Svenska Orienteringsförbundet

Frågor och svar

Kategori: OLA - 4. Under tävling - 07 Speaker

Vilken dialog använder jag för speakerbevakning?
Den dialog som vanligast används är ”Visa aktuell ställning” som nås via Under tävling → Speaker → Visa aktuell ställning.

Välj först start och därefter resultatpunkt (mellantidskontroll, mål etc). I fönstret visas då alla deltagare som passerat vald resultatpunkt. I överkant på dialogen finns det ett flertal inställningar som du kan göra. De inställningarna kan döljas för att ge mer plats genom att trycka på Dölj-symbolen.

Genom att söka upp en ny klass/resultatpunkt visas föregående val i en rullista bredvid verktygsfältet. Den går sedan att använda för att snabbt växla mellan olika resultatpunkter. När flera resultatpunkter finns i rullisten går det genom att trycka på minus-tecknet bredvid rullisten att ta bort den valda resultatpunkten.

Nya deltagare som tillkommer visas med avvikande färg. För att avmarkera en deltagare, markera deltagarens rad och tryck på en av symbolerna i menyn. Genom att trycka på en av övriga symboler avmarkeras alla deltagare.


Rullande tider

Det finns också en knapp för att dela dialogen i två fönster, varav den undre visar de deltagare som är på väg från föregående resultatpunkt. Om det är den första radiokontrollen så visas deltagaren när den har startat.


Ta bort deltagare

För att ta bort deltagare som ej är intressanta (brutna, ej startade etc), dubbelklicka på deltagarens rad så döljs dessa.

Tillbaka

Annonser

Bagheera