Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i OLA > Resultatremsor ger krasch

 • Magnus Johansson
  lördag 29 augusti 2015 klockan 16:18

  Mystiskt fel. På min dator går det bra att öppna dialogen för resultatremsor också.

  För att felsöka lite så kan ni prova att (medan OLA är avstängt, inte bara stoppat) ta bort filerna ola.properties och SOFT.propertis i C:\ProgramData\OLA5, först på servern och sedan på klienten där ni "triggat" kraschen. Observera att det här tar bort en del inställningar ni gjort i OLA, så om det här inte löser problemet vill ni nog lägga tillbaka filerna för att slippa göra om inställningarna.

  Utan att lösa själva felet kan man i alla fall undvika det genom att högerklicka på det kraschande menyalternativet och välja "Dölj menyval", så minskar man risken att man råkar klicka på det igen.

   

 • Erik Jonsson
  lördag 29 augusti 2015 klockan 15:19

  Vi får krasch av hela nätverket och måste starta om såväl server som klienter om man klickar på tävling/under tävling/resultatutskrift/automatisk utskrift av resultatremsor. Känns som ett ganska hårt straff för att man klickar på fel rad. Raden under i menyn är nämligen "automatisk utskrift av Resultatlistor", som vi och våra tävlande har mer intresse av. Någon mer som råkat ut för det? Förutom den uppenbara lösningen att klicka på rätt rad, undrar jag om det finns någon ändring man kan göra så utfallet inte blir en totalkrasch.

  Erik J

  L-100 IF 

Annonser

Skåne OF
Orienteringsmagasinet 1 kr