Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i OLA > Synpunkter på RC5

 • Henrik Bengtsson
  måndag 4 april 2011 klockan 13:28

  Tack så mycket för dina synpunkter, punkt 2, 3 och 4 kommer finnas med i nästa leverans.

 • Jonas Ledel
  måndag 4 april 2011 klockan 1:24

  Hej!

   Har testat RC5 och har några korta synpunkter. Jag har använt 64-bitars Windows 7 för att testa.

  1. Skulle det finnas möjlighet att lägga in en kalender i ”datumväljarna”? Det blir enklare att välja andra helgen i maj om du kan få fram en kalender (lite som jQuery tänker jag) istället för tre rutor med tillhörande ”+/-”-knappar.
  2. Kontrollera att man skapar en etapp till sin tävling. Skapar jag en tävling utan att lägga till en etapp och sedan försöker kolla ”Parametrar för tävlingsklasser”, ”Registrera kontroller”, ”Registrera banor” med flera får jag något i stil med ”Ett okänt fel har uppstått”. Enligt loggen: ” java.lang.ArrayIndexOutOfBoundsException: 0 >= 0 […]at soft.ola.EventParameters.getEventRaceId(EventParameters.java:137)”. Det skulle underlätta för de som inte är vana vid OLA om programmet kan varna dem när de glömmer skapa en etapp istället för att de senare får generella felmeddelanden.
  3. Anger du inget tal för ”Maximalt antal deltagare” och ”Antal vakanser” för klasser visas det ”-1” i Lottningsfönstret för dessa egenskaper.
  4. Om jag under Databasinställningar kryssar i ”Avancerat” får kontrollerna inte längre plats i fönstret. ”Spara” och ”Avbryt” samt radioknapparna för val av databastyp hamnar utanför fönstret, så jag måste ändra storlek manuellt.

Annonser

Skåne OF
Orienteringsmagasinet 1 kr