Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i OLA > Ta bort deltagare

 • Peter Löfås
  måndag 19 september 2016 klockan 21:29

  Som Magnus skriver så kommer det inte att gå att ta bort deltagaren den vägen så fort denne har en brickavläsning knuten till sig.

  Har löparen/deltagaren inte någon brickavläsning knuten till sig så går det bra att ta bort deltagaren via anmälningskontroll. 

 • Magnus Johansson
  måndag 19 september 2016 klockan 18:29

  Det blir ofta problem om man försöker "gå tillbaka" i tiden och använda funktioner under "Före tävling" efter att man börjat använda "Under tävling". Om du knutit löparen till en klass och bana och läst av löparens bricka så kan det vara så att det blir rester kvar av löparen om du tar bort personen i Anmälningskontroll, då den funktionen bara är gjord för att ta bort själva anmälan. Jag är inte helt säker på att det blir så, men du kan få skräpdata kvar som du sedan inte kan ta bort på något annat ställe.

 • Patrik Brorsson
  måndag 19 september 2016 klockan 10:29

  Det rekommenderas vid borttagning av en deltagare (tex en testledare)att man antingen ändrar status till "deltar ej" eller att man lägger upp en slaskklass som man sedan lägger personen i och ändrar klassstatus till "används ej".

   

  Det fungerar ju också att ta bort personen i "anmälningskontroll", finns det nån grund till att inte använda den varianten?

Annonser

Orienteringsmagasinet 1 kr
Skåne OF