Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i Allmänt > Patrullanmälan

 • Gunnar Svanberg
  onsdag 8 oktober 2014 klockan 12:20

  Svar från Eventor-supporten:


  "Eventor har i dagsläget bara stöd för två deltagare i patrullen. Det innebär en mycket stor förändring i Eventors databasmodell för ett stöd med fler patrulldeltagare än 2 st/patrull. Så tills vidare får man i så fall lösa anmälan på annat sätt."

  Undrar hur det blir när man tankar upp resultat efter tävlingen...?

 • Gunnar Svanberg
  onsdag 8 oktober 2014 klockan 11:02

  Även jag undrar hur man lägger upp klasser med varierat antal deltagare i patrull.

 • Sven Lundbäck
  söndag 28 september 2014 klockan 12:26

  Oj vilket rörigt forum! Svaret kanske finns..... men iaf. Hittade nånstans detta inlägg:

  "För en patrulltävling vill jag ange att tävlingsklasserna ska ha 2-3 deltagare och öppna klasser 1-3 deltagare.
  Här är vad som händer:
  1-3, 1-4, 1-5 osv => 1-2
  2-3, 2-4, 2-5 osv => 2
  2-1 => 2-1
  3-2, 3-4 => 3-2
  4-2, 4-3 => 4-2
  6 => 6-2
  5 => 5-2
  4 => 4-2
  3 => 3-2
  1-2 deltagare är inga problem. 1-3 deltagare kan jag aldrig få, inte heller 2-3. Däremot kan jag spara värdet 3-2 och 3-1. Om det ger det resultat jag vill ha har jag dock inte testat.
  Om det inte är meningen att deltagare ska gå att ange helt fritt (med lägsta antal deltare först och högsta sist) så vore det läge att lägga in en lista med valbara alternativ som fungerar"

  Jag får ungefär samma resultat, dvs det funkar inte att välja olika antal deltagare i "lag". Antar det kan bero på att rutan kodad som "siffra" men borde vara "bokstäver"?

   

 • Pär Svensson
  torsdag 7 juni 2012 klockan 22:51

  Enligt TA 301 så är det upp till arrangören att avgöra maximalt tillåtet antal löpare i en patrull och jag tyckte att tre var ett lämpligt antal eftersom det inte går att dela upp tre löpare i två patruller. Det visade sig dock att enda sättet att ändra till 1-3 är att skapa nya klasser med samma namn och nummer manuellt. Väljer man standardklasserna så slår en ändring inte igenom. Om man inte enkelt kan ändra detta så föreslår jag att 1-3 blir standardvärdet för det borde i alla fall vara en enkel ändring.

 • Magnus Johansson
  tisdag 9 augusti 2011 klockan 13:58

  Om det är ungdomarnas kortklasser du tänker på tror jag inte du behöver skriva något särskilt i inbjudan, det ska ju finnas möjlighet att springa i patrull enligt reglerna.

  När jag testade på en slumpvis vald tävling som redan är upplagd så fungerade det alldeles utmärkt att anmäla en patrull till en av dessa klasser. Man anmäler helt enkelt den första deltagaren som vanligt och får sedan möjlighet att lägga till en deltagare till i samma patrull om man vill.

 • Mats Lundman
  tisdag 9 augusti 2011 klockan 12:02

  Då man lägger upp klasserna för tävlingen, så finns det en ny kolumn "Delt", där man anger antalet deltagare i patrullen.
  Sedan vid anmälan så går det även att välja löpare från annan klubb.

 • Sven-Arne Nilsson
  tisdag 9 augusti 2011 klockan 10:57

  Det sades i våras att Eventor nu stöder patrullanmälan. Jag hittar ingen information hur det går till. Jag ska nu lägg in inbjudan till vår tävling "Patrullnatten", där alltså alla ska anmälas sig i patruller. Ofta springer man ihop med löpare från annan klubb. Fungerar det?

  Jag har inte sett någon annan inbjudan med patruller via Eventor och är teksam hur jag ska skriva i inbjudan.

Annonser

Orienteringsmagasinet 1 kr
Skåne OF