Swedish Orienteering Federation

Posts in Sverigelistan > Rankingpoäng fel?

 • Niklas Wrane
  Tuesday 10 May 2011 at 10:53

  Poäng som löpare tar med sig från högre klass kan påverka gallringsfiltret, det stämmer. Vi såg över alla klasser inför året och ansåg inte att H35 behövde ha något tillägg, dvs den låg rätt från början. En gissning på varför är att de flesta där redan springer mest i H21-klass.

  Rikslistan för rankade har du. Det kanske inte framgår helt tydligt, men för herrar är det alltså H21-listan i gallringsfiltret som utgör den. Där är alla resultat uppnådda i H18 resp. H20 med. De läsbara listorna under gallringsfiltret ska ses som ett filter för aktuell klass, dvs springer man H20-klass så är även H18-resultaten med eftersom en H18-löpare kanske väljer att gå upp och springa H20. Då är det ju viktigt att se exakt vilka som följer med det filter arrangören kommer att gallra klassen med.

  Sedan kan du numera även på din personliga sida se hur du ligger till i filtret.

 • Mathias Hallmén
  Monday 9 May 2011 at 23:18

  Vad jag har förstått så har H35 inget tillägg, som de andra äldre klasserna, vilket gör att de fortfarande får missvisande låga poänger i H35. Det blir ju lite konstigt på rikslistan.

  Jag skulle gärna se en rikslista i gallringslistorna också, så att man kan se var man egentligen ligger i landet, utan att behöva räkna fram det själv!

 • Mikael Andersson
  Sunday 8 May 2011 at 20:02

  Hej, kom att tänka på nu i helgen att det kan slå väldigt fel med rankingen, då 35 tävlingar inte räknas hur gör ni då i beräkningar om personer som lyckas samla på sig grymt bra poäng i 35 och sen väljer att springa 21, och är då en av de 3 bästa poängen och är alltså med och påverkar slutpoängen, hur räknas då det resultatet i galringslistor med mera?

  exempel:

  två löpare har bara poäng från 35 klassen, och bra sådan, deras snitt ligger på 8. de väljer att springa 21 och sänker snittet ordentligt som landar på 10. De är dock inte så bra och kommer en bra bit ner i resultatet. Alla andra blir dock glada då de får grymt bra poäng i 21. och deras snitt blir bättre på svergeligan, men blir det även det i galringslitorna? 

Advertisements

Bagheera