Swedish Orienteering Federation

Posts in OLA > Hämtning av efteranmälda sätter efteranmälningsavgift på alla ordinarie anmälda

  • Felix Alnervik
    Sunday 21 October 2018 at 21:52

    Rekommendationen är att alltid hantera efteranmälningarna manuellt.

    Har själv haft problem med datum hanteringen i OLA, men eftersom jag ändå hanterar dessa anmälningarna manuellt blir det inget stort problem.

    vill ha full kontroll på vilka starttider de ska få + ofta ska de ha nummerlapp. att då även justera anmälningaavgifterna manuellt samtidigt är inget större jobb.

    tar sen även alltid en extra check på de sist ordinarie anmäldas avgifter så det inte blivit fel där.

  • Åke Larsson
    Thursday 18 October 2018 at 1:10

    Jag har tagit för vana att ändra ("backa") efteranmälningsdatumet. Verkar som OLA tar det datum som kommer från Eventor och lägger till klockslaget 23;59 vid kontroll/tilldelningen av avgiften. 

    Tyvärr HAR det betydelse eftersom fakturaunderlaget i Eventor är baserat på det som kommer tillbaka från OLA - d.v.s. INTE det som är specat i Eventor. Normat sett är det dock inte många som efteranmäler sig första efteranmälningsdagen, så ändrar man inte detta manuell är det ändå ingen stor förlust man gör. 

  • Jörgen Nyberg
    Tuesday 16 October 2018 at 17:46

    Det var bra att felet fixats i Eventor. Det är bara synd att Eventor och Ola inte är överens om efteranmälningstiden. 

    Om ordinarie anmälningstid är satt till 2018-10-14 23:59 sätts från tidpunkten till 2018-10-15 i Ola för efteranmälningarna.

    När man laddar ner anmälningarna från Eventor tilldear Ola efteranmälningsavgift på de som är anmälda 2018-10-16 och framåt. 

    Man måste alltså backa efteranmälningsstarten i Ola till samma dag som ordinarie anmälningstid för att det sk bli helt korrekt. Basklasser-> anmälningsavgifter  Efteranmälingsavgift Från.

    Detta har påpekats i tidigare felanmälan till både Eventor och Ola men det verkar inte som om någon anser sig göra fel!?

    Jag vet inte vilken betydelse detta har i och med att faktureringen sker från Eventor men risken är i alla fall uppenbar att det blir fel.

  • Åke Larsson
    Monday 8 October 2018 at 9:38

    Problemet är åtgärdat i Eventor. Ingen ny OLA version behövs.

  • Stefan Månsson
    Tuesday 2 October 2018 at 8:52

    Enligt Eventor- och OLA-supporten så är grund problemet hittat och åtgärdat. (Jag förstod dock inte om det behövde komma en ny OLA-version innan rättningen finns i OLA.)

    Men om det är fler som råkar ut för detta (eller att inte anmälningarna har några anmälningsavgifter alls när man har laddat ner anmälningarna) - gör då som följer.

    1. Exportera xml-filen med anmälningar från Eventor (obs importera inte i OLA).

    2. Öppna xml-filen i lämplig textredigerare.

    3. Gå till Generella uppgifter >> Basklassregister >> Redigera anmälningsavgifter

    4. Lägg till samtliga avgifter som finns i Eventor manuellt med rätt priser och rätt från/till. (oftast: Ordinarie anmälningsavgift vuxen, Ordinarie anmälningsavgift ungdom, Anmälningsavgift vuxen, öppen, Anmälningsavgift ungdom, öppen klass samt Efteranmälningsavgift) Ungdom skall ha från 2002-01-01 och vuxen skall ha till 2001-12-13.

    5. På varje avgift måste ett "Eventor-Id" läggas in (det kallas "Externt Id" i OLA. Sök i den nerladdade xml-filen med anmälningar så hittar man respektive anmälningsavgifts id.

    6. Efter att avgifterna är inlagda korrekt med rätt Externt Id - radera samtliga anmälningar från OLA och läs in anmälningarna igen.

    7. Nu skall anmälningarna få rätt anmälningsavgifter.

    OBS - har man redan lottat så kan man så klart inte radera samtliga anmälningar.

  • Pär Westblad
    Tuesday 25 September 2018 at 23:31

    En till klubb som drabbats och en till arg och frusterad funktionär. Det här är inte okej.

  • Fredric Johansson
    Tuesday 11 September 2018 at 0:03

    Dels behöver du se till att tiderna för efteranmälan är rätt som Felix skriver ("Från" datumet i OLA). Sedan har HD18-20 troligtvis tappat avgifterna pga att "Från födelsedatum" samt "Till födelsedatum" är felaktiga i OLA. Troligtvis görs det någon koll i OLA vid importen att avgifterna i importen stämmer överens med avgifterna som satta i OLA och stämmer de inte så sätts inte avgiften.

  • Björn Holmgren
    Monday 10 September 2018 at 20:31

    Samma problem vid våra tävlingar 3-4 augusti. Samtliga löpare hade efteranmälningsvgift men HD18-20-klasserna ingen ordinarie avgift. Allt ser rätt ut i Eventor men vid importen till OLA blir det fel.

    Korrigerade avgifterna manuellt i OLA innan jag laddade upp resultaten på nytt och skapade nya fakturor. 

    Oerhört frustrerande extrajobb.

  • Felix Alnervik
    Tuesday 12 June 2018 at 10:34

    Jag fick rätt på det genom att gå till:
    Generella uppgifter -> Basklassregister -> Registrera anmälningsavgifter.
    Där fick jag lägga skriva in rätt datum under "Från" och "Till" för Efteranmälningsavgiften.

    Slutligen fick jag radera anmälningarna i OLA och ladda in de igen.

  • Felix Alnervik
    Monday 11 June 2018 at 8:21

    Hämtade anmälningar från Eventor idag. Efteranmälningsavgift på samtliga löpare, vissa hade enbart efteranmälningsavgiften.

    Vad göra??
    ca 750st löpare, på 4a etapper, alltså 3000 rader som ska rättas!?

  • Björn Norrliden
    Wednesday 23 May 2018 at 21:55

    Råkade också ut för detta.

    Förutom att alla hade efteranmälningsavgift, så föll vissa löpare helt bort från fakturorna, som Susanna skrev. I OLA hade de bara efteranmälningsprocenten satta på sig, men ingen ordinarie avgift. Tror dock inte det var någon särskild klass som var drabbad. Det fanns säkert någon logik i vilka löpare det gällde, men för mig såg det slumpartat ut.

    OLA hade dessutom fel brytpunkt för vuxen/ungdom.

    Och slutligen kom inga hyrbrickor med i fakturorna heller, trots att de fanns listade i OLA.

    Allt utom hyrbrickorna gick att lösa genom att ändra anmälningarna i OLA och sen ladda upp en ny resultatfil. Mycket tråkigt mixtrande med OLA:s tabeller dock. :)

  • Susanna Caleklint
    Thursday 3 May 2018 at 18:53

    Har precis suttit och uppdaterat alla fakturor manuellt i Eventor eftersom det är strul med avgifterna mellan Eventor och OLA. På den ena tävlingen som jag importerade sent fick alla anmälda efteranmälningsavgift. På den andra hade Öppna klasser någon skum avgift på 90 för vuxna och 50 för barn och av någon anledning 135 istället för 130 för vuxna i tävlingsklasser. Dessutom hade klasserna HD18 helt fallit bort från fakturorna.

    Satt men anmäldafliken i ett fönster och fakturorna i ett annat och uppdaterade manuellt i flera timmar.

    Roliga timmar framför datorn, NOT!

  • Mats Lundman
    Thursday 3 May 2018 at 17:16

    Det är nya Eventor som inte för över de rätta avgifterna till OLA. Jag har haft mycket jobb med att rätta till detta i OLA.

  • Bo Karlsson
    Thursday 3 May 2018 at 10:54

    Detta är anmält till supporten efter Skogsfalkens tävlingar den 24-25/3. Problemet följde tydligen med från 5.4 till 5.5

  • Lars-Ove Skogh
    Tuesday 1 May 2018 at 20:59

    Störigt javisst, jag råkade också ut för det i vår tävling, men om du markerar alla först räcker det med att du tar bort efteranmälningsavgiften en gång. 

  • Gustaf Scheja
    Monday 30 April 2018 at 21:14

    ...i senaste OLA 5.5.0-13

    Sjukt störigt.. sitter nu och manuellt tar bort efteranmälningsavgift en och en på de som anmält sig i tid..

Advertisements

Bagheera