Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Sverigelistan > Havs-OL i Blekinge E1 och E2 ogiltiga

 • Niklas Wrane
  söndag 7 augusti 2011 klockan 19:17

  Kan bara hålla med om att det är beklagligt när samma förstakontroll används för klasser som startar samtidigt. Detta är dock reglerat i våra tävlingsregler och jag kan tycka det är en viss skillnad mot fri starttid där två eller flera löpare på förhand kan bestämma sig för att springa ihop hela banan.

  När det gäller "3 skåningar och en dansk" har vi fått uppgift om att det var banor av sprintkaraktär alla dagar utom en. Sprint räknas inte med i snittpoängen för Sverigelistan.

  Förstår att det känns tråkigt när tävlingar plockas bort i efterhand. Här kan vi bara bli bättre och försöka deklarera tydligare på förhand vad som gäller. 

 • Jan Sahl
  söndag 31 juli 2011 klockan 21:50

  Var själv och sprang dessa tävlingar, och visst var det "fri starttid" på etapp 1, med undantag för att det hela tiden stod en funktionär och talade om när man fick starta på respektive bana för att det inte skulle bli för snäva mellanrum. 

  1. Jämför man detta med "riktiga tävlingar" där man ibland, redan i startlistan kan misstänka att vissa klasser har samma bana, och att det till och med har förekommit att vissa har startat på samma minut, tycker jag det är underligt att nu i efterhand få veta tävlingarna har tagits bort.!!

  2. Vad är det för skillnad på "två skåningar....." och Havs -ol E2 där en räknas men inte den andra ???    

 • Magnus Jonasson
  lördag 30 juli 2011 klockan 0:51

  Frågan är om arrangören alltid själv vet det eller har koll på reglerna. Och kan arrangören bestämma det själv, för att skriva så måste någon först bestämmt att den kommer att göra så.

  Men i pricip har du rätt att man borde bör ju veta innan tävlingen om den uppfyller villkoren eller ej.

  Annars borde arrangören genom att göra val på vissa frågor när man lägger upp en tävling indirekt ge svar på om den kommer att räknas med eller ej.

  Men i slutändan tror jag inte att det är så många som avstår en tävling för den ej räknas med i Sverigelistan.

 • Mats Carlsson
  lördag 30 juli 2011 klockan 0:28

  Det borde stå i inbjudan om tävlingen kommer att räknas i Sverigelistan när man anmällar sig.Så man inter i efterhand får reda på i efterhand att den ej år godkänd.Man borde kontrollera tävlingsupplägget före och inte efter tävlingen.

 • Niklas Wrane
  torsdag 28 juli 2011 klockan 9:40

  Kanske var lite otydlig i mitt inlägg nedan. Ravinen har alltså haft fri intervallstart (ej fri starttid) i flera år, även om denna startmetod nu fått en mer officiell benämning. 

 • Niklas Wrane
  onsdag 27 juli 2011 klockan 14:41

  Ledsen om det verkar oklart, men fri starttid har aldrig ingått i vare sig rankinglistan eller Sverigelistan. Däremot gjorde vi ett undantag för Ravinens 3-kvällars som har fri intervallstart eftersom den varit med tidigare år. Vi ska nu ta beslut om fri intervallstart, som inte har varit särskilt vanligt hittills, ska ingå generellt. Troligen blir det så.

  De uppgifter vi har om Havs-OL är att det var fri starttid och inte fri intervallstart. Stämmer inte det alltså?

 • Gunnar Svanberg
  onsdag 27 juli 2011 klockan 0:11

  Bestäm er!
  Antingen ingår fri startid eller inte!

  En rak hållning vore bra!

 • Niklas Wrane
  tisdag 26 juli 2011 klockan 19:19

  Efter samråd med Blekinges OF har vi ogiltigförklarat poängen från Havs-OL etapp 1 och 2. Första etappen hade fri starttid och den andra etappen karaktären av en tävling som ganska så långt ifrån uppfyller de kriterier för en orienteringstävling som står beskrivna i vårt regelverk.

Annonser

Bagheera