Svenska Orienteringsförbundet

Aktivitet: Barntränare/ledare + projektansvariga sökes

Aktivitet Barntränare/ledare + projektansvariga sökes
Arrangör Täby OK
Information

Vi behöver bli fler ledare på ungdomssidan, framförallt behöver vi fylla på med nya utbildade ledare i gröna+nybörjar.

Täby OKs ungdomsverksamhet växer snabbt och vi får kontinuerligt nya förfrågningar från barn/ungdomar som vill börja orientera. Detta är förstås jättekul men samtidigt vill vi även fortsättningsvis kunna erbjuda en bra verksamhet där alla barn får uppmärksamhet och stöttning för att utvecklas som orienterare. Därför behöver vi fler ledare/hjälpledare, speciellt till de yngre barngrupperna. Utan fler ledarresurser måste vi kanske tvingas säga nej till nya barn/ungdomar eller kanske även tvingas dra ner på träningstillfällena. Vi söker således engagerade ledare/tränare som är beredda att ta ett aktivt ledar/tränaransvar. Klubben är beredd att bekosta barntränarutbildning för nya engagerade ledare som är beredda att ta ett helhjärtat barntränaransvar.

Följande kurs har flera av oss gått tidigare år, den är väldigt bra och vi hoppas att några av er är intresserade. Vår erfaremhet är att det ger mest om man är minst 2 från klubben som går den tillsammans! Hör av dig om du är intresserade eller har frågor.

 1. Barn- och Ungdomstränarutbildningar på Bosön 23-25 november i samarbete med Svenska Orienteringsförbundet. Utbildningarna som genomförs under ledning av SOFTs tränarakademi är ett flaggskepp inom Svensk Orientering och är den självklara inkörsporten till en tränarkarriär inom vår sport.

Vi behöver även rollbesätta olika projektansvarsområden inför 2019, såsom t.ex

 • Täbyledare till StOFs tältläger i maj
 • Täbyledare till Rikslägret Idre i juni.
 • Arrangör/Ledare till U10Mila alternativt lägerarrangör till ungdoms-/klubbresa OL-VM Östfold/Norge  inkl. NightHawks i augusti
 • Organisatör Daladubbeln, Falun i oktober
 • Hjälpa till på tävlings-/klubbarrangemang.
  Under 2019 kommer Täby förmodligen arrangera flera olika evenemang såsom 13-14-träff, 15-16-projekt, Ungdomsserietävling, Nordcupstävling, etc
 • Administrativa arbetsuppgifter.
  Såsom läger/aktivitets-planering/bokningar, närvarorapportering och redovisning av statligt/kommunalt LOK-stöd, etc.

Vi hoppas att fler föräldrar är beredda att bidra med hjälp. Vi behöver både orienteringskunniga medhjälpare och dig som kan hjälpa till att ta närvaro vid träning, hänga ut/hämta in skärmar, fixa sociala aktiviteter vid sidan av orienteringen för att svetsa samman grupperna, rapportera in LOK-stöd, fixa fika/soppa efter tisdagsträningen, hjälpa till med markan vid tävlingar mm.

Det är roligt att tillsammans jobba för att ungdomsverksamheten utvecklas och blir så bra och kul som möjligt för våra orienterande barn och ungdomar.

Kryssa i det/de saker du är intresserad av i anmälan och/eller hör av dig till ungdomsledarna om du har frågor eller vill meddela vilken typ av hjälp du kan bidra med. Kontaktuppgifter till oss i Ungdomskommitte’n finns på denna länk. https://www.tabyok.se/tabyok-ungdom/kontakt

Tack för ditt engagemang och viljan att hjälpa till med klubbens ungdomsverksamhet.

//Ungdomskommittén

Kontaktperson Karin Hansson
Antal anmälda deltagare 0
Du måste vara inloggad och medlem i Täby OK för att se anmälningarna.

Annonser