Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Utvecklingsförslag > Information om år för återkommande tävlingar

 • Patrik Nilsson
  onsdag 30 december 2015 klockan 12:26

  Hej!

  Många orienteringstävlingar återkommer varje år och nu när Eventor funnits ett antal år finns därför också ett antal årgångar av många tävlingar. Jag har upplevt en del förvirring i samband med detta, särskilt då jag kommit direkt till tävlingssidan från Google eller via annan länk. Vid användande av sökfunktionen på Eventor upplevs inte samma problem då datum visas tydligt och äldre tävlingar sorteras ner/bort.

  1) Information om år synlig i Eventor
  I Eventor framgår inte vilket år tävlingen är om tävlingen är under nuvarande år. Se t.ex. (http://eventor.orientering.se/Events/Show/10619, 25manna 2015) och (http://eventor.orientering.se/Events/Show/7504, 25manna 2014)

  Förslag: Ange år även för tävlingar under nuvarande år. Eventuellt ytterligare förtydligande för äldre tävlingar.

  2) Information om år synligt i sökmotorer
  En sökning efter "25manna" på Google ger fyra resultat från Eventor på förstasidan, alla med exakt samma titel "25manna - Eventor - Svenska Orienteringsförbundet". Vissa av dem innehåller informationen om år i beskrivningen, men det finns ingen garanti för detta. En beskrivning för sökmotorer tillhandahålls inte av Eventor och sökmotorer får därför gissa sej fram till lämplig beskrivning.

  Detta gör det svårt att veta vilken länk man vill gå in på och tillsammans med punkt 1 ligger detta till grund för förvirring.

  Förslag: Ange år i title-taggen. Alternativt ange tydligt i en beskrivning eller klargör detta med t.ex. microdata för sökmotorer.

  Med vänliga hälsningar
  Patrik

Annonser

Bagheera