Svenska Orienteringsförbundet

Aktivitet: Beställa orienteringsutrustning

Anmälan är stängd.

Aktivitet Beställa orienteringsutrustning
Arrangör OK Orion
Information

Det finns mycket specialutrustning för orientering. Vissa prylar är viktigare än andra. Här är tre saker som vi tycker att alla ska ha.

  • Sportindent-pinne – Vi har bara ett begränsat antal att låna ut. Så det är bra om en köper en egen så vi kan låna ut till andra. Den billigaste pinnen kostar inte så mycket.
  • Kompass – i grön grupp behöver ni inte kompass. Men i vit grupp och framför allt i gul behöver ni ha det. Det är därför lika bra att köpa det tidigt. Det finns många olika modeller, men vi rekommenderar en tum-kompass. De allra flesta har den på vänster hand oavsett om de är höger eller vänsterhänta.
  • Definitionshållare - Denna är superbra att ha när ni springer tävlingar. Ni slipper vika upp kartan när ni ska kolla kodsiffrorna och orienteringen blir mycket säkrare. Dessutom kostar de inte många kronor.

Det finns flera butiker på nätet där man kan beställa orienteringsutrustning. Kompasser och definitionshållare kan ni också köpa på lite större tävlingar. Men för att göra det riktigt enkelt så gör vi en gemensam beställning. Vi har plockat ihop lite utrustning som vi tycker ärt bra och hittat de billigaste butikerna. Vi har valt en billig modell och en lite dyrare. Alla är bra, men de dyrare är ännu lite bättre.

 

SI-Card 8 (350 kronor)

Detta är den billigaste pinnen som finns idag. Den är snabbare och bättre än de vi har att låna ut. Ett riktigt bra köp.

http://www.sportident.se/order.aspx?id=437

 

SIAC, Sportident Active Card (650 kronor)

Det finns flera andra modeller av Sportident-pinnar att välja på. Men om du ska välja någon bättre än den billigaste så rekommenderar vi denna som är den vassaste. Den är förberedd för Touch-free. Då behöver man inte stoppa ner pinnen i hålet utan det räcker att svepa den en liten bit ovanför kontrollen. Det är fortfarande ovanligt med tävlingar som har såna kontroller. Men det kommer nog mer framöver. Tills vidare fungerar den på vanligt sätt och är den snabbaste pinnen.

http://www.sportident.se/order.aspx?id=464

 

Silva Nor, (350 kronor)

En ny modell av Silvas gamla klassiker. Ordinarie pris är 450 kronor. Så detta är ett klipp.

http://www.olspecialisten.com/sv/kompasser/tumkompass/silva-6-nor-15.html

 

Silva Race Jet (700 kronor)

Lik den billigare, men med en ännu snabbare och stabilare nål. Ett riktigt bra kompass.

http://www.olspecialisten.com/sv/kompasser/tumkompass/silva-race-jet.html

 

ComCard Up, kombinerad kompass och Sportident-pinne (599 kr)

En ganska ny typ av produkt där chipet för att stämpla sitter inne i kompassen. Istället för två prylar så har du en. Dessutom går det snabbare att stämpla eftersom du bara behöver lägga kompassen på enheten. Nackdelen är väl om kompassen går sönder så förstörs troligen även chipet. Men annars en bra och prisvärd produkt.

http://www.sportident.se/order.aspx?id=456

 

Trimtex Definitionshållare (49 kronor)

Den enklaste och billigaste modellen. Den fungerar helt okej. I alla fall för kortare banor.

http://teamsportiaonline.se/trimtex-definitionsh%C3%A5llare

 

Definitionshållare Westervesa (99 kronor)

Det finns lite olika modeller på definitionshållare. Den billigare är helt okej, men denna är väl lite bättre.

http://teamsportiaonline.se/westervesa-mk

 

Om du inte har inloggning till Eventor så kan du skicka din beställning till anders.leopold@tigertank.se. Om du ska beställa kompasser för det billigaste priset så vill vi att du beställer senaste tisdag 30/8.

 

Anmälningsstopp tisdag 6 september 2016 klockan 0:00
Kontaktperson Anders Leopold
Antal anmälda deltagare 1

Anmälningar

Namn Namn SI-Card 8 (350 kronor) SIAC, Sportident Active Card (650 kronor) Silva Nor, (350 kronor) Silva Race Jet (700 kronor) ComCard Up, kombinerad kompass och Sportident-pinne (599 kr) Trimtex Definitionshållare (49 kronor) Definitionshållare Westervesa (99 kronor)
Maria Månsson OK Orion 0 0 1 0 0 0

Annonser