Svenska Orienteringsförbundet

Aktivitet: SM och veteran-SM ultralång Grövelsjön 10-11 augusti

Anmälan är stängd.

Aktivitet SM och veteran-SM ultralång Grövelsjön 10-11 augusti
Arrangör Lunds OK
Information

Häng med till Grövelsjön! Det utlovas härlig orientering i underbar fjällskog. Läs mer och se kartklipp och terrängbilder i Eventor.

För vem?

Resan riktar sig till juniorer, seniorer och veteraner som vill delta i SM respektive veteran-SM i ultralång distans alternativt publiktävling i medeldistans respektive öppna klasser. Det finns banor för alla både lördag och söndag.

Anmälan

Anmäl snarast men senast 21 april. Om platserna tar slut, så prioriteras enligt följande:

  1. Undertecknad och Fredrik Hugosson som är initiativtagare till resan.
  2. Juniorer 17-20 år som anmäler sig senast 21 april.
  3. Övriga efter tidpunkt för anmälan.

Kostnad

Det går inte att säga exakt vad detta kommer kosta, men för alla utom juniorer, räkna med ca 5-7000 kr fördelat så här:

  • Tågresa 2-4000 kr (beror bl a på ålder och önskad sovkomfort)
  • Del i hyrbil samt bensin 900 kr (om 8 personer i minibuss)
  • Stuga 3 nätter 700 kr (om 8 personer i stugan)
  • Mat 2000 kr (självhushåll och restaurang)

Resan ingår inte bland klubbens planerade subventionerade resor för 2024, men styrelsen har beslutat att juniorer 17-20 år subventioneras med 2000 kr, vilket alltså dras av från ovanstående. Alla övriga betalar självkostnadspris.

Anmälningsvillkor

Detta är en intresseanmälan för att jag ska kunna boka lagom stort boende. Inom några veckor kommer man behöva göra en bindande anmälan genom att betala för boendet. Om man efter det vill hoppa av resan, så får man inte tillbaka pengarna, såvida inte platsen kan säljas till någon annan.

Så snart SJ släpper sina biljetter för den här perioden bör vi boka tågbiljetter. Det går att boka med möjlighet till avbokning, men det kostar ju lite extra. För att det ska fungera med hyrbilen behöver vi se till att komma med samma tåg. Jag återkommer med mer info så snart det klarnar om när SJ släpper sina biljetter för bokning.

Boende

Jag har preliminärbokat stugan Örnen som ligger i Småbruket Västerbäcken. Stugan har 8 bäddar fördelade på 3 sovrum. Den är utrustad med kök, dusch, toa och TV och ligger ca 1 km från arenan för tävlingarna. Det finns tillgång till bastu mot extra kostnad. Fyller vi inte stugan kommer jag antingen försöka boka en mindre stuga, eller öppna för icke-LOKare att anmäla sig. Inom kort måste stugan betalas ifall vi vill behålla bokningen. Om 12 eller fler anmäler sig, så ska jag försöka boka ytterligare en stuga, om det fortfarande finns lediga i närheten. Om 9-11 personer anmäler sig får vi se vad det kan finnas för lösningar. I skrivande stund finns endast bokad plats för 8 resenärer.

Preliminärt program

7 augusti sent på kvällen, avresa med nattåg från Lund.

8 augusti, byte i Stockholm på morgonen och ankomst till Mora vid lunchtid. Från Mora fortsätter färden med hyrbil/minibuss de återstående ca 20 milen till Storsätern. Kanske gör vi en avstickare och sträcker på benen genom att promenera till Njupeskär, ett av Sveriges högsta vattenfall.

9 augusti, uppladdning inför SM genom lättare träning, en utflykt i grannskapet, en kortare vandringstur, bad i en fjällbäck eller något annat som vi tycker är roligt. Det finns träningsbanor att köpa för 60 kr eller Naturpass i tre olika områden för 80 kr. Här finns stora möjligheter till egna initiativ.

10 augusti, SM ultralång för juniorer och seniorer, medeldistanstävling för veteraner.

11 augusti, SM ultralång för veteraner, öppna klasser för övriga. Efter avslutad tävling rullar bilen mot Mora där vi stiger på tåget på kvällen. Byte till nattåg i Stockholm.

12 augusti, ankomst Lund C tidigt på morgonen.

Förutom när vi är på resande fot ordnar vi gemensam frukost, lunch/utflyktslunch och middag i stugan.

Förlänga resan med träningstävlingar i Norge 7-8 augusti

Det finns möjlighet att starta resan redan den 5 augusti eller på morgonen den 6 augusti för att vara med på två st träningstävlingar i medeldistans i Elgå i Norge, ca 25 km från Storsätern. Just nu finns endast knapphändig information, se norska Eventor. Undertecknad kommer inte utöka resan och vara med på detta, men ange i anmälan om detta är av intresse, så får vi se vad det kan finnas för lösningar på detta.

Älska utmaningen med ultralång! Men känn dig lika välkommen om du väljer medeldistans!

Anna Ljungqvist

anna.ol.ljungqvist@gmail.com

0708-477105

Anmälningsstopp söndag 21 april 2024 klockan 23:59
Starttid onsdag 7 augusti 2024 klockan 22:00
Kontaktperson Anna Ljungqvist
Antal anmälda deltagare 6

Anmälningar

Namn Intresserad av att förlänga resan med träningstävlingar i Norge 7-8 augusti
Astrid Hjelm Nej
Fredrik Hugosson Ja
Hedda Lang Åberg Nej
Anna Ljungqvist Nej
Sara Ljungqvist Nej
Alfred Olsson Ja

Annonser

Bagheera