Swedish Orienteering Federation

Frequently asked questions

Category: OLA - 4. During the event - 03 Direct entry

Vi räknar med många deltagare som troligen saknas i personregistret, hur kan dessa anmäla sig själva ute på tävlingen för att avlasta funktionen för direktanmälan?
I vissa fall kan det vara praktiskt att låta de deltagare som vill anmäla sig direkt fylla i sina uppgifter själv. Särskilt lämpligt är det då deltagarna inte finns inlagda i personregistret eller om man som arrangör vill samla på sig utökade kontaktinformationer.

I OLA finns det stöd för att sätta upp monitorer/klienter där deltagarna själva kan fylla i personuppgifter och vilken klass de önskar delta i.


Server

För att kunna använda förregistreringen används OLA Server:
1. Se till så att OLA Server är uppstartad, samt att rätt datakälla och tävling är vald.
2. Under Inställningar, ställ in hur mycket kontaktinformation som ska vara obligatorisk.
3. Starta servertjänsten med Start-knappen.


Klient/monitor

På klienten behöver inte OLA vara installerat men däremot behöver Java vara installerat på datorn. Java laddas ner från https://java.com/download.

1. På klientdatorn, öppna webbläsaren och i adressfältet, ange IP-adressen och portnumret till OLA Server, t ex http://192.168.0.1:8080.
2. Klicka på länken i webbläsaren och följ instruktionerna för att ladda ner monitorn.

Programmet OLA Server får ej stängas under tävlingen, då tappar klienterna kontakten. OLA Server kan med fördel köras i bakgrunden i förminskat läge.


Deltagarna

Deltagarna fyller i de obligatoriska uppgifterna och väljer vilken klass de vill delta i. En meddelande-ruta talar om hur mycket de sedan ska betala. När de är klara går de till kassan.


Kassan

I kassan sitter funktionärer med samma direktanmälningsdialog öppen som vid normal direktanmälan. I nedre fönstret, Bläddraren, finns det nu två flikar; en för anmälda och en för förregistrerade.

Under fliken med förregistrerade samlas alla som registrerat sig i monitorn, men inte har blivit anmälda. När deltagaren kommer fram till kassan, markera aktuell deltagare, klicka på knappen ”Redigera vald”. Kontrollera uppgifterna och gör eventuella justeringar. Klicka på ”Spara ny”. Nu är deltagaren anmäld.

Back

Advertisements

Bagheera