Swedish Orienteering Federation

Frequently asked questions

Category: OLA - 3. Before the event - 05 Entry

Om tävlingen inte importeras från Eventor, hur lägger jag upp anmälningar manuellt?
Görs via Före tävling → Anmälningar → Registrera anmälningar.

Anmälningsdialogen består av tre delar. I överkant finns snabbanmälningsdelen, nere till vänster finns personregistret och nere till höger finns den anmälda. Alla fönster är tomma från början men i de två nedre går det att få fram information genom att söka.

Enklaste sättet att anmäla är att använda snabbanmälningsfunktionen.

1. Välj först förening. Görs antingen genom att använda Sök-knappen eller genom att skriva föreningsnamnet i avsett fält. OLA ger förslag på föreningsnamn allt eftersom bokstäverna skrivs in. Om OLA inte hittar inskriven klubb skapas en ny. OBS! Se till att en befintlig förening väljs om det absolut inte ska vara en ny förening.

2. Välj deltagare. Görs antingen genom att använda Sök-knappen eller genom att skriva för- och efternamn i respektive fält. OLA ger förslag på för- respektive efternamn allt eftersom bokstäverna skrivs in. Ingen koppling mellan för- och efternamn finns. Om OLA inte hittar inskriven person skapas en ny. OBS! Se till att en befintlig person väljs om det absolut inte ska vara en ny person.
Om deltagaren finns med i personregistret hämtas deltagarens ordinarie klass och bricknummer. I annat fall, välj rätt klass och fyll i eventuellt angivet bricknummer.

3. Avsluta med att spara och fortsätt sedan med nästa deltagare som ska anmälas.


Alternativt går det att använda personregistret för att anmäla deltagare.

1. Sök efter lämpligt urval (Förening, Klass etc.). Markera rätt person och klicka på höger-pil.

2. Om en person inte finns i personregistret kan den läggas till direkt i personregisterdelen. Tryck på plustecknet och fyll i uppgifterna om personen. Därefter kan personen anmälas som vanligt.

Back

Advertisements

Bagheera