitter med problem 1 just nu efter en flerdagarstävling. Har dock för många beställningar/tjänster för att jag skall hinna göra det manuellt, så hoppas hitta någon annan lösning på det..

 • Pär Westblad
  torsdag 3 augusti 2017 klockan 10:56

  Jag har en liknande situation. I samband med stafett-DM för Stockholm 2017-09-10 erbjuds öppna stafettklasser. Där ska det enligt inbjudan vara tillåtet att en och samma löpare springer flera sträckor.

  Att man måste tömma brickan mellan olika sträckor verkar rimligt.

  Om samma löpare springer sträcka 1 och 3 så går denne och tömmer brickan mellan sträckorna. Men om samma löpare ska springa två efter varandra följande sträckor, då måste denne också tömma sin bricka, eller hur?

  Hur löser man det här rent praktiskt? Om löparen springer två sträckor som inte ligger efter varandra så löser det sig väl naturligt eftersom man tömmer brickan när man går in i växlingsfållan. Men om man springer två sträckor efter varandra, vad har man då för ansvar som arrangör att se till att löparen tömmer brickan innan denne går ut på nästa sträcka?

 • Mats L
  tisdag 18 juli 2017 klockan 11:42

  Det måste nog minst vara en distriktstävling.

 • Bengt Erlandsson
  tisdag 18 juli 2017 klockan 10:42

  Finns ingen flik livebevakning när jag lägger upp min tävling. Varför?

 • Felix Alnervik
  måndag 10 juli 2017 klockan 16:28

  Problem 1: Försökte läsa in beställningarna (camping platser) från Eventor till OLA. Fick följande felmeddelande: "Ett fel har inträffat vid läsning av XML-fil. Lyckades inte lägga till tjänster för personer i databasen. Fortsätt inläsning?"

  Problem 2: Eftersom jag hade problemet ovan fick jag manuellt skapa beställningarna i OLA. Gjorde det på personnivå. När jag sedan uppdaterade resultaten via OLA till Eventor och genererade fakturor i Eventor, kom betällningarna på lika många rader som antalet etappar personen sprungit. Allts upp till 4:a rader med campingavfigt per person.

  Någon som sätt samma problem?

 • Gunnar Lindahl
  måndag 10 juli 2017 klockan 10:15

  Får nedanstående felmeddelande då jag försöker ladda upp stafettresultat till Eventor. Någon som kan tipsa om vad som saknas i XML-filen?

  Uppladdningen misslyckades. Kontrollera att filen är en giltig IOF xml-fil. Felmeddelande: The element 'ServiceRequest' in namespace 'http://www.orienteering.org/datastandard/3.0' has incomplete content. List of possible elements expected: 'RequestedQuantity' in namespace 'http://www.orienteering.org/datastandard/3.0'. Line number: 75401, line position: 7.

 • Sverker Eriksson
  lördag 8 juli 2017 klockan 17:55

  OK Gynge ska arrangera Ultra-DM Skåne + en vanlig medel 27/8. Planerar att lägga allt i en tävling för att undvika dubbel utstämpling etc.

  Då köra medelklasserna enl. standard och lägga upp ultraklasserna med Id:n över standardvärdena (tävlingen som helhet står som "U", ultra).

  Något problem med detta? Kan tänka mig att Sverigelistan etc. inte funkar, förstår ved det handlar om...?

  Finns starka skäl att undvika "gemensam lösning"?

  /Mvh Sverker, OK Gynge

 • Pär Westblad
  torsdag 6 juli 2017 klockan 11:09

  Trekvällars Etapp 3, 17-07-05.

  Samma problem även denna etapp (se tidigare inlägg från Trekvällars) vid inläsning av checkenheter. Den här gången tyckte OLA att löparna som checkat sin bricka hade gjort det 3 dygn tidigare, 17-07-02, däremot som tidigare etapper med tidsstämplar (HH:mm:ss) som såg rimliga ut i förhållande till startdjupet på tävlingen.

  Dessförinnan hade vi försökt spara checkenheternas registrerade brickor i SI-Config i en textfil och importera dessa under "Tävling > Under tävling > Etapp 1 > Tävlingsexpedition > Läs in startande från checkenhet" i OLA, genom funktionen "Läs in från fil" som är implementerad under mapp-symbolen i verktygsraden. Misslyckades med att få OLA att hantera textfilsformatet från SI-Config, gick tillbaka till den programvaran flera gånger och provade några andra slumpmässigt valda export-alternativ för textfilsformatet. Svårt när när det inte finns lättillgänglig information om vilket format "Läs in från fil"-funktionen accepterar..

  Gav upp det spåret och återgick till att försöka läsa in checkenheterna på vanligt sätt i OLA. Sparade som tidigare etapper samtliga check-registreringar vid varningen "Bricka checked med än en timme före nolltiden. Ska checken ändå sparas? (Bricknummer xxxxxxx)". Satte därefter samtliga Ej aktiverade till Ej start.

  Vid den tidpunkten hade vi enligt OLA inga löpare kvar i skogen. Parallellt så gjordes en manuell genomgång av samtliga check-registreringar utskrivna från SI-Config. Resultatet från denna visade att det fanns löpare kvar i skogen, vilket det också gjorde.

  Det farliga här är att om man använder läser in startande från checkenhet i senaste utgåvan av OLA riskerar man att missa att man fortfarande har folk kvar i skogen. Inte så bra kan jag tycka.

  MVH Pär Westblad, OK Ravinen

 • Pär Westblad
  onsdag 5 juli 2017 klockan 14:19

  Trekvällars 17-07-03--17-07-05.

  När vi försökte läsa in checkenheterna från starten via Tävling > Under tävling > Etapp 1 > Tävlingsexpedition > Läs in startande från checkenhet i OLA 5.4.1-2 så visades ett meddelande "Bricka checked med än en timme före nolltiden. Ska checken ändå sparas? (Bricknummer xxxxxxx)".

  Ett likadant meddelande för varje checkad bricka i enheterna visades upp, och vi sparade genom att klicka OK för varje. I tabellen under Läs in startande från checkenhet var checktiden ett dygn fel. Alla hade checkat samma vid samma tid på dygnet dagen innan enligt OLA.

  Vi kollade enheternas klocka men den gick rätt i samtliga fall.

  Före etapp 2 tömdes och kontrollerades samtliga checkenheter. Samma problem uppstod vid inläsning av checkenheterna efter etapp 2 som efter etapp 1.

  Vid etapp 1, efter vi markerat alla som hade status Ej aktiverad till Ej start, upplevde vi att Kvar i skogen i OLA inte stämde med verkligheten. Det kom löpare i mål som inte fanns på Kvar i skogen-listan..

  Vid etapp 2, efter vi markerat alla som hade status Ej aktiverad till Ej start, så stämde Kvar i skogen men en manuell kontroll via utskrivna listor över brickor i checkenheterna.

  Känns som en bugg i OLA. Har inte rapporterat, då den redan tycks vara det.

  MVH Pär Westblad, OK Ravinen

 • Prof Premraj Pushpakaran
  måndag 26 juni 2017 klockan 8:20

  from Prof Premraj Pushpakaran,

  hi to everyone!!   Hej till alla !!

 • Fredric Johansson
  tisdag 20 juni 2017 klockan 13:13

  Förslagsvis så borde användaren få en varning när man gör saker i fel ordning

 • Felix Alnervik
  måndag 19 juni 2017 klockan 20:16

  Där läser jag bara ifall jag inte förstår vyn. Men jag ansåg att det inte fanns några frågetäckan gällande den :)

  Jag flyttade två personer från tävlingsklass till ÖM. En person flyttades andra vägen. Då gick jag in och manuellt la in starttider på den personen som passade in på klassen/banan.

  Men fortfarande förstår jag inte varför jag får samma problem med ihopslagning av klass, innan lottning!

 • Mats L
  måndag 19 juni 2017 klockan 16:28

  Så här står det i hjälptexten för "Byt klass för deltagare":
  Dialogen ska inte användas efter det att lottningen gjorts. 

  Hur gjorde du med starttiden?

 • Felix Alnervik
  måndag 19 juni 2017 klockan 15:54

  Tre personer flyttade jag efter lottningen. Gjorde den förflyttningen via "Före tävling / Förberedelser inför lottning / Byt klass för deltagere"

  Även om du säger att man inte ska göra det i den vyn efter lottning, så undrar jag varför det blir fel trots att systemet säger att allt är rätt? Svårt att hitta felet när man kontrollerar löparen och det ända man ser är att de ligger i rätt klass med rätt bana. Tom sträcktidslappen visar rätt på samtliga stämplingar.

  Gällande sammanslagning av klass, så gjorde jag det innan lottningen, och då finns det ju ingen anledning att behöva göra det i några andra vyer också.

 • Mats L
  måndag 19 juni 2017 klockan 15:26

  Efter lottning så ska personförändringar göras under "Ändra uppgifter för deltagare".

 • Felix Alnervik
  söndag 18 juni 2017 klockan 21:07

  Under helgen råkade vi ut för att flera personer saknade målstämpling vid avläsningen.

  Tittade under "felande löpare" och visst, måltiden saknades.

  Läste av SI-pinnen i en externa sträcktidsskrivare. Där visades måltiden som jag då fick knappa in manuellt.

  Löstes enkelt. Men vad beror detta på?

  Använde två SRR enheter vid målgången, kopplade via SIRAP till OLA. Kan de spelat in?

 • Felix Alnervik
  söndag 18 juni 2017 klockan 21:03

  Gjorde två olika förflyttningar av löpare i OLA.

  - Sammanslagning av klass

  - Enskild byte av klass.

  Trots att jag använda programmets vyer för att göra förflyttningen och allt ser rätt ut på personen så blev det ändå fel vid avläsningen. De kom upp som ej godkände, men sträcktiderna såg rätt ut på lappen. Letade upp de under "felande löpare" och kunde då se att klass/bana var rätt. Stämplingarna såg rätt ut. Det jag fick göra var att välja Godkänd som status och trycka på spara.

  Varför??

  Tillslut lyckades jag lösa det genom att gå in på de enskila etapperna och på varje person där under "Ändra uppgifter om deltagare"  byta klass på de (igen), spara, sen byta tillbaka till den de skulle ha. Då fungerad det.

  Någon som råkat ut för det samma?

Annonser