Svenska Orienteringsförbundet

Frågor och svar

Kategori: Sverigelistan - Ranking

Hur fungerar det med ranking, varför ska jag ranka mig och i så fall, när och hur gör jag det?
Gallringsfiltret i Sverigelistan används för meritering till rankingtävlingar. För SM-tävlingar med individuell start är det ett krav att vara rankad för att få starta.

För vilka klasser som är rankingmeriterande, läs mer här.

Som rankad kommer du med i det gallringsfilter arrangörer använder sig av för att gallra och seeda till rankingtävlingar i ovan nämnda klasser. Du får också tillgodoräkna dig utlandsresultat och har möjlighet att söka subjektiv ranking om du till exempel har varit långtidsskadad.

För att ranka dig ska rankingavgiften betalas via betaltjänsten i Sverigelistan. Gå in under Betalning i menyn och följ instruktionerna. Du kan välja att betala för dig själv eller om du t ex är ledare eller förälder, betala för andra klubbmedlemmar. Du kan även betala för flera samtidigt.

Du kan betala rankingavgiften när som helst på säsongen, men för att minska administrationen - och koncentrera den till innan vårsäsongen är igång mer frekvent - kommer en extra administrationsavgift att tas ut för beställningar som är gjorda efter den 15 mars.

Rankingavgiftens storlek, samt hur stor den extra administrationsavgiften efter 15 mars är, framgår i anslutning till betaltjänsten.

Tillbaka

Annonser

Bagheera