Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i OLA > OLA 5 och onlineresultat

 • Gunnar Svanberg
  måndag 14 november 2011 klockan 8:34

  Har Emma idag stöd för resultat från MySQL?

 • Peter Löfås
  måndag 11 juli 2011 klockan 8:31

  Hej, 

  På grund av att jag inte tycker det känns säkert att ansluta direkt mot den nya interna ola-databasen har jag valt att inte släppa denna version ännu, jag avvaktar OLA-utvecklarna som har ett nytt sätt på gång för att kommunicera med databasen på innan jag släpper stöd för OLA 5.

  Ni som ändå vill köra OLA5 och den interna databasen kan använda denna version: http://emmaclient.codeplex.com/releases/view/67590

  Det är riskfritt så länge som OLA-server startas innan liveresultatklienten startas.. mer info här:;

  http://emmaclient.codeplex.com/wikipage?title=Ladda%20upp%20fr%C3%A5n%20intern%20OLA5%20databas&referringTitle=Uploading%20from%20OLA

 • Gunnar Lindahl
  fredag 17 juni 2011 klockan 18:28

  Hej Peter!

  Hur går det med testerna? Är klienten på gång? Det börjar dra ihop sig till tävling.

 • Peter Löfås
  söndag 29 maj 2011 klockan 21:45

  Liveresultat-klienten håller på att anpassas för den nya interna OLA-databasen.

  Detr krävs lite testning för att säkerhetsställa att denna inte ställer till något annat problem på en tävling innan jag vågar släppa detta.

  Förhoppningsvis kommer en första version inom några dagar

 • Gunnar Lindahl
  fredag 27 maj 2011 klockan 12:13

  Jag har tänkt använda "emmaklienten" för att publicera liveresultaten. Den fungerade för OLA v 4.1.6 men har ingen koppling mot den nya interna databasen i OLA 5. Hoppas detta kan lösas inom kort.

 • Magnus Johansson
  fredag 27 maj 2011 klockan 10:12

  Jag trodde backupen bestod av ett sql-script som man kan köra in i godtycklig databashanterare, dvs även om man skapat backupen från ett system med H2 så kan man köra in den i ett system med MySQL och vice versa.

 • Henrik Bengtsson
  fredag 27 maj 2011 klockan 9:41

  Förutom fanns det en intern MySQL databas i OLA. Men då Oracle köpte Sun som köpt MySQL bröt de avtalet med SOFT och vi kunde inte få ett nytt avtal. De tjänade helt enkelt för lite pengar på det. 

  Så därför är den interna databasen bytt. Däremot fungerar OLA mot en externa MySQL databas som man kan installera själv. Men det finns inget sätt att externt ta en backup på en InnoDB databas i MySQL. Därför har det aldrig fungerat att ta backup på externa MySQL databaser. 

  Gällande liveresultat antar jag att du menar de system som kopplar sig mot databasen direkt och vi håller på att tillsammans med de leverantörerna arbeta fram en bra lösning för detta.

 • Magnus Johansson
  fredag 27 maj 2011 klockan 8:33

  Jag har för mig att OLAs backupsystem fungerat även med MySQL, i alla fall i OLA4.x. Vad är det som inte fungerar?

  Gunnars Svanbergs lösning fungerar ju, men det vore smidigt att kunna få ut en "OLA-backup" som man kan läsa in i OLAs interna databas för eventuellt efterarbete när tävlingen är klar. Likaså är det smidigt att innan tävlingen kunna sätta upp tävlingen lokalt utan att ha MySQL installerat för att inför tävlingsdagen flytta backupen (med den interna funktionen) till MySQL. Som sagt, jag har för mig att detta fungerat förut.

  Gunnar Lindahl>> Vad använder du för system för att publicera onlineresultat?

 • Gunnar Svanberg
  fredag 27 maj 2011 klockan 7:38

  Använd MySQLs egna backuptagning och skippa den inbyggda.

 • Gunnar Lindahl
  torsdag 26 maj 2011 klockan 22:39

  Det går inte idag att publicera onlineresultat om man använder OLA:s interna databas. Det fungerar om man anväder MySQL som databashanterare men då fungerar inte den inbyggda backuptagningen. Någon som har ett tips hur man skall lösa problemet?

Annonser

Skåne OF
Orienteringsmagasinet 1 kr