Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Sverigelistan > Subbjektiv rankingp.

 • Peter Cederberg
  tisdag 19 april 2011 klockan 12:51

  Debatten om subjektiva poäng är väl en tydlig indikation på att H16 klassen har en relativt sett sämre poäng än de förtjänar jämfört med andra klasser. En grundläggande tanke med Sverigelistan är ju att man ska kunna jämföra mellan klasserna. Om man då måste subjektivbedöma H16 löpare för att de ska kunna få en plats de anses förtjäna vid deltagande i H18, måste det ju tyda på att man får för dåligt betalt för de resultat man gör i sin egen klass. Som det blivit nu, när löpare som har gott om resultat plötsligt subjektivbedöms på andra grunder och gör skutt uppåt i listan,  tappar ju Sverigelistan i trovärdighet. Sen är det synd att både Jens och Emil blir utpekade eftersom de är "helt oskyldiga" till det som hänt. Det är ju ett systemfel som de ansvariga lätt borde kunna rätta till och inget killarna ska behöva stå till svars för här på forumet.

 • BL
  måndag 18 april 2011 klockan 16:42

  Jens>> Bra svar, jag ger mig : )

 • Jens Rönnols
  måndag 18 april 2011 klockan 16:29

  För att det är kul att få springa stora tävlingar som Sm där det bara finns H18. Jag känner rätt så många 16 åringar som tycker likadant så varför skulle man inte få springa i en tuffare klass om man nu vill det, och det finns nog även en del 35+ som kör H21, ska de tvingas hålla sig till H35 eller, du kanske ska hålla dig till din riktiga klass miniknat istället för att gå upp till inskolning..

 • Mats Troeng
  måndag 18 april 2011 klockan 16:13

  BL>> Kanske för att han VILL springa H18? Tävlingsreglerna förbjuder inte det på något sätt...

 • BL
  måndag 18 april 2011 klockan 15:00

  Varför skall Jens Rönnols springa H18 överhuvudtaget ? Det finns ju en klass för honom -> H16. Tids nog hinner han även springa i H18...

 • Jens Rönnols
  söndag 17 april 2011 klockan 21:17

  Förut när rankinglistan fortfarande fanns så var man tvungen att ansöka om subjektiv bedömning om man var ungdom och därmed inte hade tillräckligt med resultat i H18 för att få en poäng, vilket jag behövde för att kunna springa Sm-tävlingar i H18, jag trodde att man fortfarande behövde subjektiv bedömning.

  Men nu när någon liten tomte har slagit ihop listorna så är det tydligen meningen att man ska använda poängen från sverigelistan i H16 till gallringslistan i H18 och det verkar lite tramsigt eftersom poängen i 16-klassen är ganska luddig, särskilt för 15-åringar är det svårt att få en rättvis bedömning eftersom 15 och 16-åringar springer olika klasser på stora tävlingar. Därför tycker jag det var bättre att man kan få en subjektiv poäng som då räknas i H18-gallringslistan men inte i H16 om man vill kunna springa tävlingar där den poängen behövs

 • Lars Håkan Sandvik RA Sthlm
  fredag 15 april 2011 klockan 20:03

  När det gäller Jens Rönnols subjektiva poänger så sattes de innan jag som RA var medveten om vad som gällde i den nya listan. Tidigare har alla som blivit nya juniorer fått en subjektiv poäng och jag trodde inte att man skulle få räkna sina resultat gjorda i HD16/HD15 som man nu gör.  Medger att detta inte blev så lyckat. Får ta en diskussion med SOFT ansvariga angående detta, ett alternativ är naturligtvis att plocka bort Jens subjektiva poänger.  Men med det tilägg på ca 5 poäng som man nu gett på resultat i HD16/HD15 vid den senaste uppdateringen så måste någon form av subjektiv poäng ges till de som räknar resultat gjorda i HD16/HD15 eftersom dessa resultat nu inte alls är jämförbara med HD18 resultat. När det gäller Emil Granqvist så är det så att jag INTE har godkänt hans ansökan om subjektiv poäng, misstänker att detta gjorts av SOFT i samband med körningen inför Natt SM eftersom man då ville få med alla subjektiva bedömningar för att få en så korrekt gallrinngslista som möjligt.

 • Leif Svensson
  torsdag 14 april 2011 klockan 15:20

  Jag fick en massa extras poäng i helgen, därför ligger jag nu riktigt dåligt till, sämre än vad jag borde. Varför denna ökning?

 • Michael Granqvist
  onsdag 13 april 2011 klockan 16:20

  Eftersom oklarheter rådde om man fick tillgodräkna sig resultat från H16 till gallringslistan skickade Emil Granqvist in en preliminär ansökan om subjektiv ranking till Stockholms rankingansvarige för ett tag sedan. Detta för att kunna deltaga i juniorcupen i påsk. Efter samråd med rankingansvarig klargjordes att resultat i H16 räknas in även i gallringslistan. Då bestämdes i samråd att avvakta med den subjektiva ansökan. Det är inte Stockholms rankingansvarige som lagt in den subjektiva poängen i systemet. Hur den kommit in är oklart. En annan skum sak är hur de flesta (alla?) resultat gjorda i H16 plötsligt ökade med ca 5 poäng häromdagen. Detta tror jag drabbade alla 95:or och 94:or.

 • Magnus Johansson
  onsdag 13 april 2011 klockan 15:53

  Borde inte subjektiva poäng filtreras bort från sverigelistan och bara användas i rankinglistan?

  Jag förstår att den som har för få tävlingar för att få ranking behöver subjektiva poäng för att få en rättvisande ranking inför t ex SM-gallring. Däremot förstår jag inte varför man ska ha subjektiva poäng i sverigelistan som ju handlar om att göra tävlingsresultat jämförbara. Har man inte sprungit tillräckligt många tävlingar så har man inget att jämföra och så är det inte mer med det.

 • Pelle
  onsdag 13 april 2011 klockan 15:27

  Gäller tydligen inte bara Rönnols utan även Emil Grankvist som blivit Sverige-etta i H16 tack vare 5 subjektiva resultat. Och det är ju inte så att det saknades resultat eftersom Emil är duktig och var typ nr 4-5 på listan redan innan den subjektiva bedömningen. Det kan bli stora förändringar i listan om alla som inte är nöjda med sina uppnådda resultat/poäng ska subjektivbedömas.

 • Lars
  onsdag 13 april 2011 klockan 8:55

  Nu förstår jag ingenting alls, det kan inte vara meningen att Rönnols skall få subjektiva poäng när han har massor av resultat. Skall alla 16-löpare då begära subjektiva poäng, det kan väl inte vara någon som är nöjd med sin poäng om man har lite ambitioner.(å andra sidan kan det ju inte vara roligt med poäng man inte förtjänar) Om jag förstått det rätt så är det den lokale distriktsrankingansvarige som tilldelar poängen och det är ju självklart att det egna distriktet vill höja sin status på sina löpare. Granskas detta av någon på SOFT?

 • Peter
  tisdag 12 april 2011 klockan 14:06

  Är också fundersam över subjektiv bedömning. Varför gör man en subjektiv H18-bedömning på en kille som är H16 och har en massa resultat att tillgodoräkna sig? Är inte subjektiv bedömning i första hand till för de som inte har tillräckligt många resultat, pga av att man varit skadad t ex. Jens Rönnols, som för övrigt är en jätteduktig löpare, har gjort ett rejält skutt uppåt i H16 listan enbart baserat på subjektiva resultat. Varför har man gjort så?

 • Thomas
  tisdag 5 april 2011 klockan 14:14

  Är också förvirrad vad gäller subjektiv ranking. När man klickar på länken så står det bara "du har inga ansökningar". Men hur gör man ansökan till och börja med? Rankingavgiften har jag betalat!

 • Karin
  lördag 2 april 2011 klockan 20:35

  Fast det verkar inte gå att få subjektiv ranking ända..

 • Niklas Wrane
  måndag 28 mars 2011 klockan 14:01

  Om du inte redan har sett det så går det att betala nu och på så sätt bli rankad. Ledsen att svaret dröjde några dagar.

 • JB
  torsdag 24 mars 2011 klockan 9:52
  Jo, jag undrar hur man går tillväga att få subjektiv ranking i nuläget. Det står på nyheten på SOFT:s sida att man skall betala rankingavgift först, men eftersom det systemet inte är igång än så ..

Annonser

Bagheera