Svenska Orienteringsförbundet

Frågor och svar

Kategorier: Eventor - Ny tävling, Eventor - Tävlingsadministration

Hur lägger vi upp avgifterna för SM, Swedish League eller Svenska cupen (MtbO) så att tävlingsrapporten blir korrekt?
För SM och tävling arrangerad på uppdrag av SOFT, t ex Swedish League, baseras tävlingsavgiften på den högsta beskattningsbara anmälningsavgiften för elit som får tas ut, och för USM, den högsta beskattningsbara anmälningsavgiften för ungdom som får tas ut.

Om denna avgift, som till vardags benämns grundavgift, skiljer sig från den totala anmälningsavgiften som deltagaren betalar, t ex om det även förekommer en beskattningsfri tilläggsavgift för högkvalitativa arrangemang, ska den totala anmälningsavgiften delas upp i en beskattningsbar del och en beskattningsfri del i Eventor.

Gör så här:

1. Under Anmälningsavgifter och stoppdatum, lägg till en ny avgift som döps till samma namn som den ordinarie avgiften, men till exempel med tillägget "beskattningsfri" för att kunna skilja den mot den ordinarie avgiften.
2. Lägg in exakt samma stoppdatum som för den ordinarie avgiften, samt välj att den ska gälla för exakt samma klasser som den ordinarie avgiften genom att markera aktuella klasser.
3. För den ordinarie avgiften, justera beloppet så att det motsvarar grundavgiften, t ex 180 kr för elit.
4. För den avgift du lagt till, lägg in det resterande beloppet av den totala anmälningsavgiften, t ex 90 kr för högkvalitativa arrangemang eller vid SM, omkostnadstillägg mm.
5. Slutligen, på den avgift du lagt till, sätt 0 kr i SOFT-avgift och kryssa ur rutan för tävlingsavgift. På så sätt blir avgiften beskattningsfri.
6. Spara.

Nu ska tävlingsrapporten bli korrekt.

Tänk på att tillämpsordningen för efteranmälan är viktig vid uppdelningen av avgifter. Avgiften för efteranmälan ska ligga sist (alltså högst tillämpsordning) så att den tillämpas på alla avgifter som ligger före (som har lägre tillämpsordning).

Vid frågor, kontakta Eventor-supporten.

Tillbaka

Annonser