Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i OLA > OLA 5 och MySQL

 • Andreas Oxenstierna
  onsdag 27 juli 2011 klockan 17:19

  Jag antar att OLA använder H2 som standard-databas med Hibernate som "mellan-lager".
  Länken http://www.jpab.org/Hibernate/H2/server/Hibernate/MySQL/server.html
  anser att MySQL är betydligt snabbare än H2, speciellt om multi-threading används för små transaktioner, vilket ju en tävling innebär. Så då är det enbart att skruva på trådningen ...

 • Gunnar Svanberg
  fredag 22 juli 2011 klockan 13:38

  Där ser man, man lär sig nåt nytt varje dag.

  (Är ingen SQL-guru så alla tips är bra tips)

 • Ulf Bergqvist
  fredag 22 juli 2011 klockan 13:11

  Ja, om man kopplar upp alla klienter via OLA Server så delar klienterna uppkopplingar mot databasen vilket gör att det inte går åt en uppkoppling per klient. Exakt hur många som verkligen används är svårt att säga eftersom "connection pooling" och annat används. Men jag skulle tro att det i praktiken är ganska få.

  MEN... Om man har en större tävling så kan man låta vissa klienter koppla upp sig direkt mot databasen istället för att gå via OLA Server. Det kan man tjäna en del prestanda på. Men då behövs fler connections. Detta bör man bara göra med klienter som inte gör några uppdateringar i databasen, t.ex. speakerdatorer. Klienter som uppdaterar resultat måste gå via OLA Server, annars kan osynkade klockor ställa till det så att man t.ex. missar resultat i speakerfönstren.

  Inställningen av antal connections vid installation av MySQL är ju bara en slags optimering, så omman skulle överskrida det angivna antalet så är det ingen katastrof.

 • Magnus Johansson
  fredag 22 juli 2011 klockan 12:45
  Behövs fler anslutningar när nån har fler klienter? Det är ju ändå bara OLA server som ansluter till databasen, och den tror jag inte behöver fler db-anslutningar för att den har fler klienter.
 • Gunnar Svanberg
  torsdag 21 juli 2011 klockan 19:20

  Den stämde väldigt väl med den jag skrivit för 25mannas räkning!

  Enda skillnaden är att jag lade in fler connections, 50, eftersom vi har rätt många datorer (35+)

 • Ulf Bergqvist
  torsdag 21 juli 2011 klockan 13:28

  Eftersom prestanda har varit lite dåliga ibland med den nya interna databasen tänkte vi köra MySQL på några kommande arrangemang. När jag installerade MySQL gjorde jag en mycket kortfattad beskrivning med lite skärmdumpar om det är någon som behöver hjälp med detta.

  http://runoway.se/ulf/OLA_MySQL.pdf

Annonser

Skåne OF
Orienteringsmagasinet 1 kr