Svenska Orienteringsförbundet

Inlägg i OLA > OLA och par/patrull

 • Åke Larsson
  lördag 13 augusti 2011 klockan 11:43

  När jag nyss läste en annan tråd om anmälan till par/patrullklass här på Forumet, kom jag på ett problem jag råkade ut för på en tävling i våras och jag inte lyckades lösa förrän efter tävlingen. Jag körde då OLA 5.0.0-6

  I en klass hade jag ett par anmält, resten var individuella. Det visade sig att den ene löpare i paret inte kom till start. Efter att den startande löparen hade varit i mål ett tag kom han och frågade varför han inte kom upp på resultatlistan. I OLA hade löparen ett fullt godkänt lopp och tid (bästa i klassen), men kom inte ut i resultatlistan. Det tog en stund innan jag fattade att han skulle haft en parkamrat och OLA väntade naturligtvis på att denne skulle komma i mål, då tiden tas på den siste i mål.

  Jag försökte åtgärda detta med att sätta ej start på parkamraten men då fick jag bara ut löparen som sprungit som diskvalificerad . Jag försökte sedan att i ändra uppgifter för deltagare att ändra lottning från par/patrull till normal, men det gick inte att ändra. Lösningen blev således att med tuschpenna skriva tiden på resultat tavlan.

  Efter tävlingen lekte jag vidare med OLA och kom då på att det gick att ändra lottning, men bara under menyn Registrera anmälningar. I denna meny sökte jag upp paret, markerade båda löparna och ändrade från par/patrull till normal. Detta löste problemet och en korrekt resultatlista kunde tas fram.

Annonser

Orienteringsmagasinet 1 kr
Skåne OF