Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i OLA > Dataprestanda

 • Ulf Bergqvist
  tisdag 26 april 2011 klockan 9:09

  SI har 64-bitarsdrivrutiner som kan hämtas på deras hemsida. Jag har testat i 64-bitars Win7 och inte märkt några problem.

 • Per-Erik Modig
  fredag 15 april 2011 klockan 14:25

  Vi har testat OLA på väldigt klena datorer under programmets första år. Alla datorer som är nyare än 5 år och fungerar bra går utmärkt att köra OLA på. Äldre datorer fungerar de också så länge de fungerar bra i övrigt. OLA är egentligen rätt resurssnålt. Själv använder jag en 3-4 år gammal bärbar dator som server när jag kör. Det fungerar för alla vanliga tävlingar i Sverige.

  Nätverksmässigt så skulle jag nog rekommendera att ni kör 100 Mbit även om 10 fungerar. Ligger alla datorer på samma subnet sen så är det inga problem om den interna brandväggen på OLA-servern inte är i gång eller rätt konfigurerad.

  XP, Vista och W7 fungerar allihop, är lite osäker på om Sportident har drivrutiner för 64 bitar, OLA i sig klarar det numer.

 • Christel Nilsson
  fredag 15 april 2011 klockan 7:11

  Finns det några rekommendationer på vilken prestanda som behövs på server, klienter och router i OLA-nätverket. Är det att föredra Windows XP före Windows 7, Vista?

Annonser

Skåne OF
Orienteringsmagasinet 1 kr