Swedish Orienteering Federation

Posts in Allmänt > Lösning för felaktiga namn i resultatlista

  • Mats Troeng
    Thursday 26 August 2010 at 11:14

    Problemet med felaktiga namn i resultatlistorna är nu avhjälpt vid uppladding av nya resultat. Dock behöver redan uppladdade resultatfiler laddas upp igen för att ändringarna ska slå igenom.

  • Lars Göran Killander
    Friday 20 August 2010 at 9:18

    Förslaget till lösning är inte praktiskt möjligt att genomföra. Antalet deltagare som får felaktiga namn är alldeles stort och  skapar ett merarbete för arrangören som inte är rimligt.

    Som exempel kan tas Hästveda OK’s deltagande vid Tormestorpsträffen den 15 aug. Av 17 deltagare som anmälde sig till öppna klasser på tävlingsdagen har 9 fått felaktigt namn och flertalet av dessa använde dessutom en bricka som aldrig varit registrerad på någon annan löpare. Jag har inte kollat med någon annan klubb men förhållandet är troligen likadant där.

    Motsvarande problem fanns även i gamla KlubbenOnline och där blev rekommendationen att inte ladda upp resultat dit. Detta borde gälla även för Eventor tills problemet är fixat. Istället kan resultaten publiceras på Winsplits, där de blir korrekta, och på arrangörsklubbens hemsida.

  • Mats Troeng
    Wednesday 18 August 2010 at 7:34

    Det har visat sig att det i vissa fall blir fel namn vid uppladdning av resultat i Eventor. Detta gäller deltagare som anmäler sig i öppna klasser på tävlingsdagen och använder en bricka som är kopplad till en annan person i Eventors personregister. Dessa deltagare får då fel person-id i resultatfilen, eftersom Eventor i dagsläget först går på person-id:t, sedan på namnet. Detta ska förstås ändras till att vara tvärt om. Tills vidare föreslår jag att man löser det genom att ladda ner personregistret från Eventor, öppnar det i en texteditor och letar reda på person-id för de korrekta personerna. Sök t ex på '<Family>Kula</Family><Given sequence="1">Kalle</Given>' för Kalle Kula, och notera person-id:t som följer efteråt. I resultat-xml:en ersätter ni sedan de felaktiga person-id-numren och laddar sedan upp filen igen. Det går också att helt ta bort de felaktiga person-id:na.

    Problem kvarstår dock även efter löser detta i Eventor: brickägaren får den andra personens resultat i sin personliga resultatsammanställning i Eventor. För att lösa det måste rätt person-id väljas vid anmälan ute på tävlingen.

Advertisements

Bagheera