Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i OLA > Anmälan till olika startintervall i samma klass

 • Åke Larsson
  torsdag 24 mars 2011 klockan 18:36

  Jag tror nog du ska kunna fixa det med inte allt för mycket trixande.

  Det är ju som du säger att Eventor måste ha samma klass-ID som du har i OLA och på den klass du laddar upp i Eventor. Därför lägger du förutom anmälningsklasserna upp en "H17"-klass i Eventor (och OLA), men öppnar den inte för anmälan.

  Du tankar ner anmälningarna i OLA, sätter rätt starttid i  anmälningsklasserna och lottar. Sedan byter du klass för samtliga deltagare i anmälningsklasser H17xxxx till "H17". Lotta inte om för de lottade starttiderna förändras inte när du byter klass.

  Nu kan du ta bort anmälningsklasserna från OLA och sedan ladda upp startlista H17 - kör tävlingen - ladda upp resultatlista H17.

  Borde funka - har dock inte testat - bara för dig att testa alltså :)

 • Magnus Johansson
  torsdag 24 mars 2011 klockan 15:52

  Jag vet inte om det här är en Eventor-fråga eller en OLA-fråga, men jag tänker att OLA-forumet i Eventor måste ju vara ett bra ställe att få svar på ...

  På Stockholm City Cup anger man när man anmäler sig vilket startintervall man vill starta i. Detta har hittills hanterats genom att man i Eventor lagt upp flera olika klasser, en för varje klass-/startintervallskombination, till exempel: H17- 18:30-19:00, H17- 19:00-19:30, H17- 19:30-20:00, H17- 20:00-20:30.

  Finns det något smart sätt att hantera detta på i Eventor/OLA? Om man har olika klasser hela vägen så är det ju enkelt att ta in anmälningar och göra lottningen, men det blir lite knöligt när man ska göra en enda resultatlista av de fyra klasserna i systemet.

  Dessutom vill man ju efteråt ladda upp en resultatlista till Eventor, måste det då vara samma klasser i resultatlistan som de man lade upp för anmälan?

Annonser

Orienteringsmagasinet 1 kr
Skåne OF