Svenska Orienteringsförbundet

Frågor och svar

Kategorier: Eventor - Ny tävling, Eventor - Tävlingsadministration

Hur lägger vi upp anmälningsavgifterna för SM, Swedish League, Svenska cupen (MTBO), samt för skidorienteringar (SkidO) med extra beskattningsfri skoteravgift, så att tävlingsrapporten blir korrekt och vi betalar in rätt arrangemangsavgift?
För SM och tävling arrangerad på uppdrag av SOFT, t ex Swedish League, baseras arrangemangsavgiften på den högsta beskattningsgrundande anmälningsavgiften för elit som får tas ut, och för USM, den högsta beskattningsgrundande anmälningsavgiften för ungdom som får tas ut.

Om den beskattningsgrundande avgiften, som ibland kallas grundavgift, skiljer sig från den totala anmälningsavgiften som deltagaren betalar, t ex om det även förekommer en beskattningsfri tilläggsavgift för högkvalitativa arrangemang eller exempelvis en skoteravgift som i skidorientering, ska den totala anmälningsavgiften delas upp i en beskattningsgrundande del och en beskattningsfri del i Eventor.

Gör så här:

1. Under Anmälningsavgifter och stoppdatum, lägg till en ny avgift som döps till samma namn som den ordinarie avgiften, men till exempel med tillägget "beskattningsfri" för att kunna skilja den mot den ordinarie avgiften.
2. Lägg in exakt samma stoppdatum som för den ordinarie avgiften, samt välj att den ska gälla för exakt samma klasser som den ordinarie avgiften genom att markera aktuella klasser.
3. För den ordinarie avgiften, justera beloppet så att det motsvarar grundavgiften, t ex 200 kr för elit.
4. För den avgift du lagt till, lägg in det resterande beloppet av den totala anmälningsavgiften, t ex 100 kr för högkvalitativa arrangemang eller vid SM, omkostnadstillägg mm.
5. Slutligen, på den avgift du lagt till, klicka ur rutan "Beskattningsgrundande". På så sätt blir avgiften beskattningsfri.
6. Spara.

Nu ska tävlingsrapporten, inklusive eventuell arrangemangsavgift att betala in, bli korrekt (om denna är 99 kr är lägre så avrundas den till 0 kr, dvs ingen avgift behöver betalas in).

Tänk på att tillämpningsordningen för efteranmälan är viktig vid uppdelningen av avgifter. Avgiften för efteranmälan ska ligga sist (alltså högst tillämpningsordning) så att den tillämpas på alla avgifter som ligger före (och som alltså har lägre tillämpningsordning).

Vid frågor, kontakta Eventor-supporten.

Tillbaka

Annonser

Bagheera