Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i OLA > Sprintstafett med samma löpare flera gånger

 • Pär Westblad
  torsdag 3 augusti 2017 klockan 10:56

  Jag har en liknande situation. I samband med stafett-DM för Stockholm 2017-09-10 erbjuds öppna stafettklasser. Där ska det enligt inbjudan vara tillåtet att en och samma löpare springer flera sträckor.

  Att man måste tömma brickan mellan olika sträckor verkar rimligt.

  Om samma löpare springer sträcka 1 och 3 så går denne och tömmer brickan mellan sträckorna. Men om samma löpare ska springa två efter varandra följande sträckor, då måste denne också tömma sin bricka, eller hur?

  Hur löser man det här rent praktiskt? Om löparen springer två sträckor som inte ligger efter varandra så löser det sig väl naturligt eftersom man tömmer brickan när man går in i växlingsfållan. Men om man springer två sträckor efter varandra, vad har man då för ansvar som arrangör att se till att löparen tömmer brickan innan denne går ut på nästa sträcka?

 • Jörgen Nyberg
  söndag 24 januari 2016 klockan 15:17

  Körde en liten stafett på ett ungdomsläger med 2 löpare på 4 sträckor, och det fungerade utmärkt om man tömmer brickorna mellan sträckorna.

   

 • Jörgen Nyberg
  måndag 18 januari 2016 klockan 16:22

  Kan man köra en sprintstafett där 2 löpare springer två sträckor var och vajre löpare använder samma bricka till båda sina sträckor?

  Jag har lyckats registrera samma namn och bricka på mer än en sträcka men i Brick-kontrollen varnas för att det finns flera löpare med samma bricka.

  Kommer det att funka om man kör så och att löparna tömmer sin bricka mellan sträckorna, eller hur ska man göra?

Annonser

Skåne OF
Orienteringsmagasinet 1 kr