Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i OLA > Resultat efter måltid

 • Åke Larsson
  tisdag 19 april 2011 klockan 9:30

  Funderade lite till. Du kan ju få korrekt sammanlagd tid också om du räknar ut segrarens "riktiga" sammanlagda tid. Sen sätter du hans starttid till: måltid-sammanlagd tid. Sätt sen samma starttid på resterande löpare och skriv ut en resultatlista.

 • Åke Larsson
  måndag 18 april 2011 klockan 22:26

  Nja, om du inte har de andra tävlingarna i samma databas (som etapper), får du nog bekymmer. Totalresultatet efter den sista etappens jaktstart beräknas på alla etappers sammanlagda tid. Om du inte har tidigare sammanlagt resultat, får du ju en lista som ser ut som sista etappens individuella resultat.

  Du har ju gjort en manuell startlista. Kör tävlingen med den först och ta ut individuella etapptider med sträcktidsresultat. Sen ändrar du starttid på samtliga löpare till att vara samma som den som startar först och kör ut en ny resultatlista. Tiderna blir lite konstiga (stämmer bara för den som startade först), men de stämmer inbördes. Först i mål får kortast tid.

 • Jens Beiron
  måndag 18 april 2011 klockan 15:12

  Det låter enkelt men jag får det inte att fungera. Resultatlistan är fortfarande sorterad efter löptid. Som jag förstår skall man under "Parametrar för tävlingsklasser" ange Jaktstart som val för starttidsfördelning. Och därmed borde resultatlistan sorteras i annan ordning? Jag antar att jag kan ange starttider som vanligt, dvs lägga in dem efter föregående etappers resultat. Rent praktiskt körs inte föregående etapper med samma databas, utan jag hämtar resultat från tidigare etapper "manuellt".

  Tänker jag rätt eller finns det fler inställningar som skall ändras?

 • Henrik Bengtsson
  söndag 17 april 2011 klockan 15:53

  Förslagsvis så skapar du flera etapper och använder dig av OLAs jaktstartslottning inför den avgörande etappen. Då blir resultatlistan korrekt.

 • Jens Beiron
  söndag 17 april 2011 klockan 9:24

  Skall köra jaktstartstävling.

  Finns det något sätt att få ut resultatlistan efter måltid?

Annonser

Orienteringsmagasinet 1 kr
Skåne OF