Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Sverigelistan > Beräkningsregler

 • Anders Hellgren
  fredag 25 mars 2011 klockan 6:30
  Ni har dock inte tagit hänsyn till de fall när två klasser haft samma bana.
 • Mikael Eliasson
  torsdag 24 mars 2011 klockan 23:15

  Då vi utgick från rankinglistan var vi tvungna att korrigera poängen från Sverigelistan i många fall.

  Det första som gjordes var att vi för alla H21 tog och räknade ut vad alla ickerankade löpare från sverigelistan skulle haft i rankinglistan. (Eventuell ändring av beräkningpoäng var vi tvungna att ignorera).

  I nästa steg så gjordes en manuellt korrigering av klasserna HD 40-60. Detta gjordes genom att i de yngre klasserna titta på hur mycket bättre poäng vissa personer i toppen hade när de sprang sin egen klass jämfört med 21. Vi tog sedan denna skillnad och la på alla poängen gjorde i klassen i fråga. Det innebär alltså att poäng gjorde i 21 av t.ex H40 löpare INTE fick något tillägg utan bara H40 resultaten. 

  Klasserna 45-60 var väldigt svårt att få något underlag på så där var målet framförallt att en äldre klass inte skulle få bättre poäng än den yngre. 

  Att 65 och uppåt inte korrigerades beror på att h'r har poängen börjat sticka uppåt tillräckligt snabbt för att det inte ska behövas.

  Det är lite olyckligt att det skulle behövas men dagens algoritm är inte anpassad för de klasser där prestationsförmågan avtar.

 • Anders Hellgren
  torsdag 24 mars 2011 klockan 7:47

  Har ni ändrat beräkningsreglerna? Samtliga mina resultat från förra året är sex poäng högre nu.

Annonser

Bagheera