Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Sverigelistan > Felrapporterat på Sverigelistan

 • Sune Andersson
  söndag 16 april 2017 klockan 13:39

  Skickat: 2017-04-14 21:32:30

  Fråga; Swedish League, #1, lång (WRE), med Vårracet, medel resp lång är felrapporterad på Sverigelistan; lång som medel och vice versa!

  Svar; På lördagen hade elitklasserna lång och övriga medel. På söndagen var det tvärt om där eliten hade medel och övriga lång. Men Eventor och Sverigelistan kan bara hantera en distans på tävling. Då har vi valt att att sätta distansen som eliten hade. / Henrik Skoglund

  Fråga; Det känns väl inte riktigt ok! Dela upp tävlingen till två. WRE en och Vårracet en. Det kan ni göra i efterhand.

  Svar; Det är möjligt att göra men det är en insats på ganska många timmar då även ekonomin är knuten till en viss tävling med tävlingsrapport och fakturering. Så det är inget vi kommer att tvinga arrangören att göra.

  Sedan kan man fungera på om det egentligen finns någon vits med att ha separata listor för medel och lång över en viss ålder. Har tittat lite i H70 och där brukar en segrartid på medel vara runt 30 minuter och på lång runt 40 minuter. Men på vissa tävlingar så kryper det närmare varandra så på ett år kan det säkert finnas medeldistanser som har längre segrartid än den snabbaste långdistansen.

  Hela poängsystemet blir lite konstigt när det från början är gjort för endast elitklasser och en konsekvens av det blir att äldre klasser hela tiden går mot en allt lägre poäng. För det görs en årlig justering. / Henrik Skoglund

  Fråga; Jag tillhör de som tävlade på allvar på 70-talet.

  Jag la av när rankingsystemet infördes. För att kunna konkurrera om poäng så var jag tvungen att resa till Mellansverige i tid o otid för där fanns de låga poängen. Det gick inte med yrkeskarriär och familj. Slutade helt vid 33års ålder och kom tbx vid pension för att det är en fin motionsform.

  Efter att nu ha läst in mig på hur systemet fungerar i ålders-/klass-jämförelser så är det bara att avskaffa den. Det duger gott med de mästerskap som finns från klubbnivå och uppåt.

  Ranka den som vill betala i H/D jun & sen, låt oss andra vara ifred.

  Svar; Sverigelistan infördes efter ett stort önskemål från deltagare som passerat seniorålder. Trots bristerna är det många som uppskattar det och som du sett så finns det många förslag på förändringar men ingen som vi har sett löser det och gör det helt rättvist. Sverigelistan tillför en dimension till i eftersnack och analys precis som sträcktider, vägvalsanalyser och bommar. 

  Så vi har inga planer på att avveckla Sverigelistan.

  Kommentar; Imponerad att Skoglund svarar på studs i påsktid.

Annonser

Bagheera