Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Felsökning > Startstäpling och liveresultat

 • Stefan Månsson
  tisdag 24 september 2019 klockan 15:46

  Utan att veta hur det ser ut i OLA så tror jag det är som Felix skriver.

  Troligtvis är det inlottat starttid på de föranmälda löparna i Öppna motionsklasserna isamband med att övriga klassers starttider lottades.

  Och i och med att första start för klassen är satt till 10.00 och startmellanrumet troligtvis är satt till 0 sekunder så får alla löpare i klassen starttiden 10.00 om man lottar klassen. (Att man har satt att klassen har startstämpling istället för lottad starttid bryr sig inte OLA om när man är i dialogen för att lotta starttider, säger man till OLA att lotta starttiderna i en klass så lottar OLA starttider i den klassen.)

  Enklaste sättet att komma runt problemet är att se till så att man inte lottar någon starttid på de klasser som har fri starttid, då blir det rätt även i liveresultaten.

 • Felix Alnervik
  tisdag 24 september 2019 klockan 10:56

  I somras körde jag samma sak utan problem.

  Senaste OLA
  Senaste Emma-Client
  MySQL Server

  Löparna hade ingen starttid på sig. Hade ni satt 10:00 på samtliga löpare?

 • Fredric Johansson
  måndag 23 september 2019 klockan 19:21

  På startlistan+resultatlistan så ser det ut att ni satt en starttid på alla föranmälda löpare och/eller eventuellt missat att ändra startmetod till stämpelstart. Minns inte exakt hur OLA hanterar det men det är troligaste förklaringen utan att kolla närmare på det.

  För liveresultatet kan det vara en bug i gränssnittet som inte uppdaterar den rullande tiden när starttiden ändras, men där har jag ingen vidare koll.

 • Ingemar Lindström
  måndag 23 september 2019 klockan 13:32

  Ytterligare tillägg: I OLA var allt frid och fröjd, men det såg märkligt ut på liveresultat.orientering.se

 • Ingemar Lindström
  måndag 23 september 2019 klockan 13:29

  Kan tillägga att vi körde OLA 5.10.1.

 • Ingemar Lindström
  måndag 23 september 2019 klockan 13:27

  Hej

  Vi fick ett intressant fel på liveresultat.orientering.se under helgens medeldistans för klasser med fri starttid och startstämpling (med en ROC på startstämplingen).

  Då klockan slog 10:00 vilket var tid för första start i dessa klasser trodde liveresultat.orientering.se att alla föranmälda löpare startade och tiden i kolumnen för första radiokontroll började "ticka". När löparen startade på riktigt (d.v.s. startstämplade) uppdaterades starttiden till korrekt starttid (gick alltså från 10:00:00 till t.ex. 10:43:12) men tiden för radiokontrollen uppdaterades inte utan tickade vidare som att löparen varit ute i 43:12 och stannade först då löparen passerade radiokontrollen. Tiden vid radiokontrollen på liveresultat.orientering.se blev alltså löparens tid till radiokontrollen + så mycket tid som passerats sedan 10:00:00.

  Det intressanta är dock att för direktanmälda löpare uppstod inte detta problem. Då de anmälde sig på plats dök de upp i sin klass på liveresultat.orientering.se med tomt värde i kolumnen för starttid. Då de startstämplade uppdaterades starttiden från tomt värde till tiden för startstämpling och klockan började ticka för radiokontrollen. Alltså helt enligt önskat bettende.

  Men hur får man till detta även för föranmälda löpare? Någon som vet?

  Mvh

  Ingemar

Annonser