Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Felsökning > Exportera filer

  • Mats Troeng
    måndag 22 februari 2010 klockan 11:52

    Xml-headertaggen finns nu med. Persondubbletter och class.xml är noterat och lösning kommer senare.

  • Henning Waltgård
    lördag 20 februari 2010 klockan 19:06

    I samtliga xml-filer saknas första raden <?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>

    Filen class.xml saknas fortfarande. Behövs för att skapa nytt arkiv.

    I competitors.xml finns personer flera gånger med samma data. Jag finns tre gånger.

  • Henning Waltgård
    söndag 14 februari 2010 klockan 19:40

    De tre föreningarna med id 101000 - 103000 har detta id vid sökning på RF.se. Jag tolkar det som att rf:id kan vara över 100000. De bör därför inte särbehandlas. Det finns ingen information om vad som gäller.

    Föreningen Soft är enda förening som en person med klubben som förval.

  • Henning Waltgård
    söndag 14 februari 2010 klockan 18:59

    Vi diskuterar samma fil.

    Jag accepterar att det inte går att se vilka orienterare som är registrerade i en viss klubb. Fördelen att det blir en (förvald) klubb när man söker på bricknummer (vanligtvis vid direktanmälan) överväger. Det kan fortfarande vara dubletter i bricknummer. Kanske ska bara senaste registrering gälla.

    IOF:s definition för xml-filen tillåter att varje land använder sina egna id:n för klubbar och personer.
    <!ELEMENT ClubId (#PCDATA)>
    <!ATTLIST ClubId
      type (int|nat|reg|loc|other) #IMPLIED
      idManager CDATA #IMPLIED
    >
    <!ELEMENT PersonId (#PCDATA)>
    <!ATTLIST PersonId
      type (int|nat|reg|loc|other) #IMPLIED
      idManager CDATA #IMPLIED
    >
    Attributet nat anger vilket land det gäller. I Sverige kan vi alltså använda RF:s klubbnummer och IdrottOnlines IdrottsID för personer utan konflikt med utlänningar. I databasen måste givetvis fältet nat finnas med i primärnyckeln tillsammans med klubbnummer/IID.

  • Mats Troeng
    söndag 14 februari 2010 klockan 18:29

    Nu blev jag osäker på vilken fil vi diskuterar. Jag syftar på den fil som man får vid klick på knappen Hämta personer (distr reg) som finns under verktygslåda > arrangemang > dataöverföringar i Klubben Online. I den filen finns exakt en klubb per person.

    Av någon anledning innehåller filen 36 personelement där person-id:t inte är unikt (18 personer förekommer alltså två gånger). Men vid alla förekomsterna är klubben densamma för båda elementen.

    Vi håller på att lösa buggen med att personer saknas. Likaså är det på gång en lösning för klass-id:n.

    Eventor är ett system för svenska orienteringstävlingar. På svenska orienteringstävlingar deltar klubblösa deltagare och  utländska klubbars medlemmar. Därför vill man, särskilt i gränstrakter, ha med även dessa i filen. Framöver kan man tänka sig att personfilen finns i två upplagor; en med och en utan utländska klubbars medlemmar.

    De tre klubbarna du nämner finns med även nu. Varför vill man inte ha med dem?

    12398
    26211
    30395
    50571
    68289
    403105
    403116
    404258
    404733
    405672
    475553
    534746
    581674
    6168962
    6168963
    8300806
    8301233
    8301254
  • Henning Waltgård
    söndag 14 februari 2010 klockan 16:01

    Förra året fanns personer som var med i flera klubbar med flera gånger i filen. Medlemmar i tävlingsklubben Västerbergslagens OL fanns också med i sina hemklubbar. Det finns ingen begänsning i IOF:s definition. Det beror på hur filen skapas. Det är praktiskt att den förvalda klubben kommer upp när arrangören söker personen från bricknummer vid inmatning av anmlan men man förlorar möjligheten att se medlemmens hemklubb.
    Det största felet med filen nu är att klubb saknas för de flesta personerna. De finns ju med i listan över löpare som kan anmälas för klubben. Kopplingen måste alltså finnas i Eventors databas.
    Jag trodde att vi höll på med ett register äve svenska löpare i svenska klubbar. Ska hela världens orienterare in i registret eller hur kommer urvalet att ske?
    Om man vill ta reda på mer om klubbar med samma kortnamn (Göteborgs SK) kan man söka efter adressen på SOFT:s hemsida. Där visas RF:s klubbnummer. I Arkivet för OE2003 finns inte plats för både kortnamn och fullständigt namn.
    Vid import av klubb till Arkivet finns möjlighet att inte ta med klubbar över 100000. I filen från KO fanns tre sådana klubbar: O-Ringenföreningen, Föreningen Soft och SM-veckan. Finns de med nu och vilket klubbnuumer har de?

  • Mats Troeng
    lördag 13 februari 2010 klockan 16:09

    Tyvärr gör en begränsning i IOF:s xml-format version 2.0.3, som används vid exporten, att en person bara kan ha en klubbtillhörighet. För en person med flera klubbtillhörigheter väljer Eventor i första hand den förvalda klubben som sätts under personliga inställningar, i andra hand klubben med lägst id i Eventor.

    Denna begränsning har även gällt tidigare i Klubben Online och är således inget nytt i Eventor. Ändring av standarder är tyvärr inget som sker över en natt.

    När det gäller distriktsnumreringen stämmer den nu överens.

    Att använda RF:s klubbnumrering innebär problem för de klubbar som inte tillhör RF, läs utländska klubbar. Därför har vi gått över till en Eventor-numrering. I vilket sammanhang behövs RF:s klubbnummer?

    Återkommer med besked om klass-id:n.

  • Henning Waltgård
    lördag 13 februari 2010 klockan 15:00

    Personer som är med i flera klubbar finns bara en gång i competitors.xml och då utan klubb. Det är tillåtet att tävla för flera fklubbar. En studerande får tävla för skolklubben på skoltävlingar och hemmaklubben på nationella tävlingar. En person kan tävla för en tävlingsallians på nationella tävlingar och för egna klubben på KM och lokala tävlingar. Em person som är medlem i flera klubbar får tävla i KM i alla dessa.

  • Mats Troeng
    fredag 12 februari 2010 klockan 17:20

    Det är uppenbarligen en del mismatch med id-nummer och annat vid export. Vi undersöker det närmare och återkommer med information.

  • Henning Waltgård
    fredag 12 februari 2010 klockan 15:55

    Jag använder SportSoftwares program OE2003 och Archive Manager 2003.
    För att skapa ett nytt arkiv har jag exporterat clubs.xml och competitors.xml.
    Det finns ändringar i klassidentiteterna. Det finns ingen class.xml och jag hittar ingen annan dokumentation med ändringarna. Jag har listat ut att H1720 är ändrad till 75 och D1720 till 76. Jag har ändrat dessa manuellt. I competitors.xml finns personer med id 73, 81, 5567 och 5568. De blir inte importerade eftersom ingen klass hittas.
    I clubs.xml har det tillkommit en TAG ShortName. TAGen Name innehåller nu långa klubbnamnet i stället för kortnamnet. För att det ska bli rätt vid import till arkivet måste man i en editor ersätta "Name>" med "N>" och därefter "ShortName" med "Name".
    Varför skapar Eventor nya klubbidentiteter istället för RF:s klubbnummer som används i övriga idrottssveriga sedan många tiotals år? Också distriktsnumreringen avviker från SOFT:s.
    I competitors.xml saknas klubb för många personer. Om bricknummer eller klass finns registrerad saknas klubb.
    När jag skapar en ny tävling i OE2003 importerar jag standardklasserna från arkivet och tar sedan bort de klasser som inte ska vara med. Det finns ingen funktionalitet att importera klasser från classes_nnn.xml. När jag försöker importera anmälda från entries_nnn.xml blir ingen registrerad eftersom klassen inte hittas. Jag måste editera klassidentiteterna så att de stämmer med classes_nnn.xml. När jag sedan försöker registrera deltagare genom att markera i arkivet kommer inte klassen med eftersom det är olika klassidentiteter. Varför är det olika klassidentiteter i competitors.xml och entries_nnn.xml?

  • Henning Waltgård
    onsdag 3 februari 2010 klockan 16:49

    Jag ska skapa ett nytt personregister.
    Jag saknar export av klasser.
    I personfilen saknas många av klubbens löpare. De finns med i anmälningslistan i Eventor.

    Ska det vara andra klassnummer i tävlingen än i personregistret?

Annonser

Bagheera