Swedish Orienteering Federation

Frequently asked questions

Category: Sverigelistan - Ranking

Hur fungerar gallringsfiltret?
Gallringsfiltret i Sverigelistan används för meritering till rankingtävlingar i klasserna D/H18-21. För SM-tävlingar med individuell start är det ett krav att vara rankad för att få starta.

Endast löpare som betalt rankingavgiften är med i filtret. Som rankad får utlandsresultat tillgodoräknas (även retroaktivt) och även möjligheten att söka subjektiv ranking finns, exempelvis vid långtidsskada.

Gallringsfiler för arrangörer
Filerna används för gallring och seedning till rankingmeriterande nationella tävlingar, distriktstävlingar och mästerskap som ej är SM. Filerna uppdateras natten till fredag, gäller som meriteringsunderlag till tävlingar fr o m onsdag, fem dagar senare, och innehåller alla rankade löpare, med tillhörande snittpoäng. Snittpoängerna grundar sig på alla rankingresultat, oavsett klass.

Gallringsfiler för SM-arrangörer
Filerna används för gallring och seedning till SM. Filerna uppdateras varje fredag, gäller som meriteringsunderlag till tävlingar fr o m onsdag, fem dagar senare, och innehåller alla rankade löpare, med tillhörande snittpoäng. Snittpoängerna grundar sig endast på rankingresultat uppnådda i egen klass.

Läsbara listor
Webbaserade listor klassvis. Listorna uppdateras kontinuerligt, vilket innebär att de inte alltid stämmer överens med gallringsfilerna ovan. Listorna innehåller alla rankade löpare, med tillhörande snittpoäng, i den aktuella klassen och under (D/H21-listorna innehåller även rankade personer över 35 år). Snittpoängerna grundar sig på alla rankingresultat, oavsett klass.

Som arrangör, för att se vilka som är rankade bland de anmälda, se egen fråga med svar här.

Back

Advertisements

Orienteringsmagasinet 1 kr
Skåne OF