Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Utvecklingsförslag > Filter för tävligar rekommenderade av klubben

 • Tobias Ringström
  torsdag 13 augusti 2015 klockan 15:45

  Tack för ditt snabba svar, men jag ser inte hur det löser problemet. Som ett konkret exempel så kanske jag vill endast lista 10 tävlingar i distriktet, 5 närtävlingar och ett par tävlingar i andra änden av landet. Det går väl inte att göra med sökfunktionen?

  Det jag efterfrågar är att i den långa listan av alla tävlingar kryssa för ett godtyckligt antal tävlingar och skapa ett filter efter det.

  Att få det som en länk är en jättebra idé. Då kan man skapa en lista med tävlingar för nybörjare, en för ungdomar, och så vidare, och maila ut dessa länkar. Fast det är klart, om dessa listor kunde ligga tillgängliga under Klubben-fliken så vore det ännu bättre. Då kan man både skicka ut länkar och hitta det direkt på eventor långt efter att mailet skickats.

 • Niklas Wrane, SOFT
  torsdag 13 augusti 2015 klockan 12:04

  Funktionen finns redan i Eventor. Via Sök-funktionen söker du fram de tävlingar som önskas. Sökresultatet genererar en länk som ni sedan kan använda i klubben.

  Om du själv vill ha ditt eget personliga tävlingprogram varje gång du går in i Eventor kryssar du för rutan längst ner i sökningen, "Spara som personlig sökning". Denna funktion kommer vi att marknadsföra bättre i samband med att vi bryter ut en del av kalendern som motionskalender, vilket betyder att närtävlingarna förhoppningsvis kommer att framträda tydligare. Den nya kalendern kommer förhoppningsvis under hösten.

 • Tobias Ringström
  onsdag 12 augusti 2015 klockan 22:42

  Hej!

  Ett vanligt problem för många av våra klubbmedlemmar, och särskilt de som inte varit med väldigt länge, är att hitta vilka tävligar i tävligskalendern som är lämpliga att anmäla sig till. Listan på tävlingar är både överväldigande lång (som standard ser man alla tävlignar i hela landet tror jag) och för kort då relevanta närtävligar inte visas förrän man ändrar filtret, och då får en än mer överväldigande lista.

  Ett exempel på detta är Vårserien som arrangeras varje vår i göteborgsdistriktet. Det är dessa tävlingar som vi främst rekommenderar för nybörjare, men då dessa tävlingar är närtävlingar är det ganska omständiga att hitta för nybörjarnas föräldrar.

  Mitt förslag på hur detta kan lösas är att i Eventor skapa ett sätt för varje klubb att markera alla tävlingar som är rekommenderade för klubbens medlemmar, och att medlemmarna sedan kan välja att endast se dessa tävlingar i tävlingskalendern. Kanske borde detta filter till och med vara standard? Alternativt skulle det kunna finnas en separat "Klubbtävlingskalender"?

  Jag hoppas att jag lyckats förklara både problemet och idén på ett begripligt sätt, men fråga gärna om något är oklart, eller om det finns bättre sätt att lösa det på.

  /Tobias

Annonser

Bagheera