Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Sverigelistan > Ansvariga lyssnar inte

 • Niklas Wrane
  tisdag 10 maj 2011 klockan 11:05

  Givetvis ska det vara så rättvist som möjligt. Om vi nu inför en ny formel tror jag att vi kommer att snegla på kilometertid som en faktor.

  Som ni säkert noterat är nu korrigeringsfaktorn bortplockad. Det innebär att det kommer att bli bättre och bättre resultat under året, när det rent logiskt borde vara tvärtom, men eftersom vi har gjort ett påslag av poängen för alla D/H40 och uppåt på fjolårets alla resultat blir det enklast så här i väntan på en eventuell ny formel.

 • Agne Östensson
  onsdag 27 april 2011 klockan 16:12

  Hej och tack för svar. Om ni som du säger skall göra en rejäl översyn till nästa år tycker jag det enda vettiga vore att ni går tillbaks till förra årets regler som ju upplevdes som ganska justa och sedan kör om de tävlingar som gått i år. Någon absolut rättvisa går ju aldrig att skapa men det är ju trots allt viktigt att också vi gamla löpare känner oss någorlunda rättvist hanterade.

 • Lennart Bernhed
  onsdag 27 april 2011 klockan 9:31

  Tack för ditt svar, Niklas. Jag har full respekt för att det krävts stora insatser för att slå samman ranking-och Sverigelistan och få till stånd ett så bra resultat som den nya Sverigelistan. Men det hade varit enkelt att ta bort %-påslagen i äldre klasserna så hade även vi varit nöjda. Att år efter år öka poängen i äldre klasser med 25-30% ger en exponentiell ökning som inte kan vara motiverad.

 • Niklas Wrane
  tisdag 26 april 2011 klockan 12:57

  Hej Lennart!

  Jodå, vi lyssnar och tar till oss. Däremot har det varit väldigt mycket som ska hamna på plats till i år och vi har därför tvingats prioritera. Dessutom har inte utvecklingen kunnat ske på 100 %, vilket har bidragit till att vissa delar blivit lidande. Vi beklagar detta.

  När det gäller poängberäkningen för äldre är vi väl medvetna om att den fortfarande upplevs som orättvis och vi kommer att se över den på både kort och lång sikt.

  I det korta perspektivet kommer vi att göra en ny och mer rättvis anpassning så att den bättre stämmer överens med övriga klasser och att de äldre klasserna inte hamnar så långt efter de lite yngre (det är alldeles för skevt som det är nu).

  Ser vi på lite längre sikt talar det mesta nu för att vi kommer att göra en rejäl revidering av själva beräkningsformeln till nästa år. Ambitionen var att göra detta redan till i år (bland annat med hänsyn tagen till flera fina synpunkter vi har fått in från er löpare), men tyvärr fanns aldrig resurserna eller tiden för detta. Vi valde istället att satsa på att själva tekniken fungerar kring listorna, men även där har vi en del kvar att lösa och det kommer vi att högprioritera nu.

 • Lennart Bernhed
  tisdag 26 april 2011 klockan 9:38

  Niclas Wrane & Co, ni bör ta till er den kritik som framförs från äldre i inläggen "Alla förlorar" och "Poängberäkning i äldre klasser". År efter år görs %-påslag, som gör att Sverigelistan är ointressant under hela året. Ni har fått förslag på hur justeringar kan ske på ett bättre sätt än ett årligt %-påslag, varför kan ni inte lyssna på dessa förslag?

Annonser

Bagheera