Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Sverigelistan > Allt blir skevt?

 • Pär
  fredag 29 april 2011 klockan 13:10

  Mikael> Jodå, min poäng från Kils tävling är i allra högsta grad påverkad, likaså de i de andra klasserna

 • Mikael Eliasson
  fredag 29 april 2011 klockan 11:31

  Pär >> Resultaten importerades med samma poänger som förra året(sedan korrigerades de dock). Så fjolårspoängen för svenska löpare påverkas inte av den missen.

  När löparna är borttagna och beräkningen omkörd för årets resultat ska allt vara som om de aldrig hade kommit med. 

 • Pär
  torsdag 28 april 2011 klockan 8:57

  Hur gör ni med fjolårets fel som påpekats i forumet, de är ju också med och påverkar. Exempelvis Kils OKs tävling 25/9, klass H50, H60 och D55. Där finns norska löpare med i topp.

 • Mikael Eliasson
  onsdag 27 april 2011 klockan 22:26

  Detta kommer med några andra problem fixas imorgon eller på fredag. I samband med detta räknar vi om alla vårens resultat så att poängen blir de rätta. 

 • Niklas Wrane
  tisdag 26 april 2011 klockan 15:39

  Hej Johan!

  Du har inte missat några regler utan har givetvis helt rätt. Vi kommer att göra en översyn av vårens tävlingar där deltagare för utländska föreningar kommer att plockas bort ur Sverigelistan (utländska föreningars svenska medborgare som har betalat rankingavgiften är undantagna).

 • Johan
  tisdag 26 april 2011 klockan 10:36

  Hej!
  Noterar att tävling efter tävling dyker upp i Sverigelistan med utländska löpare löpandes för utländska klubbar medräknade i poängberäkningen.
  Vad jag vet ska inte dessa löpare vara med i rankingsystemet och inte heller påverka poängberäkningen för en tävling.
  T.ex. har Olav Lundanes, Halden SK, fått -1.56 för söndagens elitserielopp men då han varken är svensk eller springer för en svensk klubb så ska han inte vara med i listan.
  Segrartiden i klassen ska väl istället räknas på tvåan i loppet, Francois Gonon IFK Göteborg, vilket även kommer göra att medeltiden höjs och alla kommer få bättre poäng.
  Se poäng här: http://eventor.orientering.se/Ranking/Event/Class/59744

  Som jag ser det så behöver ansvariga trycka på "stopp", gå igenom varje tävling och klass för vårens tävlingar och plocka bort alla löpare som inte ska vara med i systemet och sedan räkna om tävling för tävling i rätt ordning. Annars blir det, som jag ser det, en skevhet där några får med sig en felaktig poäng från en helg, tar med sig den poängen till nästa helg bland sina 6 bästa resultat, och bidrar till att snittpoängen till nästa helg blir skev och sedan fortsätter det att bli mer och mer fel ju fler tävlingar med felaktiga poäng som beräknats.

  Dessutom riskerar Sverigelistan, med exemplet med Olav ovan, att bli någon slags världsranking där alla utländska löpare räknas med och bidrar med poäng, snittider osv.

  Här kan man t.ex. se klubbrankingen för Halden SK:
  http://eventor.orientering.se/Ranking/Club/Index/667
  Som synes en hel del löpare utöver de svenska som inte borde vara med i Sverigelistan.

  Den gamla rankinglistan krävde tydligen en hel del manuell handpåläggning till skillnad från den nya som skulle vara mer automatiserad men som det ser ut nu så borde man stoppa automatiseringen och korrigera alla fel innan rankingen blir helt skev. Eller har jag missat några regler någonstans?

Annonser

Bagheera