Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Sverigelistan > Sprin-SM

 • Niklas Wrane
  tisdag 10 maj 2011 klockan 11:10

  Ser att vi missat att svara på detta. Återigen, det har varit mycket som ska falla på plats och vi kan bara be om ursäkt att inte allt fungerar perfekt från början. Det här ska i alla fall vara rättat nu.

  Däremot är jag ganska säker på att det inte blir bättre genom att skriva oförskämda inlägg här.

 • Löpare
  tisdag 26 april 2011 klockan 15:27

  ... och hur blir det med de felaktiga utländska tävlingar som är sprintregistrerade, när rättas detta till ? 

  Går det att få ett svar på detta ?? Verkar svårt !!

 • Niklas Wrane
  tisdag 26 april 2011 klockan 15:15

  Kan bara beklaga de otydligheter nya Sverigelistan fortfarande innehåller när det gäller framför allt poängberäkningen och vilka tävlingsdistanser som räknas. Det har varit väldigt mycket som ska falla på plats inför året och även om det mesta nu börjar fungera återstår det en hel del, bland annat detta.

  Så som Mats mycket riktigt skriver nedan har vi i ett sent skede tagit beslutet att inte plocka med sprinttävlingar i snittet för Sverigelistan i år. Den främsta anledningen till detta är att vi efter provberäkningar ser att poängen fortfarande slår väldigt snett och att den inte harmoniserar med övriga tävlingsdistanser.

  Inför året gick vi alltså ut med att åtminstone en sprinttävling skulle få räknas med i snittet. Nu blir det inte så. Däremot kommer sprintlistan att fortsätta finnas. Denna visar (ska visa, det återstår en del rättning även där) de tre bästa sprintresultaten ett år tillbaka i tiden, men inga sprintresultat kommer att ingå i rikslistan eller plockas med i gallringsfiltret som gäller som underlag för gallring till rankingtävlingar.

  Inför kommande säsonger jobbar vi för att få med fler distanser i snittet eftersom vi vill främja frekvent tävlande. Däremot prioriterar vi rättvisan i första hand så när vi har hittat en formel som tillgodoser tillräckligt stor rättvisa kommer sprint - och kanske även tävlingar med gemensam start - att plockas med i snittet.

 • Lars
  tisdag 26 april 2011 klockan 11:56

  Vad är det här för soppa?

  Det står klart och tydligt i rankingreglerna att Max ett sprint-resultat får räknas.

  Så varför skulle de inte vara med nu då helt plötsligt???

 • Löpare
  söndag 24 april 2011 klockan 16:09

  ... och hur blir det med de felaktiga utländska tävlingar som är sprintregistrerade, när rättas det ??

 • Mats Troeng
  söndag 24 april 2011 klockan 9:18

  Jag får ta tillbaka mitt tidigare uttalande. Sprinttävlingar kommer av allt att döma INTE räknas med. Informationen om detta har varit och är fortfarande undermålig och jag ber å SOFT:s vägnar om ursäkt för detta. Jag hoppas att tydliga rankinganvisningar publiceras den kommande veckan.

 • Löpare
  lördag 23 april 2011 klockan 16:18

  Inte lätt att ha tålamod när det innebär att man missar huvudklass... När rättas detta till ? Det verkar dessutom som alla internationella tävlingar klassas som sprint, när rättas detta till ?

 • Mats Troeng
  lördag 23 april 2011 klockan 15:22

  Detta kommer att rättas till efterhand. Vi ber om tålamod!

 • Frida
  lördag 23 april 2011 klockan 0:28

  Tycker att det är dåligt att sprint-sm poängen inte räknas med bland ens 6 bästa resultat då det står i rankinginstruktionerna att de ska göra det!

 • Lars
  onsdag 20 april 2011 klockan 15:36

  Enligt rankinginstruktionerna på SOFT:s hemsida får man räkna med en sprint.

  Så den bör absolut vara med!

 • Micke
  onsdag 20 april 2011 klockan 7:57

  Ska inte Sprint-SM räknas in i rankingen?

Annonser

Bagheera