Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Utvecklingsförslag > Nya funktioner i Serie-funktionaliteten

 • Niklas Wrane
  onsdag 1 juni 2011 klockan 19:22

  Hej Lennart!

  Med förbundets ganska så hårt anstränga ekonomi får vi göra noga överväganden om varje ny utveckling. Just nu råder utvecklingsstopp, men vi tar till oss detta önskemål så får vi se om det blir till verklighet vid ett kommande utvecklingstillfälle.

  Vet du förresten om det finns fler distrikt som har samma önskemål? Om du har möjlighet att kolla upp detta och det skulle visa sig att det finns ett stort behov finns det ju möjligheter att göra en upprioritering.

  Trevlig långhelg!

  /mvh Niklas

 • Lennart Andersson
  lördag 28 maj 2011 klockan 22:17

  En variant på ovanstående gäller Inskolningsklassen i nämnda Vårserie. I den klassen erhålles ingen tid, endast "Fullföljt" och självklart inga placeringssiffror för de som har fullföljt 3 etapper.
  Här gäller samma som för övriga klasser, dvs pris till de som fullföljt 3 etapper.

  - Idag finns ingen funktion för att ge de som har koden "Fullföljt" t.ex 1 poäng, så att de som har 3 poäng hamnar överst och alla snabbt och enkelt kan se vilka som skall få pris.
  En sådan funktionalitet är sålunda ett önskemål!

 • Lennart Andersson
  lördag 28 maj 2011 klockan 22:08

  Göteborgsdistriktets Vårserie har 5 etapper, varav resultaten för de 3 bästa räknas. Endast de som har fullföljt 3 etapper erhåller en placeringssiffra och dessutom ett pris.

  - Möjligheten att bara visa placeringssiffra för de som uppnått angivna antalet "Räknade deltävlingar" skulle underlätta administrationen och även göra den sammanlagda resultalistan mer lättförstålig.
  Detta redovisningssätt kan innebära att de som har färre än 3 godkända deltävlingar ändå har bättre poäng än de som har 3 eller fler deltävlingar, men eftersom de inte har "fullföljt" Vårserien fåre de ingen placeringssiffra.

Annonser

Bagheera