Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Utvecklingsförslag > Längre anmälningstid för öppna banor

 • Stefan Månsson
  fredag 21 augusti 2015 klockan 8:24

  Kan bara hålla med både Magnus och Gunnar. Det enda som möjligtvis man vinner på att ha anmälan via öppna klasser öppen längre i Eventor är att man minskar belastningen på arenan.

  Dock burkar jag själv nästan alltid lyckas överbemanna med både datorer och personal i direkanmälan när klubben har tävling, så köerna brukar inte bli speciellt många minuter - om det ens blir någon kö.

  Ser man bara till att man (läs banläggaren/tävlingsledaren) tänker till på antalet kartor så tror jag inte man vinner något på att ha anmälan öppen i Eventor speciellt mycket längre än för "vanlig" efteranmälan. Burkar inte vara speciellt många som "efteranmäler" sig till de öppna klasserna enligt min egen erfarenhet.

 • Magnus Johansson
  onsdag 19 augusti 2015 klockan 12:12

  Det problem som Stubben pratar om är ju att kartorna ibland tagit slut för de öppna klasserna. Det problemet avhjälper vi inte genom att låta deltagarna anmäla sig via Eventor fram till första start, eftersom kartorna då redan är tryckta. Däremot kanske det gör kön till direktanmälan på arenan lite kortare, men det är väl sällan ett större problem?

  Om man kan ha sista anmälningsdatum till en söndagstävling på torsdagskvällen så kan man hinna trycka kartor under fredagen (jag gissar att de flesta tryckare inte jobbar lördagar), men jag tror faktiskt inte att så många fler anmäler sig på torsdagen istället för helgen innan. De som deltar i tävlingar spontant tror jag bestämmer sig kvällen innan, och då är det ändå för sent för att trycka nya kartor.

 • Mikael
  onsdag 19 augusti 2015 klockan 9:23

  Jag har också funderat i om man kunde ta emot anmälan till Öppen klass via Eventor fram till första start. Då kan deltagare vakna på morgonen och inse att det är vackert väder och anmäla sig och sedan äta frukost. När man kommer till tävlingen slipper man köa vid Open-anmälan utan kan i lugn och ro gå till start.

  Jag ser inte antalet kartor som något stort problem, man bör ha rejält tilltaget med utskrivna kartor i starten.

  problemet kan ju ligga i dålig uppkoppling mot nätet ute på tävlingsplatsen, då man skall hämta hem dessa anmälningar från Eventor. Av denna orsak har jag inte vågat testa detta ännu...

 • Gunnar Svanberg
  tisdag 18 augusti 2015 klockan 13:01

  Problemet ligger väl enbart i antalet kartor?
  Set till att skriva ut med rejäl marginal eller ha tillgång till färgskrivare på TC med färdiga PDF:er att använda i värsta fall. Småsummor.

  Att förlänga anmälningstiden hjälper ju föga. Vem ska skriva ut kartorna, två tim före första start?

 • Stefan Månsson
  tisdag 18 augusti 2015 klockan 12:19

  Funktionen finns redan, du kan i det avancerade läget för anmälningsavgifter och stoppdatum sätta olika stoppdatum för olika klasser i tävlingen.

  Har själv svårt att se hur man skulle kunna ha anmälan via eventor öppen för öppna motionsklasserna till två timmar innan första start. Men visst, man skulle säkert kunna ha anmälan via eventor öppen för öppna motionsklasserna till kvällen innan, om den övriga efteranmälan stänger tidigare än så. 

 • Felix Alnervik
  måndag 17 augusti 2015 klockan 18:28

  då får man nog lägga upp tävlingklasserna i en tävling och öppna i en annan. lite problematiskt att ha igång anmälan ända till 2 timmar innan start. då är man redan ute på tävlingsplatsen och har allt förberrätt. 

  men jag håller med på att man kanske skulle hitta en mellanväg.

 • F
  söndag 16 augusti 2015 klockan 22:35

  du har aldrig arrangerat en tävling va?

 • Stubben
  lördag 15 augusti 2015 klockan 22:51

  Bakgrund

  Under året har många klubbar i mitt dirstrikt inte varit förbräd på hur många som kommer och vill springa en öppen bana.  Problemet har blivit så att många inte har fått någon karta (Kartorna för öppna har tagit slut). 

  Även om i vissa fall det har gjort utskrifter direkt är det ett lite pressat läge för de som har hand om öppna banor både vid starten och i försäljningen.

  Varför det är svårt att räkna hur många det kommer på öppnabanor bror mycket på vad det är för väder mm. Är det en kvällstävling kan det var 4st som har föranmält sig och det kommer 70-80st till arenan. 

  Förslag

  Mitt förslag är att man kan välja ett separat datum för anmälan till öppna klasser via eventor. ex om tävlingen är Sön 2/8 kl.12 kan man ha anmälan via eventor öppen iaf till 10.00. för att kunna få ett litet mer humm om hur många det kan bli.

  Hoppas att det går och lösa 

Annonser

Bagheera