Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Sverigelistan > Poängberäkning

 • Magnus Joelsson
  lördag 7 maj 2011 klockan 21:30

  Med slopad korrigeringsfaktor känns det plötsligt kul med Sverigelistan igen. Dåliga poäng i veteranklasserna, trots bra lopp med låga km tider tog bort den stimulans till tävlingsdeltagande som funnits sedan Sverigelistan inrättades. Årsvis korrigering för att motverka att de bästa i veteranklasserna oförtjänt mycket närmar sig seniorerna borde fungera väl.

 • Niklas Wrane
  fredag 6 maj 2011 klockan 18:39

  Nu är korrigeringsfaktorn bortplockad.

 • John Vallin
  fredag 29 april 2011 klockan 10:16

  Felet med tillägget är att det görs för varje tävling. Detta inneär att de med goda resultat från förra våren sjunker som en sten i listan under våren- Man får precis samma slutresultat om man inte korrigerar under säsongen utan sätter in % på  slutresultatet vid årets slut

 • Björn Pettersson
  torsdag 28 april 2011 klockan 15:46

  Det gör inget, jag har räknat lite själv!

  I ex.vis H55 fick vi 7 p extra vid uppstarten av nya Sverigelistan, vilket verkar rimligt. Dessutom får vi en "bonus" på ytterligare 7 p på varje tävling!! Det innebär att till november har alla blivit 14 p sämre än förra året. Visserligen är vi gamla, men ändå.....  

 • Niklas Wrane
  torsdag 28 april 2011 klockan 14:36

  Denna del finns tyvärr inte särskilt beskriven.

  Min tanke är dock att det ska komma en övrig bestämmelse (som ligger utanför regelverket) där vi tar upp märken, utmärkelser mm. I denna tänkte jag nämna ett kapitel om Sverigelistan.

  För rankade finns nu en uppdaterad version av TA 601 Anvisning för rankade ute på hemsidan. Den hittas här:

  http://www.orientering.se/Tavlande/Tavlingsreglerochanvisningar/

 • Björn Pettersson
  onsdag 27 april 2011 klockan 13:54

  Jag letar febrilt efter detaljerade anvisningar om hur poängen beräknas i de äldre klasserna - var hittar jag dessa? Grundberäkningen kan jag, så det är alltså alla ålderstillägg som jag är ute efter!

Annonser

Bagheera