Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Allmänt > Bricknummer

 • Mats Troeng
  onsdag 30 juni 2010 klockan 10:32

  Nu är ytterligare ca 3600 bricknummer importerade i Eventor.

 • Mats Troeng
  måndag 28 juni 2010 klockan 10:45

  Vi undersöker möjligheterna att göra en ny import från Klubben Online med RF.

 • Staffan Törnros
  måndag 28 juni 2010 klockan 0:42

  Jag kontrollerade vår klubbs (Tumba-Mälarhöjden) register. 2009-10-07 hade 165 medlemmar en SI-bricka registrerad i Klubben Online. Idag har 119 medlemmar en bricka registrerad i Eventor, och då har ändå en del, bl a jag själv, lagt in nummret för hand. Jag förstår inte vad du menar med att en del medlemmar har flera brickor registrerade. Åtminstone excel exportfilen från KO innehåller väl bara ett nummer? Åtta medlemmar har även en Emit bricka, men det är ju en annan kolumn. Från en träning vi ordnade bedömmer jag att det generellt är 20-30 % av nummren som försvunnit.

  Att numren saknas medför att kön stoppas upp vid direktanmälan och träningstävlingar, då man måste söka personerna i distriktsregistret. Lösningen att ett antal tusen personer ska skaffa inloggning i Eventor och lägga till sin bricka själva fungerar naturligtvis, men är svåradministrerad. Om tanken är att klubbadministratören ska komplettera registret, borde man kanske gå ut med information om det. Jag kan så klart göra det för min klubb, men det hjälper oss inte när vi är arrangörer. Om det gick att göra en ny bättre import från KO, skulle det underlätta.

 • Mats Troeng
  onsdag 9 juni 2010 klockan 21:05

  Bricknumren fördes över från Klubben Online till Eventor i vintras. Vissa personer hade dock flera bricknummer knutna till sig och dessa lästes inte in för att undvika felaktigheter. Så från centralt håll går det nog inte att göra så mycket mer.

  Bricknummer kan ändras under Mina sidor > Personliga inställningar > Tävling. Som klubbadministratör kan man också hantera medlemmarnas bricknummer under Administration > Medlemmar.

 • Karl Bergstrand
  onsdag 9 juni 2010 klockan 17:13
  Det saknas bricknummer för många medlemmar. Tänkte att använda arkivet för att lägga in deltagarna i vår PensionärsOL, för att kunna använda vår kvittoskrivre till resultatet. Upptäckte då att flertalet saknar bricknummer i arkivet, så det blev för jobbigt. Detta gör att direktanmälan på våra tävlingar försvåras då inte namn ock klubb kommer upp när man anmäler sig med pinnen. Det verkar vara endast de som tävlar flitigt som finns med bricknummer.

Annonser

Skåne OF
Orienteringsmagasinet 1 kr