Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i OLA > OLA för budkavle/stafett

 • Robert Jerkstrand
  torsdag 31 mars 2016 klockan 23:25

  Hej Ulf
  Vi körde OLA på sprintstafett-DM förra året utan problem.

  Då fanns det en guide för stafetter (20120131_OLA_startguide_stafett.pdf) att ladda ned på orientering.se, Hittar den inte nu. Maila mig (robert.jerkstrand@toleredutby.se) så kan jag skicka den.

 • Björn Holmgren
  torsdag 31 mars 2016 klockan 17:12

  Vi har använt OLA på ungdomens 10mila sedan 2010 så jag kan intyga att det fungerar ganska bra. Allt som har med själva tävlingsmomentet att göra har uppdaterats till en bra nivå. Det finns en del punkter på önskelistan givetvis men totalt sett helt ok. 

  Vi har gjort utvärderingar efter varje år så det finns en del info att läsa för den instresserade. Skicka ett mejl så kan jag förmedla info, bjorn.holmgren@mariestadsfk.se

 • Ulf Sundin
  torsdag 31 mars 2016 klockan 14:41

  De funktioner som behövs för att använda OLA för budkavletävlingar verkar vara i det närmaste obefintligt beskrivna/dokumenterade.

  Och enligt befintlig dokumentation (help-filen) så stödjer OLA endast individuella tävlingar! (Öppna fönstret för "Tävlingsuppgifter" och tryck F1: För fältet tävlingsform ges då följande beskrivning: "älj (sic!) från formerna: Individuell endags, Individuell flerdags, Lag endags samt Lag flerdags." Programmet ger dock de förvalda alternativen "Individuell endags", "Individuell flerdags" och "Stafett". Verkar lite motsägelsefullt. Nåja, läser man kommentaren i hjälpfilen sägs dock: "Endast individuell endags och individuell flerdags stöds i denna version av systemet"

  Alright, jag antar att ingen har orkat fixa hjälpfilen, för visst vore det lite udda att den aktuella versionen 5.3 inte skulle stödja stafetter. Lite mer irriterande är att detta verkar vara allt som sägs om stafetter i hjälp-filen.

  Eftersom det inte finns *någonting* användbart i dokumentationen/hjälpen, så vänder jag mig till detta forum i stället. Vad finns det för användbara funktioner för budkavletävlingar, och hur använder man dem.Några frågor som jag har är:

  Banor/gafflingar: Jag har fått frågor från banläggarna om hur gafflingsalternativen ska representeras. Någon som vet? Och innan jag fått input från banläggarna, hur kan jag skapa en liten testtävling med ett par-tre gafflade sträckor för att leka med

  Importering av laganmälningar: Något speciellt att tänka på? Hur fungerar det med lagändringar?

  Fördelning av gafflingsalternativ på lag. Jag ser att det finns en dialog för detta, men utan data är det svårt att gissa hur den funkar. Och om den funkar.

  Jag är tacksam för all information jag kan få.

Annonser

Skåne OF
Orienteringsmagasinet 1 kr