Swedish Orienteering Federation

Posts in OLA > En liten varning

  • Stefan Månsson
    Friday 20 May 2016 at 13:56

    Hans-Olof >> En ny anmälan blir det nog inte men det kan vara så att resultatet skrivs över om man gör ändring i direktanmälningsdialogen efter att löparen har läst ut. Har aldrig testat det, brukar alltid göra alla namnändringar i "Ändra uppgifter för deltagare". 

  • Hans-Olof Fröjd
    Thursday 19 May 2016 at 10:29

    Hej Stefan,

    Hmmr, minne. Borde varit i direktanmälningsdialogen, eftersom jag kollade om några fattades. Aha, du menar att en "ny" anmälan görs när man uppdaterar i denna dialog.

  • Stefan Månsson
    Wednesday 18 May 2016 at 10:31

    Hans-Olof > Var gjorde du ändringen av namn? I direktanmälningsdialogen eller i dialogen för att ändra uppgifter för deltagare under tävling?

  • Patrik Brorsson
    Tuesday 17 May 2016 at 18:32

    Hej!

    Jag har också varit med om liknande situationer när jag rättat felstavningar. Vi har kört tävlingar med "tillåt dubbeluthyrning av brickor" tillåtet vilket jag tror kanske kan vara orsaken till att OLA tillåter en annan anmälan på samma bricknummer fast det i det här fallet bara handlar om att man rättar en bokstav. Löparen har även i dessa fall kommit i mål innan vi ändrat felstavningen.

    Vid återlämning av hyrbrickor har det också legat extra personer kvar när alla brickor stämplats ut, och dessa har visat sig vara de "dubbelanmälda".

    Det borde ligga spärr mot detta vid "ändra uppgifter för deltagare". En anmälan på samma bricknummer borde enbart kunna ske genom ordinare anmälning/direktanmälningsdialog.

  • Hans-Olof Fröjd
    Monday 16 May 2016 at 11:53

    Hej,

    Direktanmälningsdialogen är lite lömsk, att det är lätt att glömma att trycka på spara-knappen. Så jag satt mig i lugn och ro och kollade igenom blanketterna. Någon procent var missade.
    Men titta här, de har stavat fel, äsch jag rättar. Men - ack, det skulle jag inte gjort. Under tiden hade parveln i inskolning kommit i mål. När jag sparade, skrevs målpasseringen över, och stackarn hamnade på "kvar-i-skogen-listan". Vi hittade i alla fall barnet till slut, som fick en helt oförtjänt "föreläsning" om vikten att stämpla ut. Två utstämplingslappar fanns nu, fast med olika stavning.

Advertisements

Bagheera