Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Sverigelistan > Grönmarkerad men inte orange!

 • Niklas Wrane
  måndag 25 juli 2011 klockan 14:09

  Jag har gjort en genomgång av sommartävlingarna nu och har förhoppningsvis fått ordning på vilka som räknas och inte (är bara 3 skåningar och en dansk som jag har skickat iväg ett mejl till Skånes rankingansvarig för att få svar på).

  Annars uppmanar jag att skicka ett mejl till rankingansvarig i distriktet när tävlingar som inte borde räknas har kommit med så kan de avgöra om meritering gäller eller inte. Det är ofta svårt för oss centralt att avgöra. Kontaktuppgifter till RA finns under Kontakt på Sverigelistan. Tack på förhand!

 • Agne Bengtsson
  lördag 16 juli 2011 klockan 16:41

  Jaktstart skall väl inte räknas med i Sverigelistan?

  Varför är då Dag 3 i Gotlands 3-dagars med?

 • Mikael Nilsson
  fredag 15 juli 2011 klockan 8:47

  Jag vet inte om det var uppdateringen, men sedan igår så har jag försvunnit ur resultatet (inte det för tävlingen, endast det på Sverigelistan) från Gränsjakten etapp 1. Jag sprang bara etapp 1.

 • Mats Troeng
  torsdag 14 juli 2011 klockan 9:46

  Nu är en uppdatering gjord som förhoppningsvis fixar denna bugg som var relaterad till fleretappstävlingar. Hittar ni fortfarande felaktigheter är vi tacksamma om de rapporteras in här.

 • Andrarums 3-kvällars
  torsdag 14 juli 2011 klockan 9:39

  verkar heller inte fungera. Dag 1 var rätt när den kom in, sedan när resultaten från Dag 2 kom in så försvann Dag 1 som orange. Ej heller dag 2 är orange trots att den är grönmarkerad. Det lustiga är att felet uppkommer för en del tävlande medan andra har både grönt och orange för Dag 1 och dag 2.

 • Mikael Andersson
  torsdag 14 juli 2011 klockan 8:44

  Detta verkar inte fungera alls, kolla tex på löparen: http://eventor.orientering.se/Ranking/Runner/Index/31179 om jag trycker på svergelistan för att få orangmarkerade på de som räknas så är det tävlingarna: Tjust 2-dagars, dag 2, Tisarträffen medel, Kolmårdsdubbeln, Medeldistans, OK Tors ungdomstävling,IK Gandvik, Lidköpings VSK och oringen etapp 1 alltså bara 2 av de tävlingar som ska räknas räknas. Och det kan inte ha med när de las in att göra då  Tjust 2-dagars, dag 2 las in sist av alla tävlingar.

   

  för löpare http://eventor.orientering.se/Ranking/Runner/Index/26292 så är 3 av 6 tävlingar som ska räknas räknas.. http://eventor.orientering.se/Ranking/Runner/Index/9694 4 av 6.

  är det vissa resultat som rapporteras fel för de löpare som jag har i exemplet så är eskelstuna och tjust som krånglar. åtegärdas?

 • Mikael Andersson
  onsdag 13 juli 2011 klockan 8:23

  Alla mina etapper från helgens Eskelstuna tävling är gröna men räknas inte med i snittet och blir oranga. Så det verkar fortfarande vara något fel där?

 • Magnus Homann
  måndag 11 juli 2011 klockan 22:25

  Okej, tack! Det har stämt hela dagen idag för mig. Jag hör av mig igen om det skulle strula, men det hoppas vi inte.

 • Mikael Eliasson
  söndag 10 juli 2011 klockan 19:37

  Sommartider och annat har lett till att det här inte har undersökts särskilt fort. Det verkar finnas mer en sak som inte fungerar perfekt med markeringarna. För att klargöra hur det är nu:

  - Orange visar vilka tävlingar som räknas i en viss lista. Detta sparas varje gång listorna genereras om. Normalt sett görs detta på natten men kan köras manuellt av ansvariga. Om så har gjorts vet jag inte men det är enda sättet orange markering skulle kunna ändras under dagen.

  - Grön markering läses från de bästa resultaten vid det ögonblicket(med samma regler som vanliga sverigelistan). Det kanske är så att detta borde läses från den sparade svergielistan istället. 

  I några situationer gör det att grönt och orange inte stämmer överens. Typiska fall kan vara om status på tävlingen har ändrats eller att nya resultat laddats upp för en tävling. Tidigare har det funnits en bugg som gjorde att nya tävlingar inte räknades med i listorna första dagen. Tävlingen blev då grön men inte orange första dagen. Det borde vara löst men då det problemet funnits et längre tag trots att vi har försökt hitta det så finns det en risk att det fortfarande är konstigt.

 • Mats Troeng
  lördag 9 juli 2011 klockan 12:46

  Din felanmälan är vidarebefordrad till ansvarig utvecklare. Jag har tyvärr ännu inte fått något besked om när felet kan vara avhjälpt.

 • Magnus Homann
  lördag 9 juli 2011 klockan 7:46

  Okej, nu är återigen ingen av de tre skåningarna med som orangea, men gröna.

  Var felanmäler man sådant här, egentligen?

 • Magnus Homann
  fredag 8 juli 2011 klockan 9:45

  Idag på morgonen är en av skåningarna med både som grön och som orange, men inte de andra två som är gröna men ej orangea. Ärligt, kan inte någon berätta hur det BORDE vara i alla fall, fullständigt vansinnigt att poängen skal hoppa fram och tillbaka.

 • Magnus Homann
  torsdag 7 juli 2011 klockan 23:19

  Återinge är det mistmathc mellan grönmarkerat och orange/snittpoänge. Är det rätt på förmiddagen och fel på kvällen, det verkar så om man tittar på mina tidigare felrapporter.

  ELler har det något med Tre Skåningar att göra, för det är de som inte blir orangea (men är gröna) utan tre andra tävlingar väljs.

   

 • Erik Sköld
  tisdag 5 juli 2011 klockan 9:46

  Jajjamän, nu stämmer det fint. Tack!

 • Mats Troeng
  måndag 4 juli 2011 klockan 23:21

  Vi har beräknat om resultat under kvällen och det kan ha inneburit att listorna inte visades korrekt under en kortare tid. Kan du bekräfta att det stämmer nu?

 • Erik Sköld
  måndag 4 juli 2011 klockan 22:32

  Nu är det något som är väldigt trasigt igen. Grönmarkering stämmer MYCKET dåligt med orangemarkeringen, bara tre överensstämmer! Får inte längre räkna med tävlingar som var orangemarkerade för bara några dagar sedan (de är inte ett år gamla) lägre och har därför tappat ca 20 placeringar "utan orsak". Ser att flera andra i H18 verkar ha samma problem. Vore trevligt om detta fixades. Har varit trasigt ett bra tag nu...

 • Magnus Homann
  söndag 26 juni 2011 klockan 18:22

  Huruvida 3S1D är sprint eller medel är en sak, men kan ni ta den diskussionen i en annan tråd? Här handlar det om en inkonsekvens i presentatione av tävlignar.

  För mig funkar det återigen just nu.

 • Tore Tjernlund
  söndag 26 juni 2011 klockan 15:50

  Sprint eller medel på 3S1D kan väl kvitta ! Det mitt inlägg handlade om gäller ett resultat som är grönt men ej blir orange dvs räknas in på någon av de underliggande listorna !

   

 • Per Sandlund
  lördag 25 juni 2011 klockan 18:34

  Etapp 2 (Helsingör) ser i alla fall helt klart ut att kunna räknas som medel

 • Sven Erik Sjöholm
  lördag 25 juni 2011 klockan 17:53

  Banorna i 3S1D finns i Runoway, och är helt klart sprintbanor

 • Gunnar Svanberg
  lördag 25 juni 2011 klockan 17:19

  Nu har ju inte jag sett dom aktuella banorna men efter at ha sprungit 4 tidigare 3S1D vet jag ungefär hur banorna brukar se ut.

  Ur anvisningarna som jag länkade in nedan:

  9 Meriteringsvillkor och begränsningar 
  ....
  För banorna gäller följande:
  • Alla kontroller (utom eventuellt sista, vätske- och passagekontroller eller liknande) ska 
  finnas i terränglådan. Max 25 % av banlängden får gå i bostadsområde.
  • Större delen av banan får ej ha svårighetsgraden mellan grön och röd, dvs banor av
  nybörjar- och motionskaraktär.

   

 • Tore Tjernlund
  fredag 24 juni 2011 klockan 11:47

  Alla etapper vid 3S1D är klassade som medel !  Verkligheten är något mitt emellan sprint och medel !

 • Gunnar Svanberg
  torsdag 23 juni 2011 klockan 22:01

  Se även under pkt 9 i dessa anv. samt längst ner på sista sidan:
  http://www.orientering.se/ImageVault/Images/id_10797/scope_0/ImageVaultHandler.aspx 

 • Gunnar Svanberg
  torsdag 23 juni 2011 klockan 21:46

  3S1D är väl klassade som sprint och räknas inte i snittet, bara i Sprintlistan?

 • Tore Tjernlund
  torsdag 23 juni 2011 klockan 21:20

  Tre skåningar och en dansk E4.Grönmarkerad men ej orange !!!!???

 • Magnus Homann
  torsdag 23 juni 2011 klockan 19:38

  Nähä, nu är de gröna men ej orangea igen! Och mitt snitt har ändrats.

 • Magnus Homann
  onsdag 22 juni 2011 klockan 6:56

  Nu ser det bättre ut, så det var nog bara övergående.

 • Magnus Homann
  tisdag 21 juni 2011 klockan 19:57

  Jag vet inte om det är transient för att resultaten är nyberäknade,  men mina resultat från 3skåningar1dansk är grönmarkerade men ej oprange och ingår inte i sverigepoängens snitt.

 • Jonas Lundgren
  söndag 5 juni 2011 klockan 9:03

  Har samma problem som Erik. Kan det bero på att Elitserien hade masstart och att publiktävlingen olyckligtvis benämnts som det också?

 • Erik Sköld
  lördag 4 juni 2011 klockan 16:49

  Problemet kvarstår för mig. Min fjärde bästa (och senaste, 020611) tävling räknas inte med i sverigelistan (blir inte orange). Dock blir SM-Umeå med. En teori om fel är att SM-Umeå och min sjätte tävling, OK Skogsströvarna, har samma poäng. Kanske är det som spökar?

 • Niklas Wrane
  torsdag 26 maj 2011 klockan 15:28

  Vi har haft problem med resultatuppladdningen från Tour de Medelpad, men tror att allt har ordnat sig nu, inklusive snittlistorna. Du får gärna kolla så att det stämmer och höra av dig här igen om det fortfarande är något som är fel. Tack på förhand!

  PS. Du fick förresten ändå 1.50 i poäng dag 2. Beror troligen på 10 %-spärren. ;-) Bra sprunget hur som helst! :-)

 • Lukas Peterson
  måndag 23 maj 2011 klockan 9:51

  För mig stämmer varken gallringsfiltrets eller sverigelistans orange'a markering, inte heller beräkningen av medelpoängen stämmer stämmer.

  Det enda som stämmer verkar stämma är den ursprungliga gröna markeringen för sverigelistan, men dessvärre så verkar inte medelpoängen beräknas efter dessa....

 • Niklas Wrane
  onsdag 11 maj 2011 klockan 16:32

  Nu tror vi oss ha fått ordning på detta. Ta gärna en koll och rapportera om det är något som fortfarande är fel.

 • Bo Petersson
  tisdag 10 maj 2011 klockan 21:07

  Silva junior cup 7/5 kommer inte med bland de orange men är med bland de gröna.

 • Niklas Wrane
  tisdag 10 maj 2011 klockan 13:15

  Felsökning pågår fortfarande ...

 • Torbjörn Kjörk
  måndag 9 maj 2011 klockan 12:29

  Även Göteborgsdubbeln 2011-04-02 verkar ha samma fel (om det behövs fler fall för felsökning)

 • Niklas Wrane
  fredag 6 maj 2011 klockan 17:12

  Saknas resultatet för dig fortfarande? Vi kan inte se att det gör det.

 • Niklas Wrane
  fredag 6 maj 2011 klockan 17:10

  Fenomenet med orange/grön verkar uppstå i vissa fall, men vi har fortfarande inte kommit på vad det beror på. Felsökning pågår!

 • Ulf Jungstrand
  onsdag 4 maj 2011 klockan 21:50

  ..å nu saknas Tyringrundan 27/3  helt.

 • Ulf Jungstrand
  onsdag 4 maj 2011 klockan 18:58

  Det är förresten mycket som inte stämmer nu...orange o grönt är fel även på mina Me-resultat.

 • Ulf Jungstrand H50
  onsdag 4 maj 2011 klockan 18:54

  Trots att Tyringrundan 27/3 blir grön räknas den inte med i snittet (och biir heller inte orange). Igår var det istället Röena-träffen som hade samma fenomen. Vad pågår???

Annonser

Bagheera