Swedish Orienteering Federation

Posts in Sverigelistan > Alla förlorar!

 • Niklas Wrane
  Tuesday 10 May 2011 at 11:27

  Som ni säkert noterat är korrigeringsfaktorn bortplockad. Däremot kommer alltså detta att innebära att det blir bättre och bättre resultat under året när det rent logiskt borde vara tvärtom. Vi gjorde det ändå enkelt för oss och valde att plocka bort faktorn. Detta eftersom vi redan hade gjort ett påslag på alla fjolårsresultat för D/H40 och äldre (för att skapa poäng som bättre stämmer överens mot rankingklasserna) och eftersom vi hoppas på att kunna införa en ny och mer rättvis formel redan till nästa år.

 • John Vallin
  Monday 25 April 2011 at 18:08

  Detta tíllägg är en fars. Oavsett hur du orinterar åker du upp ett antal % tex 30 vilket innebär att efter 1år en faktor 1,3 efter 2 1,69 efter 3 2,19 efter 4 2,86 och efter 5 3,71 dvs ränta på ränta. Dessutom är listorna meningslösa under säsongen, först när säsongen är slut blir de meningsfulla. En person som har sina bästa resultat från förra årets vår sjunker som en sten i listan på våren De som har sina bästa resultat på hösten dalar vid säsongens slut. Skall man ha en faktor skall den användas för att räkna upp förra årets poäng. Det ger exakt samma resultat och listan kommer att vara korrekt hela säsongen. Detta har jag meddelat ansvariga för mer än ett halvår sedan.

 • Mårten Wikström
  Sunday 24 April 2011 at 11:23

  Kan det egentligen vara rätt ? Varför skall det finnas ett godtyckligt tillägg i de äldre klasserna ? Vi har ju redan fått en poäng justering, varför då ha ytterligare ett tillägg. Då blir det ju som Ulf skriver, ingen som kan förbättra sig.

  Rimligt är ju att den som springer på medeltiden i en klass, får medelpoängen !!! Med dagens godtyckliga poängsättning så kommer alla att bara få sämre och sämre poäng och det är verkligen ingen morot. Springer nu i H45 och när jag jämför med mina klubbkamrater i H40 så fastän jag springer lika fort (eller fortare) per km, så får jag sämre poäng än dem.

  Slopa tilläggen och låt poängen bli som de blir !

 • Ulf Jungstrand
  Tuesday 19 April 2011 at 21:59

  Ok...Tack! Jag trodde vi inför säsongen redan fått det tillägget, men då finns det alltså ett tillägg 'till'.

 • Lennart Bernhed
  Tuesday 19 April 2011 at 17:49

  Ulf, läs i mitt inlägg "Poängberäkning i äldre klasser" så får du veta vilka procentpåslag på den framräknade poängen det är i klasserna H/D65 och uppåt, men vilket påslaget i H50 är vet jag inte, men gissningsvis c:a 10-12%.

 • Ulf Jungstrand
  Monday 18 April 2011 at 19:36

  Hästveda 17/4 H50. Alla fyra i toppen förlorar mot sin poäng?! ...eller...jag som vann och hade mer än två min under medeltiden tjänade visst nån hundradel. Hur kan i princip alla gå back? Finns det tillägg vi inte känner till? Samma sak Pan-våren lör 5/3 H50

   

Advertisements

Bagheera