Swedish Orienteering Federation

Posts in Allmänt > Synkronisera med idrottonline

  • Lars Rönnols
    Thursday 18 August 2011 at 21:52

    Tack för hjälpen!

  • Henning Waltgård
    Thursday 18 August 2011 at 14:47

    Jag hade problem att få över en ny medlem till Eventor. Det gick när hon hade avmarkerats som aktiv i förra klubben.

  • Mats Troeng
    Thursday 18 August 2011 at 13:04

    Henning, Magnus>> Man kan vara medlem i flera klubbar i Eventor, och den informationen hämtas från IdrottOnline för svenska klubbar. Däremot kan en person bara vara kopplad till en klubb i xml-exportfilen som kan laddas ner via Arrangemang > Hämta register > Hämta personregister. Detta beror på en begränsning i nuvarande IOF-standard. Standarden håller just nu på att ses över och i nästa version försvinner denna begränsning.

    Lars >> Troligen har det blivit något fel vid synkroniseringen, vi får undersöka varför. Hur som helst så är medlemskapet tillagt nu.

  • Magnus Johansson
    Thursday 18 August 2011 at 9:55

    Henning>> Är du säker på det?

    Jag är medlem i flera klubbar, men tävlar såklart bara för en, och kan efter inloggning välja för vilken klubb jag ska vara inloggad. Jag kan alltså se klubbens deltagare i tävlingar, administrera arrangemang och så vidare för båda klubbarna (jag har rollen arrangemangsansvarig i båda klubbarna). Jag är också tämligen säker på att jag syns i Eventors medlemsregister i båda klubbarna.

  • Henning Waltgård
    Wednesday 17 August 2011 at 21:48

    Om personen är med i flera klubbar och aktiv i orientering förs personen bara över till den klubb i Eventor som personen har valt att tävla för. Personen tas bort från övriga klubbar. En person får ju bara finnas koppad till en klubb i Eventor.

  • Lars Rönnols
    Wednesday 17 August 2011 at 20:41

    Jag gjorde en uppdatering nu men IID00473178 Elsa A syns ändå inte.

    Hon uppfyller de två villkoren.

     

  • Mats Troeng
    Wednesday 17 August 2011 at 12:02

    Personen ska vara markerad som aktiv i orientering, samt ha fullständigt personnummer angivet såvida det inte är en utländsk medborgare.

    Om du hade problem med att få över personer under gårdagskvällen beror det troligen på ett synkroniseringsfel som nu är avhjälpt.

  • Lars Rönnols
    Tuesday 16 August 2011 at 22:26

    Vilka villkor gäller för att en medlem i IdrottOnline ska föras över till Eventor när man klickar på "synkronisera med idrottonline"?

Advertisements

Bagheera